Villbringebær… mmm…
Denne lekkerbisken kan du finne nesten over alt. De deilige bærene er små, busken er stikkete, og det vokser nesten alltid brennesle rundt krattet, men smaken veier opp for alle ulemper.
Plukk rett i munnen, eller lag deilig nyrørt syltetøy og overrask en kjær en 🙂
Tre ting du kansje ikke visste om villbringebær:
– En viktig matkilde for bier
– Man kan lage te av bladene, teen har flere ulike bruksområder, men spesielt trekkes det frem dens fødselsforbedrene virkning.
– Det finnes gul villbringebær, men den er skjelden.
Men, uansett hvor god den er, ikke slipp den til i hagen.. i allefall ikke uten ekstreme barierer. Villbringebær har rotutløpere og ambisjoner om å befolke hele verden 😉
Gule villbringebær oppdaget jeg for første gang på eiendommen vår i fjor sommer! – Tenkte ta opp et par av røttene og sette i hagen, men kom aldri så langt, så jeg får kanskje gå og leite etter dem i år igjen! – Ble veldig flott å sette fram ei skål med halvparten gule og halvparten røde bringebær! 🙂
Eg har hatt litt av desse i hagen sjølv, men har planta noko anna der no. Eg la på markduk, men no kikkar dei opp på utsida av duken, hehe
Knut, så morsomt å høre, jeg har kun sett gule hagebær.
Marie: Ja, de er jo godt kjent for å ha voksevilje.. Man kan jo holde de i sjakk med klipper, men røttene dør nok ikke av det (med det første)
Jeg vil gjerne prøve meg på og «avle» villbringebær, blåbær, rips og solbær.
De gir en utrolig god høstsaft.
Bruke å ha rips og solbær hjemme men alt av bærbusker her er nesten borte.
Lurte på om jeg skulle sette opp et lite drivhus i hagen.