oxalis – vakker bladplante

oxalisJeg er så heldig å ha fått noen oxalisplanter av en hagevenninde, Oxalis corniculata ‘atropurpurea’, og jeg er virkelig glad i denne lille fargebomben.
Det er endel ulike oxalis å få i handel, de fleste er ikke vinterherdige her i Norge, men overvintrer fint i vinduskarmen inne. Andre som denne på bildet frør seg selv og blir på den måten flerårig, og så har man vinterherdige planter som Gaukesyre
Oxalis er vel mest populær for sitt bladverk. Min sort har ett vakkert mørkt burgunder bladverk, men jeg har sett det i ulike burgunder, lilla, brune og grønne toner. Jeg har også sett den flerfarget, både med marmoreringer og større fargefelt.
Jeg liker planten for sitt rene men varierte bladverk, hadde det ikke vært for at jeg prøver å minimerer antall planter som må overvintres inne så hadde jeg fyllt hagen med de 😀
Oxalis, a plant I have for its beautiful leafs 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. De er veldig vakre – synes jeg også. Den mørke burgunder fargen er fantastisk. Min sturer litt i år. Lurer egentlig på om den får litt mye sol? Hanne

 2. Det er nok en Oxalis corniculata ‘atropurpurea’ du har.
  Den er stilig 🙂
  Blir mer som et ugress etterhvert, men de er lett å luke bort.
  Mvh
  Embla

 3. Egentlig har jeg ikke tenkt å henge meg opp i dette…men jeg ble bedt om å gjøre dere oppmerksom på at den kandidaten Litt av meg presenterer, IKKE er frøken Gullsko. Den heter GULSKOLM og er en slektning. Ikke det at det betyr noe…den kan jo like godt ha navnet GULLSKO når den blir presentert her…men men..

  Bare en bisetning.
  Hilsen fra Nunne… i åpen og lukket blogg! Har begge deler. Bestemorshobbyblogg er åpen.
  God dag på Moseplassen! Nunne.

 4. Takk for identifikasjon Embla! Jeg har hørt om dens ugressaktige oppførsel, men det er helt ok 😀

  Nunne, tusen hjertlig takk for at du korrigerte på gullskolm -tiriltunge. Jeg setter stor pris på at lesere retter på meg når jeg skriver noe uriktig, for det er fort gjort å bomme og det er så innmari ergelig om jeg vranglærer noen andre. Jeg prøver å dobbeltsjekke med flora før jeg legger ut planter, men av og til glemmer jeg meg bort, og av og til så bommer jeg – og da er det flott om noen stikker hodet frem og sier at noe ikke stemmer.

  Og, tusen takk for at du påpekte att du har fått en blogg til, jeg hadde jo ikke fått med meg det jeg.

 5. Vet du hvordan vi blir kvitt disse?? Sprer seg helt villt i hagen vår som ugress med både frø og røtter!!!
  Kommer tilbake enn så mye vi luker…
  På forhånd takk for svar.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her