Hvit jordbær – Fragaria vesca L. ‘Yellow Wonder’

jordbær hvitI våres sådde jeg en par ulike jordbær fra Impecta, og nå gleder de meg med små søte smaksbomber. En av sortene er Fragaria vesca L. ‘Yellow Wonder’, en hvit jordbær 😀
Disse jordbærene tilhører samme art som markjordbæra, bærene er små og med en smak som minner mer om markjordbær enn hagejordbær. Det blir jo ikke den store mengden bær om gangen, men de skal ha langt produksjonsperiode, og jeg har stor glede av å kunne putte ett bær i munnen nå og da.
Det er forøvrig en tett og pen plante som i grunnen gjør seg godt i potte, jeg hadde satt jordbærplantene altfor tett så jeg måtte dele opp potta før i uka for at det skulle komme litt lys og luft til bærene, men det ser ikke ut til at plantene har hatt noe i mot det.
Det er morsomt med bær og frukt med uvanlig farge, ikke sant?
This is a white strawberry. It has small and sweet berries and the plant is related to the wild wodlandstrawberry and not the gardenstrawberry.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Det ser vedig uvant ut med kvit jordbær, men slik du beskriver smaken så løper jo tennene i vann… Kanskje jeg skulle prøve den? 😉

 2. Hei!
  Slike hvite bær smakte jeg i fjor, og tenkte å kjøpe i år, men du vet…man kan ikke huske alt!
  Jeg skulle hatt fantastiske høstgeorginer også,- og Hanne minner meg på det hvert år, men får jeg somla meg til det…neida…
  Men nå er det strøkent her, endelig, etter tre ukers manko på hagefingre, er det nå nyklippet, roser bundet opp, bort med døde roser og glede over tusenvis av små knopper som skal vare i ukesvis! Jeg bare suger inn inntrykk, og er lykkelig for hver og en av de åtti buskene med roser på – og det får meg bare til å tenke mer mer mer…(knis…litt sprø må det gå an å bli, – jeg røyker ikke og bruker ikke penger på det sier jeg til meg selv…)
  Ikke et ugress kan jeg faktisk skryte av nå, men det har også tatt meg seks timer på alle fire i dag – så det merkes på ryggen(har vel kommet i reparasjonsalderen…hehe…) –
  Ha en fin kveld – nyt den hvite vakre jordbæra – og kos deg!
  (ps – kommer fuglene når jordbæra er hvit, og ikke en forlokkende rød farge?!)
  Tone

 3. Kjekt å prøve noko nytt! Markjordbær smakar nydeleg. Desse som er så lyse er kanskje ikkje så utsett for å bli oppetne av fuglar heller, dei kan jo minne om kart.

  Interessant om markblomar og fjellflora på innlegget under.

  Klem 🙂

 4. Spennende med egne jordbær. Har lyst til å strekke ut hånda og smake … når de blir modne 😉

  Helt greit at du la ut anbefalingen om Live Writer. Det er jo hyggelig å inspirere, når jeg selv liker å få anbefalinger og bli inspirert!

  Marit

 5. Impekta hevder at fuglene skal være mindre glad i disse hvite jordbærene, men det er for tidlig for meg å si noe om. Forløpig har jeg ikke vært plaget av fugler på verken de røde eller de hvite.
  De hadde ikke den høyeste spireprosenten akkurat, men det er nok frø i posen så det er ikke så nøye. Jeg synes uansett de var veldig greie å så og oppale,om enn noe treeege til å komme med bær 😉 (den som venter, venter..) Jeg kommer til å spare på disse jeg har, og kansje så noen nye av resten av frøposen i tilegg.

 6. Kjempefine. Kanskje det er noe å tenke på for meg – så noen egne. Det er spennende! Ja, hagen er stor og det ruver liksom ikke når jeg kjøper planter hist og her. Derfor bestemte jeg meg for at hagen skal være et flerårig prosjekt med påfyll hvert år. Vi bor på et småbruk – bare 270 mål, men det er nok hage for meg 🙂 Gjelder rett og slett å begrense seg litt, ellers kommer det til å bli mer ork enn moro. Hanne

 7. Ja, det er artig med hvite jordbær, jeg har sett at det finnes hvite hagejordbær også så dette er ikke eneste slaget. Jeg skal nok minne dere på å kjøpe frø til neste år jeg 😀 Tror ikke det er lett å finne planter, men det var veldig greit å så somsagt.

  Mary, No, this is a first for me too, have seen pictures but never IRL 🙂 I really enjoy my strange berries, and are very pleased that I found seeds.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips