Georginer, geniale på sensommer og høst!

georginebed2georginebed4georginebed1
Dersom du synes hagen din ser litt trist ut nå, hva med å vurdere noen av alle de herlige georginene (Dahlia) som er å få! De blomstrer fra midt på sommeren og til frosten tar de, de er ikke storforlangende, de greier stort sett å holde seg selv oppe, de kommer i mendevis med farger, og de er fine til snitt! Hva mer trenger du?
Joda, jeg syns jeg hører tvilerene… grumle-grumle knollene må jo graves opp… Jada, knollene må graves opp (i allefall med mindre du bor helt sør-sør-norge og nesten ikke har frost). Men litt får man da lide for skjønnheten?
Bildene viser noen av min mors deilige georginer, hun har en herlig samling georginer og jeg kommer til å vise frem flere av hennes og mine utover nå 🙂
Så, om du synes hagen er trist nå, la deg innspirere. Du får ikke gjort noe med det for i år, men du kan jo huske på det til våren? Da kan du enten så, eller du kan kjøpe knoller, eller du kan bytte til deg knoller eller stiklinger.
Jeg digger georginer, det er en av mine absolutte høstblomstfavoritter 😉
Dahlias from my mothers garden. Dahlias are one of my favorite flowers for this season.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Jeg tror kanskje jeg begynner å bli voksen eller noe, for jeg har aldri vært noe glad i georginer. Før nå. I år har jeg hatt én eneste, og den har hatt kronisk pønkesveis, pga noen små sultne frisører. Neste år lurer jeg på om jeg skal sette noen i en stor potte på et litt beskyttet sted? Da er det jo enda lettere å ta dem opp, også.

 2. Jeg er så enig med deg, dahlia er noe som virkelig er på sitt vakreste når alt annet går mot slutten. Jeg oppdaget ikke disse skjønnhetene før 3-4 år siden, men da oppdaget jeg de til gjenngjeld skikkelig. Nå blomstrer det dahlia både her og der i haven min 🙂

 3. Enig med deg – de er flotte og fargerike. Jeg har ikke så mye erfaring med Georginer, men de gir meg gode minner om mine gamle (nå avdøde) naboer. Kanskje jeg skulle vie disse litt mer oppmerksomhet til neste år. takk for tips!

 4. Å ja, georginer er flotte:) Har ikke hatt noen i år… Overvintringen gikk bra første par årene, så råtnet alle i vinter. Da ga jeg meg på det, men det blir nok nye neste år. Får heller ha dem som sommerblomst:)

 5. Hei du!
  Georginer er så utrolig flotte.
  Jeg håper alle dere hagegale damer her inne kan minne meg på det til våren, når jeg kun lever og ånder for rosene mine -«tone -husk at du skal tenke på høsten!!» – plott det inn i almanakken deres alle sammen,…
  Du er flink!!
  Du – om du ser påbloggen min, vet du hvilken type epler jeg har ihagen?
  Tone

 6. Georginer er flotte blomster ja.
  I mange herlige farger.
  Jeg har en krukke som jeg plantet Georginer i i fjor.
  Den sto ute i vinter.
  Nå blomstrer de så fint her igjen.
  Gøy! 🙂

 7. Georginer er en sånn gammel-dame-blomst for meg. Fordi jeg vokste opp med en nydelig gammel dame som nabo, og hun hadde et fantastisk georgine bed. Utviklet det stadig, høye og lave, knallrunde som baller eller med de lange flotte kronbladene i fritt svev.
  Mye arbeid med dem – de må tas opp hver høst etc – og dermed har det aldri blitt noe georgine bed på meg. Men vakre er de!! Og dessuten for meg; gode påminnere om en god barndom!

 8. Georginer – eller jørginer som jeg foretrekker å kalle dem – har vakre blomster. I mange år hadde jeg jørginer som jeg hadde med fra mitt barndomshjem. Min far hadde fått dem fra sin barndoms hage. Etter hvert ble de færre og færre. Nå er de borte.
  For et par-tre år siden forsøkte jeg med sommergeorginer. De spiste snilene opp. Og da mener jeg spiste opp. Bare stilken sto igjen.
  Både iberiasnilene, boasnilene og små hagesniler med og uten hus hadde større glede av jørginene enn vi hadde.
  Er det ikke sniler på Moseplassen? Eller i din mors hage?

 9. Eg synest også at georginer er fantastiske blomar, men dessverre synest brunsneglen også det …

  Eg plantar stort sett det sneglen ikkje er så glad i fordi me har masse av han her. Eg har plukka i bøtter og spann dei siste åra, men når eg no har valt planter med omhu har han ikkje vore så plagsam som før. Likevel er han overalt, ikkje berre i hagen,men også rundt på jordene og i beitene hos oss.

  God helg 🙂

 10. Vi er veldig heldige her på moseplassen for det er ikke så mye snegler. Finner noen av og til men de er ikke mange nok til å gjøre stor skade, og så langt er halvparten av de jeg finner boa! (som jeg da passer på å ikke ta livet av etter teorien om at de til en viss grad holder iberia unna). Moren min har ikke iberia i det hele tatt enda. Men vi må nok begge regne med å få mye av den fremover desverre. Saksedyr har jeg få av, men det har min mor enorme mendger av, små frisører var ett godt utrykk frøstjerne 😀 Skogsnegler har vi ikke i det hele tatt, så alt i alt så går det overraskende bra med georginer her.

  Georgine er nok en som mange forbinder med gamle damer ja 🙂 Selv vokste jeg opp uten georginekontakt, så for meg er det noe nytt og eksotisk som jeg ble introdusert for for 10 år siden av min mor, og som stadig overrasker og fryder 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her