Frøken Fugl – konkurranseutlysning

Frøken fugl knappHver måned arrangerer jeg en uhøytidlig konkurransen som er åpen for alle, både de med og uten blogg. Konkurransens mål er å gi dere en anledning til å vise frem hagens herligheter, å innspirere hverandre, glede andre, dele våre omgivelser. Det er også en fin måte å bli kjent med nye blogger på.
Novembers tema er hagens vingekledde gjester.
Hage er jo så mye mer enn planter, jeg ser på fuglene som hagens vinterblomster, og tenkte derfor de kunne være ett passende tema.
PS: Fugl er fugl, så lenge de bor utendørs 😉
Regler:
* En deltager pr person.
* Gi frøkna ett navn. Jada, dette volder alltid hodebry, men gir litt sjarme 😉 Det er også nødvendig for avstemningsbiten. Se i tidligere presentasjoner for ideer. Jeg ønsker ett navn som ikke er identisk med fuglens «ekte» navn, det blir veldig forvirrende med fire frøken blåmeis 😉
* Skriv en liten presentasjon av kandidaten. Om du hvet hvilken fugl du har tatt bilde av så er det fint om du inkluderer det. Skriv gjerne litt om hvorfor du har valgt ut akkurat denne fuglen, eller skriv litt om fuglen.
* I din presentasjon på egen blogg kan du gjerne legge ut mange bilder, men jeg kommer til å velge ett å presentere her. Du kan i din presentasjon, eller i kommenterfeltet her, anngi hvilken du vil det skal være, eller la valget være opp til meg.
* Kjønn, jeg er ikke tilhenger av kjønnsdiskriminering, så du kan gjerne melde på en hannfugl 😉 Jeg har selv en flaggspetthann i hagen som smisker å få bli min kandidat – frøken Petter 😉
* Det er fint om du lenker til Moseplassen når du presenterer kandidaten, slik at de av dine lesere som ikke kjenner til konkurransen kan få ta del i moroa 🙂 Bruk knappen om du har lyst.
* Ved å delta i konkurransen godtar du at jeg bruker bilder og tekst til presentasjon, det er mulig jeg redigerer noe på både bilde og tekst for å få det til å passe inn.
* Presenter kandidaten i egen blogg eller send presentasjonen til meg pr e-post (moseplassen alfakrøll gmail.com), og -viktig- legg igjenn kommentar i kommentarfeltet på denne posten om at du har presentert en kandidat.
Jeg tar i mot påmelding frem til og med tirsdag 11. november. Kandidatene presenteres så i løpet av onsdagen, avstemningen går frem til og med tirsdag 18. november, og vinneren presenteres den 19.
Dette er den sjette gangen jeg holder konkurranse, du kan lese mer om de ulike konkurransene her
Frøken fugl er en litt annerledes missekonkuranse hvor det slettes ikke bare er uteseendet som teller, men også egenskaper, personlighet og historiene rundt. Det er ikke egentlig meningen å vise frem en generisk fugl, men heller vise frem Din fugl.
Velg ut en stjerne i hagen/parken/skogen, og meld henne på konkurransen 😉
Birds are this months theme for the competione 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

36 KOMMENTARER

 1. Ja, skal prøve å delta denne gangen og. Har ikke så bra bilde av den fuglen jeg har lyst til å ha med, men kanskje. Vi får se:-)

  🙂

 2. da er det bare å gå på jakt etter det perfekte bilde, da:P Ikke så enkelt med de som flyr sin vei, men jeg skal forsøke..

 3. Jeg var lenge litt tvilende til om jeg skulle bruke fugl som tema, er det noe som vil fenge dere deltagere? Fenge dere lesere?
  Og, ikke minst, er det sånn at dere får til å få tatt bilder av fugl sånn at dere i det hele tatt kan delta? Det krever jo egentlig at man sitter klar med kameraet forran en fuglemater, litt mer omstendlig enn å bare gå en tur i hagen..

  Jeg håper det blir mange deltagere denne gangen også, lykke til med knipsingen!

 4. Så gøy, klart fugler fenger, i hvert fall meg. I vår familie sitter alle i frys mens vi spiser frokost. Det er fordi utenfor kjøkkenvinduet vårt henger fire fuglematere og der får vi gjester hele tiden. Men de flyr med det samme vi strekker oss etter melken eller brødfatet, men kommer tilbake straks vi sitter stille igjen. Barna mine elsker å se på dem. Skal se om jeg klarer å ta noen bilder da, det er ikke så lett. Men morro å prøve lell.

 5. Så artig å høre lisemoren! Men venner de seg ikke til at dere sitter der da? Jeg mener å ha hørt at spesielt meiser kan bli ganske tamme og slutter å bry seg.

  Jeg håper forresten dere ikke føler dere må ha superfine bilder for å kunne delta, da blir det en kjedelig måned dette… Klem på! (og kansje dette blir ett fint tupp bak for å få vasket vinduene 😉 )

 6. Hei igjen. Fuglene venner seg til oss, de flyr når vi rører på oss, men er tilbake like etter. Det kan sitte opp til ti stykker der samtidig. De spiser jo de også. Vi har mye blåmeis og kjøttmeis. Jeg skal prøve å få tatt bilder av ruten både innenfra og utenfra, kanskje blir det bra : )

 7. Mary, you may partisipate if you like you know 😀

  Jeg gleder meg veldig til å få se første deltager jeg!

 8. Så koselige med fugl som tema for konkurransen 🙂
  Det er foreløpig dårlig med fugl i hagen, men jeg regner med at jeg slenger meg med denne gangen også. Østensjøvannet er jo rett i nærheten så der finnes det muligheter eller så må det vel være lov å bruke et man har tatt tidligere 🙂

 9. No er deltakaren min klar:0)
  Har fleire bilder på bloggen,der du kan velge ut kva bilde du vil ta med!!
  Ha ein fin dag, klem

 10. I would like to particpate some time, but I can’t read your rules and don’t know how to become part of it 🙂 I enjoy just looking at all the lovely photos that your friends post and the only hard part is voting for only one!

 11. Heisan, så flott hageblogg du har! Jeg har valgt å melde meg på fugle konkurransen din, selv om jeg ikke har en hage og en hagefugl :o)

  Dette blir spennende!

 12. Heisann

  Dette her vil jeg også være med på!!

  hilsen Gamlå

  Så spennende dette skal bli.

  PS jeg er en dårlig taper. leeer. Jeg bare tøyser.

 13. Mary, hmm, I keep forgetting that you dont read norvegian… sorry. 🙁

  til nyeste påmeldte, supert at dere er med 😀

  Nå håper jeg på godt fotovær i helgen så de av dere som har lyst til å delta får tatt bilder 🙂

 14. Så bra at du finner på dette! Da spørs det bare om jeg klarer å finne frem til et bilde her – er ikke på hjemmepc’en min for tiden. Om ikke så vil jeg gjerne delta i kommende konkurranser! 🙂

 15. Fy søren som du jobber med bloggen. Flott! Fr.fugl kan jeg ikke bli med på – altfor dårlig kamera… håper på jula. Gleder meg til å se alle de andre pippene her inne. Hanne

 16. heia! nå begynner det jo å komme inn kandidater 🙂 Håper enda flere dukker opp i dag eller i morgen 😀

  PS: det later til at det har vært litt usikkerhet om dette med fugl og hage. Jeg mener hage i temmelig utvidet betydning altså…. så fugler tatt bilde av i skogen eller i fjæra eller i parken er like gode de 😉

 17. For en morsom ide!!!!

  Jeg hiver eksamensbøkene tilside og stuper inn i datamaskinen for å finne en deltaker 😉 melder på en frøken i løpet av kvelden eller morgendagen 😉

 18. Heisann

  Da har jeg lagt ut midt bidrag til Frøken Fugl. Du finner det i bloggen min.

  Dette blir spennende:)

  hilsen Gamlå

 19. Har sendt missekandidaturet til Frøken Freia på mail. Gir du meg en lyd hvis den kom frem? Er så himla dårlig på billedvedlegg i mailer 😉

 20. De påmeldte så langt er:
  Frøken Sidesvans – Nefertitis samlinger
  Frøken Petter – Moseplassen
  Frøken Fryd
  Hverdagsliv i Storemyra
  Frøken Nabo – CosiFanTutta
  Frøken (herr) Jul – Ramme alvår
  Frøken skrike – villroses hage
  Herr og fru vakker – Landliv (sidefeltet),
  Isabella – Twins hage,
  Frøken Tøffing – Kathrinehagen,
  Frøken Detika – Gamlå,
  Frøken Freia – malimo (levert over e-post)

  Kandidater kan meldes på frem til og med tirsdag 😀

 21. så flott med alle som melder seg på 🙂

  Sitter og flikker på presentasjonen nå, så om tekikken står meg bi så blir det prestentasjon tidlig på dagen i morra. (med mindre det detter inn 10 kandidater til da 😉 )

 22. Sent, men i følge min klokke har jeg fortsatt noen minutter igjen – min frøken sjenert er presentert som hagen på landets kandidat!

 23. heisann, ja jeg tar gjerne i mot kandidater frem til kl 09 i morgen tidlig og jeg 😀

  Også har jeg fått påmelding for turbolars fra Lin 🙂 lenker får dere i morgen i presentasjonen 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her