Min deltager til Frøken Høst

frkgerd3Frøken Gerd er min deltager til konkurransen hvor vi kårer høstens vakreste blomst. Gerd er en georgine (dahlia), og den vakreste av alle georginer jeg kjenner. Hun begynner sin blomstring i juli, og holder på til frosten tar henne. Hun er ikke av de høyeste georginer (ca 70 cm tenker jeg), men hun lager noen digre blomster, som mot slutten av blomstringen åpenbarer ett stort gult øye.
Jeg liker Gerd så godt fordi hun har så vakre kronblader, denne flikete buskete blomsten krøp tidlig inn i mitt hjerte. Jeg synes hun ser ut som en riktig filmdiva, og tar henne gjerne inn på en skål.
Gerd heter Gerd fordi min mor arvet henne av ei som heter Gerd, sånn er det med en del av georginene til moren min, de har navn etter giveren, en koslig detalj når man går og tusler i hagen. Det er mulig at denne georginen egentlig heter ‘Tsuki yori no shisha’, den ligner i allefall.
This is Miss Gerd, my candidate for «Miss Fall-flower 2008»
frkgerd1frkgerd2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. And a very beautiful entery it is! I appreciate you translating for people like me. One line is usually enough for me to figure out what’s going on 🙂 You have such a beautful blog, that I can enjoy it even when I can’t read it.

  2. Nydelig Dahlia, en verdig konkurrent- (med samme navn som en japansk novelle senere film, henholdsvis fra 1933 og ’34).
    Oversatt til norsk betyr navnet noe sånt som «budbringer fra månen», passer bra til denne flotte blomsten, synes jeg!

  3. For en artig og vakker frøken, jeg har ikke sett maken før jeg tror jeg. Ønsker henne lykke til i konkurransen!

  4. Jonna, takk for morsom tillegsinfo, artig å høre oversettelsen på navnet!
    Heidi, 🙂
    Mary, thank you!!!

    Da reiser jeg i skogen for en liten miniferie, tilbake senest fredag, men kansje lenge før. Mannen har jobben med å følge med på bloggen om det er noe som skulle kreve litt oppmerksomhet 😉 Det er prepublisert innlegg så dere skulle ikke lide nød *knis*

  5. Dette er en nyyyydelig variant av Georginene (den finnes jo i så mange). Så morsom og flott samtidig, den er liksom noe for seg selv, denne. Et flott bidrag til Frøken Høst.

    Stilig at du tok bilde av hånda di ved siden av blomsten, det gir et godt inntrykk av proposjonene, for da ser vi hvor stor den er.

    Bildene dine er som vanlig en fryd for øyet – spesielt det siste. Har tillatt meg å legge det som skrivebordsbakgrunn på PC’n min. Takk.

    Klem fra Marit

  6. ÅÅÅ – tusen takk for hyggelig award. Vennskap er det aller viktigste 🙂 Din Dahlia er vakker – vakker. Jeg har en liten samling selv og jeg nyter dem nå på høsten. Det er så mange varianter at man blir helt matt av dem. Jeg skal se om jeg får noe til «høst-konkurransen». Skal du på noen av samlingene til roseforeningen? JEg tenkte å gå på noe. Si ifra, kanskje vi kan treffes? Klem Hanne

  7. Jøss så stor da gitt…, ikke sett på maken jeg. Lærer stadig noe nytt her inne på bloggen, og til neste år, DA SKAL jeg virkelig ta meg i nakken med denne hagen. Har vært 1000 andre prosjekter som har tatt tid og energi de siste åra 🙁

    Kanskje en fra Litauen er svaret, mye arbeidskraft derfra i vårt land om dagen vet du, «vi» har på jobben, hele 8 leger fra Litauen, og det er jo litt slik…at en «håndtverker» fra disse østblokklandene har Mange kvalifikasjoner. Min kollega som skulle pussse opp badet, fikk murer fra Polen…, så fikk gubben i huset tannpine…, jaggu var han ikke tannlege også?? og neddi gata her…DEN håndtverkeren bor fortsatt med enka… 3 år etterpå du…
    Nei, her ble mye tullpreik!! Skulle o bare inn å fortelle at min kandidat til frøken konkuransen ligger klar :-))

  8. Gurimalla, så STOR! Og veldig lekker! Og så artig at det er en «arvedahlia». Da blir de litt ekstra spesielle synes jeg 😀

  9. God morgen 🙂
    Jeg synes Miss Gerd burde vinne alt som vinnes kan! For en fantastisk vakker blomst..
    Ser jo at den er stor også..Jeg har aldri sett noe sånt! Neste år skal jeg være tidlig ute med frøsetting og gartneri-tur..Bloggen din er herved utnevnt som mitt hageleksikon..Ikke alle forunt å ha et LEVENDE hageleksikon da ;)Utrolig fascinerende og imponerende at du kan så mye!
    Jeg melder flytting om dagen..Fant meg ikke helt til rette på blogspot og har derfor flyttet hjem til huset ved bekken på bloggagratis igjen..Ha en fortsatt fin dag!
    Jeg jobber i Oslo,og her er det gråvær som vanlig..

  10. Å så vakker!

    Eg har presentert mi frøken haust også. Ikkje ei sånn fin dame som dette, men ho lyser opp på ein haustdag ho også 🙂
    Eg har lyst til at du brukar det siste, (nederste) av bildene når du viser henne her på din blogg.

    Lukke til med konkurransen og lukke til med di frøken 🙂

  11. Hyggelig at dere liker Gerd 🙂

    Hanne, jo, det er jo planen det, men jeg er ikke sikker på hva vi rekker over desverre. Skal nok annonsere om jeg reiser en gang så vi kunne møtes, hadde vært hyggelig 😀

  12. Å så vakker den er!!!
    En kandidat av ypperste klasse!
    Så koselig at de arvede georginene får navn etter de de er arvet etter:)
    Ha en fin mandag!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her