Leonardo da Vinci, rosa klaserose.

leonardo roser på fatLeonardo da Vinci er en moderne klaserose. Det er en lav plante med mengdevis av rosa meget fylte blomster som holder en koppform. Blomsten ser ut til å bruke lang tid på å utvikle seg, og står lenge. Den har en svak duft, og om jeg ikke husker feil så blomstret den helt til frosten i fjor (jeg mener jeg så den i blomst når vi var på visning i november). Mørkt bladverk, og rosene ser ut til å tåle regn godt. Herdighet skal være H5. Av negativt så må jeg nevne at den har en tendens til å  «henge med hodet», det kan være at dette kun gjelder vårt eksemplar som fortiden står temmelig elendig plassert og ikke har fått vokse seg stor og sterk.
Rosene har ikke lange stikler, men er alikevell godt eget til å ta inn. Jeg har hatt den i en vase i en uke nå uten at den viser anntydning til å visne, og jeg har hatt en par roser i håret en kveld og de holdt også godt.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Denne har jeg i pallekarm bedet mitt, der har den klart seg i to vintre. Det stemmer nok at den blomstrer til frosten tar den. Hos meg henger ikke blomstene i hele tatt,de står rett opp. Synes rosen er kjempefin, den remonterer veldig bra også.

  2. Det var kjekt å høre Aud at din står fint opp, da håper jeg min også strammer seg opp med tiden 🙂

    Gundam, bildene lyver nok litt, den har en sånn koppform som gjør at den i profil ikke ser ut som peon, men den er pen fordet da 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her