Prydtobakk – Nicotiana, hvite lysende kveldsbomber

prydtobakk collage nikotianaJeg sådde i våres flere slag prydtobakk, bla to slag hvit:
Nicotiana alata ‘Grandiflora’
Nicotiana sanderae ‘Fragrant cloud’
Begge dufter om kvelden og kan i følge boka bli rundt meteren (men jeg har nå sett fragrant cloud opp i en og en halv.)
Desverre ble det tull med merkingen min, så jeg aner ikke hvem som er hvem av plantene. Dessuten ble all prydtobakken stående meget lenge i såpotter så den har ikke kunnet nå sitt fulle potensiale i høyde. Men blomstring får den da til 😉
Både Grandiflora og Fragrant cloud gjør seg absolutt best i massive sammenplantninger. En og en blir de rotete og spinkle, sammen skaper de en luftig helhet. En av denne prydtobakkens største fordeler er at blomsten er åpen om kvelden, den virkelig lyser opp i skumringen. Den tåler også noe frost og er følgelig ikke av de første til å gi seg på høsten.
Prydtobakk er forresten grei å ta frø av selv, så om vi ikke får en alfor våt høst så regner jeg med å være selvforsynt med hvit prydtobakk fremover 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Fin plante prydtobakken. Noe å tenke på til neste år, det er lenge siden sist jeg hadde det.

  Forresten hva skjer/skjer ikke med oppdateringen på hagebloggen? Tar veldig lang tid før det skjer noe…

 2. Det kan ta opp til en time før listene oppdateres (vanligvis noe kortere).

  Også må du selv laste opp nettsiden på nytt for å få med oppdateringer. (dette avhenger av hvordan nettleseren er satt opp men de fleste av oss har vel nettleseren sånn at den husker innhold fra siste gang vi var innom og laster husk heller enn ny side. Listene trigger ikke ny-last slik som feks bloggposter gjør, tror jeg…

  Jeg ser din blogg på oversikten nå i allefall. Men fint at du følger med, si gjerne fra om du fortsetter å ha problemer med dette, de er ikke helt stabile disse listene desverre.

 3. Hm det er rart, når jeg går inn på hagebloggen er det siste innlegget jeg ser Blåbærhagens innlegg om blomstring i august, lagt inn for 9 timer siden… Forstår ikke dette. Det skjer ingenting når jeg laster ned nettleseren…

 4. Ja kanskje det bare skjer her hos meg?
  Jeg klikker og klikker på oppdater men ingenting skjer… Ja ja, ikke vet jeg 😉

 5. Nydelige bilder av en vakker plante. 🙂
  Jeg har 3 ulike prydtobakk i år. Hvit, rosa og limefarget.
  To av dem dufter himmelsk i kveldingen ja. Mmmm…..
  Jeg har aldri tatt frø av dem selv, men det skal prøves i år.

 6. Ja fragrant cloud har jeg også sådd for første gang i år. Må si jeg er meeeget fornøyd. Selv om mine har fått litt lus sånn på høsten. Hvor finner man frøene? Blomstene detter jo av med hele kapselen… eller?

 7. God morgen..Igjen blir jeg møtt av vakre blomster på siden din 🙂 Nå har jeg altså lært litt om prydtobakk også 🙂
  Jeg har et lite spørsmål til deg angående min nye blogg..Det står at bloggen kun kan ha 100 lesere!!! Jeg har vanligvis 700 leser pr.dag og vil jo ikke ha noen begrensning på 100!!!
  Vet du hvor jeg kan redigere dette?Jeg har bladd og bladd uten å finne ut av det 🙁
  Dessuten ser det ikke ut som om det lar seg gjøre å linke tilbake til meg heller..Får opp en error-medling når jeg klikker på navnet mitt for å forsøke 🙁
  har du peiling? Hilsen Kardemomme 🙂
  Hilsen kardemomme

 8. Charlotte, jeg har ikke prøvd å hente frø av den enda så jeg er jammen ikke sikker. Jeg vil jo tro at de ligger i den avlange delen av blomsten, hmm, nå må jeg ut og innspisere gitt 🙂

  Kardemomme, jeg har svar hos deg jeg. (Til dere andre, det er 100 lesere samtidig som er begrensningen, dvs at maks 100 kan laste opp siden på en gang)

  Min Verden, Monica og Ida: 😀

 9. charlotte, har jeg skrudd på hjernen. Jeg regner med at frøene blir liggende i den grønne biten som holder på blomsten. De er ystyrtelig små da og drysser sikkert lett ut om man venter for lenge.

 10. Hei igjen..Takk for tips om at det kun er 100 som kan være inne samtidig..Var redd jeg hadde kommet nær en knapp som ikke skulle vært rørt..Tror ikke det er så mange inne hos meg samtidig uansett ;)Og plutselig ser det ut som om det jeg mener med å kunne «linke tilbake» virker..Etter å ha lagt inn kommentar hos deg før i dag klikket jeg på «Kardemomme» og kom inn på siden min..Da jeg forsøkte dette i går kveld kom jeg ikke tilbake til meg selv, det kom bare opp en feilmelding! Ble dette forståelig tro? Vrir hjernen for å forklare dette på en noenlunde intelligent måte haha!!! Takk for hjelpen og ha en fortsatt fin dag :)) Klem fra Kardemomme

 11. Hei Anne. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min, til spørsmål om jeg vil stå på hageblogglisten, er svaret ubetinget ja..!
  Morsomme og flotte blogger, der det samles så mange hage-entusiaster!
  Mvh tuje i solkroken!

 12. Ooohhhh – alata er tingen! Jeg har hatt fragrante cloud’er av ymse slag, som ikke har duftet. Men, Nicotiana alata – hvit – dufter så man kan gli aldeles ut av sitt gode skinn 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her