Vinneren av desemberdekorasjon-konkurransen ble!

Da har leserene talt, og den dekorasjonen de synes best om var Nisseplassen fra Blomsterplukk
På andreplass kom Frøken Dørpynt fra Marios verden, og på tredjeplass Det hev ei rosa sprunge fra Ramme alvor. Fjerdeplassen delte hele tre deltagere; O, jul med din glede fra Junis hage, Rosenfryd fra Som dagene går, og Den lille granen fra Lisemors have.
desembervinner frøkenHipp-hurra for vinner og alle andre! Denne gangen var dere rørende enige med dere selv om hvem som skulle vinne, Nisseplassen lå i tet hele veien. Frøken dørpynt utkrystaliserte seg etterhvert som en potensiell andreplass, mens tredje var lenge firedelt!
Heidi, bloggeren bak vinnerdekorasjonen har sendt meg litt mer om Nisseplassen og de flotte nissene som bor der 😀
Nissene Gunda og Gudmund Nissebakken som bor i jordkjelleren på hytta vår i Trysil er veldig glade i å feire jula og å feire det at sola snur nå i desember. Derfor arbeider de i hele desember med å lage i stand festplassen sin for alle nisser, dyr og fugler rundt Hollåstjernet. Da samler de nissene i nabolaget til en kjempestor nissedugnad, og forsyner seg av alt dekorasjonsmaterialet som er samlet på terrassen vår. Steiner, granbar, lyng og mose blir båret og slept opp i det store trauet vårt, og dandert etter alle kunstens regler. Til slutt pynter de med lys, kongler og andre ting de finner rundt omkring. Riktig stemningsfullt blir det.
Den halvsvenske grandonkelen Gunde Tomtegubbe som er eldstemann i slekta, kommer vandrende helt fra svensk side av Fulufjellet og holder oppsyn med dugnaden. «Julkalaset i Ljørdalen vill han vara med om varje år så länge han er kar om å vandre den långe vägen! » sier han.
På nisseplassen feirer alle nissene med sang, spill, dans og moro hele jula, og vi hører dem ofte til langt ut i de små timer. De hoier, ler og skråler, – og jeg mistenker nok at noen av dem er litt for glade i brennevin, for noen ganger ender det med både krangler og slossing! Men for det meste går det fredlig for seg med rævkrok og spell En gang har jeg til og med sett dem danse den lokale Bjørnedansen! Jeg skal si de var spretne og spreke!
Men hvis vi mennesker glemmer å gi nok mat til alle nisser, dyr og fugler som er med på festen, kommer de borttil vinduet og titter inn på oss med sinte blikk! Det hender også at Gunda Nissebakken roper inn til oss at «Det blir itte jul for noen ved Hollåstjernet dersomatt itte vi finn’ fram mat til store og små, – og det blir heller itte ei eneste multebær å finna på myra våres tel sammar’n! »
Da disker vi opp med grøt og all slags julegodterier fortere enn svint, – for multer det vil vi ha. Og vi vet at nissene kan samle seg i store multegjenger i sommernatta og spise opp rubbel og bit, – bare som straff for mennesker som har vært for gjerrige med julematen!
– Tusen takk Heidi for deltagelsen, og atter engang gratulerer med seieren!
The winner and runner ups for the desember competione.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Gratulerer Heidi, kjempefin dekorasjon og hyggelig oppdatering om nissene dine. Det er morro med disse konkuransene dine Anne : )

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her