Kanarigress – Phalaris canariensis, prydgress fra fuglebrettet

kanari-gressEn festlig bonus med å mate fuglene er at endel av frøene spirer. Noe av det som dukker opp kan være av litt pinlig karakter, mens annet er mer barnevenlig med store gule blomster…

Jeg har ett bed rett ved under ett fuglebrett, og nylig la jeg merke til dette flotte gresset og kjente det øyeblikkelig igjenn fra en tidligere tråd i et hageforum. Kanarigress! Ja, det heter kanarigress fordi det brukes i fuglefrøblandinger til kanarifugler, men tydligvis også i villfuglblandinger.

Nå skal jeg vokte disse og sørge for å ta frø, for kanarigress vil jeg gjerne ha i stauderabatten til neste år 😀

Canary grass, an anual gras. It has selfseeded from my birdfeeder, and I looove it 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Nå føler jeg meg litt dum, men jeg ble veldig nysgjerrig på hva som spirer og er av pinlig karakter. Jeg har virkelig ingen anelse…

  2. hihi, vel det er sånne planter som ikke er lov å dyrke i Norge på grunn av at enkelte planter i planteslekten kan brukes til rus 😉 (altså cannabis.)

  3. Å javel, ja. 🙂
    Jeg blir gjerne med på bloggoversikten når jeg har litt mer å vise frem. Takk for besøk.

  4. Hee…Og vi skal til Nederland om en dag…Hmmm…frø ja. Husker de har «space cake».

    Vi kaller det gjerne hampplanter vel? Om vi vil ha frø og planter?

    :-/

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her