Petter, min deltager til Frøken Fugl.

frøken ful petter flaggspettTadaaaa.. min kandidat til konkurransen ble Frøken Petter 😀
Petter er en av de første fuglene jeg så i hagen, jeg husker godt mannen og jeg var på ekspedisjon i «skogen» og der fikk vi ett glimt av en hakkespett – som raskt ble identifisert som en flaggspett Dendrocopos major og døpt til Petter.
Petter er min favoritt blandt fuglene i hagen. Han og hans kone kommer innom flere ganger om dagen, og denne nøtteholderen er den nye favoritten. Han er også svært glad i meiseboller, i det hele tatt et matvrak denne karen 😉
Nå håper jeg at det kommer mengdevis med påmeldinger til Frøken Fugl, og husk, du trenger ikke ha like klare bilder som dette for å være med, eller ane hvordan fugl du har. Så vask kjøkkenvinduet, fyll på fuglemateren og legg frem kameraet 😉
This is Petter, a great spottet woodpecker, he is my kandidate for Miss-Bird. (yeees, he is a boy … hihi)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Detter var den «søteste» Petteren jeg har sett – og jeg har sett mange. Jeg har ikke prøvd meg på fuglebilder ennå – pga. skitne vinduer, men jeg får følge tipset ditt – vaske vinduer og finne frem kameraet…..

 2. Å så fin han var, dette er virkelig hyggelige bilder fra hagen. : ) Gleder meg til å se kandidatene i konkuransen : )

 3. Dette var en flott kar. Fettern hans bor i lyktestolpen her hos oss!
  Teit jeg ikke har telelinse, hadde jeg hatt det skulle jeg vært med i konkurransen. Kanskje du har en Frøken fugl neste vinter også?

  Fortsett med alle dine vakre bilder og nyttige innlegg!!

 4. Petter ser ut til å være en koselig kar – men – han har ekornnavn? 😉
  Jeg ser etter muligheter til å henge opp noe til fuglene her, men jeg finner ingen ideell løsning. Jeg har jo to katter som har slike på menyen, så jeg må nok tenke meg litt om. Det hadde vært så koselig å kunne sitte på kjøkkenet og kikke på frøken fugl med venner. 🙂

 5. Oj for et flott bilde av en flott fugl!
  Jeg får grave i arkivet etter fuglebilder da..
  Så får vi se om jeg finner noe.
  Ha en fin dag!

 6. Zoomen på kameraet mitt har tatt kvelden, så jeg må nok finne en veldig tam kandidat til Frøken Fugl om det skal komme noen herfra 🙂
  Petter var nå kjempesøt, da! Har sett en slektning av ham her i hagen også, han er også glad i meiseboller.

 7. Jeg fatter ikke at du klarer å ta disse fantastiske naturbildene dine..Du er nok alltid på rett sted til rett tid..
  Angående papirklipp så er nok det veldig dansk..Jeg har sett det mye på ferier i Danmark og nå også i danske inspirasjonsblader..
  Jeg må rydde i fuglehuset! Det kom jeg på nå 🙂 Ha en glad dag 🙂

 8. En orntlig rakker Petter? Gir seg skjelden når det er fuglunger å få iallefall. Husker jeg ble mektig imponert da jeg for over 20 år siden fikk høre at hakkespetter hadde hjernen sin i en «strikk». Tenk det da:)

  Kommer med en fugl jeg og, men ikke den jeg hadde tenkt. Er for kresen når det gjelder bilder jeg. Yrkesskade sikkert…

  Flott bilde av Petter´n:)

 9. Hyggelig å høre at dere liker petter 🙂

  IngerKarin, ja, jeg skjønner at det er en eller annen litteraturreferanse som jeg ikke har fått med meg siden både du og ninni har hatt ekornvenner som het Petter.. Mitt ekorn heter Kyrre det. Aner ikke engang hvorfor petter heter petter, han bare føltes som en petter den første dagen jeg så han.

  At han er ett råskinn med fugleunger tviler jeg ikke på, både han og ekornet ble brutalt jaget bort av trosten i våres i allefall…

  Kathrine og garden angel jeg venter spent på å få se kandidatene deres 😀

  Men nå begynner jeg å bli litt engstlig for at jeg har valgt helt feil tema for denne mnd, fugl er visst ikke så greit å delta med.. Tynt med påmeldinger så langt..

 10. Jo, så klart han kan det. Akkurat som kvinner kan bli politimenn og styreformann og menn kan bli jordmødre 😉
  Ser ingen grunn til å diskriminere på grunnlag av kjønn, vil hannfugler være med så kan de da det 😀

 11. Man må være litt fleksibel med tanke på kjønn, men kan en person med ektefelle (Petter og hans kone) være med her? «Frøken» er en skapning og her fremstilles jo Petter med kone. Da kan han neppe påberope seg frøkenstatus selv om han helt sikkert innerst inne ønsker seg det… 😛

 12. hehe, semantikk smemalikk… 😉

  Her i denne konkurransen har alle deltagerene frefikset frøken. Jeg er oppmerksom på at vi i norsk språk egentlig forbeholder frøken til unge ugifte (og dermed opprinnllig jomfruelige) kvinner. Men, i sin tid så forbeholdt vi også tittelen politimenn til menn, så?

  Petter ville være med, så da må han vel få lov til det? Ja til ett inkluderende samfunn 😀

 13. […] Frøken Petter, fra Moseplassen – Flaggspett Petter er en av de første fuglene jeg så i hagen, jeg husker godt mannen og jeg var på ekspedisjon i “skogen” og der fikk vi ett glimt av en hakkespett – som raskt ble identifisert som en flaggspett (Dendrocopos major) og døpt til Petter. Petter er min favoritt blandt fuglene i hagen. Han og hans kone kommer innom flere ganger om dagen, og denne nøtteholderen er den nye favoritten. Han er også svært glad i meiseboller, i det hele tatt et matvrak denne karen 😉 […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her