Presentasjon av desemberdekorasjonene!

Her er alle de påmeldte desemberdekorasjonene!
Som vanlig har flere av bloggerene flere bilder og mer tekst enn jeg har valgt å ta med her, så klikk dere gjerne inn på de enkelte bloggene.
Jeg håper disse dekorasjonene kan glede og inspirere!
Finn deg en favoritt og stem 🙂


Denne posten er beklageligvis svært rotete nå, det kommer av at jeg har flyttet fra blogspot til wordpress. En vakker dag får jeg kanskje rydda her også….
O, jul med din glede fra Junis hage

I mitt bidrag har jeg lekt litt med noe av julens innhold, og kalt det O, jul med din glede… Materialene er ting jeg har hatt for hånden og lett tilgjengelig.

Stallen er laget av kvister fra kirsebærtreet som vi beskar i høst og krybben er et kastanjeskall som ble med hjem fra en tur.
Nissene hører med, ingen jul uten nisser for meg, og nå har de fått låne plassen til de tre visemenn. Disse tre nissene har fulgt oss hver jul siden barna var små. De har vanligvis hatt sin plass i kjøkkenvinduet, men i år er de forfremmet til vismenn. Håper de tåler oppgaven for nå må de stå utendørs, under tak riktignok men likevel.
Og så er det juletreet da med pynt og pakker under. Det er «hogd i egen skog», av en einer og pyntet med noen små hjerter av tovet ull.
Adventsengler fra To hus tett i tett

I år hadde eg lyst til å fornye meg litt. Eg har lete meg inspirera av kvite kubbelys, og adventstall, og i år ville eg prøva det. Men eit par englar måtte eg ha med likevel.

Denne stor kvite passa jo godt inn, og den litle Luciaterna måtte eg og ha med. Luciaterna har ein heilt spesiell historie. Ei av niesene mine har Downs syndrom, og eit år, ikkje så mange år etter ho vart fødd, fann mora hennar og eg nokre slike figurar, og me syntes dei hadde typiske Downs trekk ; breie, flate naser, breie hender og litt skrå auge. Me var jo nødt til å ha med oss kvar vår heim;) Sidan den tid har figuren hatt fast plass i adventsdekorasjonen min, og det må vera minst 10 år sidan ho vart innkjøpt.
Nisseplassen fra blomsterplukk

I år feirer vi jula på hytta sammen med tre av de fire unga våre. Der synes jeg det passer best med skikkelig gammeldagse julefarger, så her er en dekorasjon jeg har laget som skal stå ute på verandaen og lyse i vinternatten.

Både nissene og jeg er veldig opptatt av at fuglene og alle dyra i skogen skal få nok mat på vinteren, så vi legger også ut litt fuglemat i dekorasjonen. Belønningen er er liv og røre på dagtid når fuglen kommer for å spise.
Dekorasjonen består av et gammelt sprukkent trau som jeg har fyllt med alt fra stein, mose, blåbærlyng, granbar, kvister med skjegglav og mose, ei skive fra ei diger gran, til litt vissen humle og kongler. Alt sammen har vi funnet i naturen omkring hytta på de utallige turene våre og de forteller egentlig hver sin historie.

Lysende nedtelling fra Moseplassen
Denne dekorasjonen ble til etter «man tager hvad man haver».
Takket være min svigefar som har vært i skogen og plukket godsaker til meg så ble det da ganske bra. Utover skogsgleder er det kalenderlys og julerød potte fra salget i fjor, og julemus som ble laget for å gi bort men glemt… Dette er ting som dukket opp sånn tilfeldigvis, julepynten aner jeg ikke hvor er bland alle de uoppakkede flytteeskene.. (men håper å finne den snart da 😉 ) Også er det en usedvanlig vakker amaryllis som jeg har fått av min kjære mann 😀
Frøken dørpynt fra Marios verden
Denne kransen er lagd av hønsenetting. Veldig kjekt å lage en rund ring av nettingen. Så har jeg brukt laurbærblader. Hadde en plante som ikke fikk bli med inn i planterommet. Nå er planten stusset. Tuja og andre granliknende greiner.
Rodedendronblader er også med i kransen.
Så et puddertynt lag med snø på boks. I etterkant har jeg også brukt noen rosenyper.
Et navn til kransen kansje…..
Frøken Dørpynt..
Fjærlett fra Frøken(male)Strøken
Min første skikkelige hjemmlaga juledekorasjon 🙂
Ble det ikkje flott dekorasjon til kjøkkenbordet?! 6 daga for tili, men klarte ikkje la julekulene ligge lengre! Kjøpte dem på zara home i spania! Var på blomsterbutikkne her hjemme idag å kjøpte «buske» å vase, så var det bare å begynne å dekorere. Brukte julekulene, rødt silkebånd og hvite fjær..
Det hev ei rosa sprunge fra Ramme Alvor

Lenge har eg utsett å lage advendstaken klar. Eg brukte litt tid på nettet for å finne idear til fine løysingar. I år såg eg at det var mykje kvite kubbelys med litt mose i avlange kar. Eg tykkjer at det er svært vakkert, men sidan eg er glad i levande blomar var eg på jakt etter slike idear. I fjor fann eg ein i Isabellas.

Men dei brukar noko dei kallar Afrikanske kongler som eg ikkje finn her hjå oss. Trur det er ein slags artisjokk(korrekt meg om eg tek feil) og blomsterhandlarane seier at den må bestillast og er uforsvarleg dyr. Kransen frå Isabellas er klart den vakraste, men eg vart nøgd med min i år også. Det er heilt fantastisk å ha roser i stova funklande i det vakre skinet frå advendslysa.
Sjølvsagt må rosene skiftast ut i løpet av den lange advendtstida, eit par tre gonger reknar eg med. Det kjekke med det er at ein kan skifte litt stil eller fargar undervegs.

Rosenfryd fra Som dagene går
Mitt tema ble røde roser og bjørkekvister for desemberkonkurransen. Det er koselig å lage juledekorasjoner. Mye må plukkes inn før snøen kommer,men det finnes veldig mye fint å få kjøpt også.

Jeg liker å binde kranser og hjerter av bjørk.
Røde roser gir høytid og julestemning. Denne er like fin på en dør, ellereller på en vegg inne, på en grav eller som en krans på bordet. Har jeg den på bordet setter jeg en bolle i midten. I bollen har jeg enten kubbelys, eller vann og flytelys.
Hjertene har også fått litt julepynt. Klare til å brukes.
Gleder meg til å se hva dere andre lager. Jeg skal følge med.
Fin adventstid til alle!
(moseplassen: jeg har valgt dekorasjon og gitt navn)

Blåbærjubel fra Kvardagsliv i Storemyra

Eg hadde ikkje så VELDIG mykje eg kunne velge mellom, men slenger no med denne dekorasjonen som står på stovebordet mitt!!
Den består av mose & tyttebærlyng som omkransar masse flott blåbeærlyng. Pynten er eigenproduserte kremmarhus…
Enkelt og fint tykkjer eg:0)
Tittelen la eg på pga at lyngen no er i knopp, og kven veit, kanskje får vi blåbær til jul;0)
Vindusglimt fra RandiF sin vestlandshage
Adventsstaken min med en hvit St. Paulia i lilla potte bak, og foran en luksuriøs skål med småkuler i lilla og gull oppi.
Og slik ble vindusdekorasjonen min (fotografen skimtes i speilbildet…. 🙂 )Bildet er litt uskarpt fordi jeg måtte ta det uten blitz og på tid.

(moseplassen: jeg har valgt dekorasjon og gitt navn)
Adventsvindu med Benifica fra Sigrids HadelandshageJeg har ikke mye sånt, men syntes det var stemningsfullt i morges, med Benfica nyutsprunget i vinduet på kjøkkenet. Melder meg nå på med dette bildet da, selv om mange andre sikkert er langt mer kreative 🙂
Benfica er forøvrig en av de aller mørkeste røde Hippeastrumene. Den som blomstrer nå er kjøpt i år på Stortorvet i Oslo. Jeg har den fra før også, men har ikke satt den i gang ennå. Jeg vil vente til den kan få gode forhold på planterommet.
Den lille granen fra Lisemors have.
Jeg vet ikke om mitt lille tre oppå kommoden regnes som en dekorasjon, men jeg syns det er så enkelt og fint å bare pynte slik. Jeg ser det er mange bloggere som har slike små trær, og jeg syns det er så lekkert. Enkelt, rask og nydelig er det også. Dessuten kler de jo alle steder, interiører og farger.

Når jeg ser slike små graner så kommer jeg i skikkelig julestemning. Mitt bidrag til konkurransen heter : Den vesle granen
Disse små trærne har jeg plukket i skogen sammen med en masse små ivrige assistenter. Jeg hadde åtte fire – femåringer med meg i skogen og de hørte at jeg sa til en kollega at jeg så gjerne skulle hatt et bittelite juletre til pynt i huset mitt. Dermed kom de løpende og viste meg alle steder det stod noen små avleggere. Jeg tok bare de som vokste i grøftekanten og ikke hadde særlig livsgrunnlag likevel.
Det var alle denne månedens deltagere, da håper jeg dere tar dere tid til å stemme på den dere likte best 🙂
Jeg får ofte tilbakemelding på at disse konkurransene settes stor pris på, både av de som deltar selv, men også av de som kun ser på. Så derfor en stor varm takk fra meg og mine lesere til alle dere som har deltatt med kandidater, kommentarer og stemmer, uten dere ville det jo ikke blitt noe konkurranse!
(Til nye lesere: hver måned holder jeg en konkurranse her på bloggen, den lyses ut i starten av måneden og er åpen for alle som ønsker å delta. Om du vil se på tidligere konkurranser så t
rykk der det står konkuranser rett under her.)
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Jeg ser på og har ikke lyst til å stemme. De var alle flotte i sin ulikhet. Og så er jeg veldig glad for at du arrangerer slike konkurranser.

  2. nefertiti, jeg tenkte faktisk på deg når jeg satt sammen presentasjonen 🙂 men det kommer jo snart en ny sjangse 😀

    smgj, det var hyggelig å høre 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her