Cherrytomaten Olive, også med alternativ fasonger :)

olive tomatEndelig begynner det å nærme seg tomathøsting i tomatburet mitt. Jeg har hatt tomater i en mnd nå men det har vært fra to små planter av «tidlig rød» som havnet i noen potter og fikk noe bedre stell enn den allmenne hop.
Først ut er cherrytomaten ‘olive’. Pussig nok så ser det ut til at alternativ fasong er tingen for olive, for jeg har flere tomater som har denne to-for-en formen, og svigerinna min raporterer det samme. Jeg anser jo alternativ form som ett pluss jeg da.. Synes det er så kjedelig når alt ser «perfekt» ut, og mat er intet unntak 😉
Har du lyst til å lese mer om tomatene mine så kan du ta fatt i:Endelig begynner det å nærme seg tomathøsting i tomatburet mitt. Jeg har hatt tomater i en mnd nå men det har vært fra to små planter av «tidlig rød» som havnet i noen potter og fikk noe bedre stell enn den allmenne hop.
Først ut er cherrytomaten ‘olive’. Pussig nok så ser det ut til at alternativ fasong er tingen for olive, for jeg har flere tomater som har denne to-for-en formen, og svigerinna min raporterer det samme. Jeg anser jo alternativ form som ett pluss jeg da.. Synes det er så kjedelig når alt ser «perfekt» ut, og mat er intet unntak 😉
Her kan du lese mer om tomatene min
Lærdom til neste år: få i stand utplantingsplass litt før, så de fleste litt senere, men så noen tidlig og dyrk i vinduskarmen.
My tomatos comes in funny shapes 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Herlig 🙂
    Jeg synes i grunnen at de fleste tomatsorter jeg har dyrket har hatt særheter. ‘Black russian’, for eksempel, som setter tyver i digre klaser, så hovedstammen blir komplett umulig å skille fra resten av kaoset. De er nå gode, da 😀

  2. Hei…det å dyrke litt tomater selv er kjempe gøy.
    Har du/dere noe tips om hvor høye vi skal la tomatplantene bli? Vi har et lite drivhus hvor vi har tomatene og nå er de snart i taket….mener å huske at det er en regel om hvor høye man skal la dem bli for at Tomatene skal bli saftige…eller saftigst…

  3. Dessverre ingen konkrete tips der. Det med høyden tror jeg forresten går mest på hvor mange frukter man skal la planten få ha, og det igjen går jo mye på hvordan stell man tilbyr. (Dersom planten har for mange frukter så orker den ikke lage like gode frukter som om den har mindre å fokusere på). Vil tro du kan få bedre hjelp på http://www.hagegal.no

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her