Frøken Frost 2009 – Presentasjon av kandidatene

Her er alle deltagerene til Frøken Frost 2009, (les mer om konkurransene her).
Det ble rekordmange kandidater denne gangen, 38 stykker! Utrolig morsomt at så mange vil være med 🙂
Bilder og tekst er hentet fra bloggerenes nettsider, eller levert over mail. Flere av bloggerene har mer tekst, og flere og større bilder enn jeg har valgt å ta med. Hver kandidat er lenket til opprinnelsessted, så klikk deg videre og finn nye favorittblogger!

lailaLailas lille rede, Frøken Liljeblad
Jeg fant et bilde som er fire år gammelt og tatt på en pilketur. Et vannliljeblad som var frosset i isen, med et tynt islag over.
Tror jeg vil kalle bildet Frøken Liljeblad. (dårlig fantasi)
Fortsatt god helg.

rammeRamme Alvor, Frøken Tulipa Mortem
I dag handlar det om å leggjast på is. Når me vanlegvis legg noko på is, gjer me det for å bevare det lengre. Snakkar me overført tyding, legg me vel saker og ting på is då og.
Ein legg vanlegvis ikkje tulipanar på is. Desse vart lagt der grunna latskap. Dei skulle i komposten, men det var for langt å gå. So dei dala ned i ein mellomstasjon, i trillebåra utanfor terassen. Lite visste eg at det ville forlenge livet deira med nesten ei veka. Ja, livet er vel å dra det vel langt, men mine auge fekk nyta venskapen deira ei veka lengre. At halvvisna tulipanar kunne vere so vakre som desse var der dei låg i snjoen og blenkte hadde eg aldri trudd…

krimsKnips og nips, Frøken Ice Cold.
Man skal lide for egen skjønnhet, og hutre for naturens… Frøken Ice Cold var vakker så lenge det varte. Hun fordampet i mitt åndedrett mens jeg foreviget henne. Hun er mitt jomfrubidrag i Moseplassens missekåring – og jeg ønsker henne lykke til 😉

twinTwins hage, Frøken Rosetta
Jeg har hatt litt problemer med å plukke ut en deltaker til konkurransen. Har hatt noen runder i hagen den siste uken og synes faktisk at det har blitt noen OK bilder. Noen har jeg satt sammen til blogg-headingen.
Valget falt til slutt på frøken Rosetta, en frøken som aldri rakk å springe ut før frosten tok henne.
Jeg synes disse roseknuppene blir fantastisk vakre når de blir dekket av iskrystaller.

littavmegLitt av meg, Frøken Utfrosset
Frøken Utfrosset…, hun er sikkert en vi alle sammen en eller annen gang har kjent.
Hun som i sin fortvilelse klenger seg på alt og alle, for å forøke å komme inn i varmen. Hun er utskjelt, uglesett og utfrosset av det `gode selskap`. Hun føler seg litt oversett stakkar, og opplever en sosial isolering, noe som har en negativ innvirkning på både selvrespekt, identitet
og helse. Frøken Utfrosset er skjør, og litt tander, …så sårbar, men tar man seg tid til å se etter er også hun vidunderlig vakker.

linLins Blogg, Tantene Blå, (levert over mail)
Dette er Tantene Blå. De er avbildet i hagen min der de boltrer seg i villnissavdelingen. Her er de såå vakre og mange at jeg ikke har hjerte til å klippet gresset der.
De skal flyttes til våren, for å gjøre plass til grillplattingen.
Jeg vet ikke noe om blåklokkens behov og ønsker, men vet at de er veldig ønsket i min hage!
Kald hilsen fra Lin

viviLitt om vivis hagerom, Frøken Tre hvite perler
Tre hvite perler
Med sin hvite skjønnet står de der og skinner,
selv i frosten er de en vinner.
De er pakket inn i vinterens skjønneste drakt,
akeleiens frøkapsel i all sin prakt.

hc3b8nsHöns & Blommor, Fröken Växthus-Frostros.
En dag mellan jul och nyår gick jag en runda i trädgården och stannade till vid mitt växthus. Här föll min blick på de mesta fantastiska frostrosor man kan tänka sig och det var inte svårt att sätta fart på fantasin. Är det ett landskap med böljande palmer, urtidsväxter eller pyttesmå frostkristallträd.
För mej är det frostrosor, som jag också skrivit i min blogg, och rosen får symbolisera väntan och längtan efter våren. Något som gäller för såväl mej som för växthuset.

knutKnuts haven, Frøken Rosa Hardhaus
Dette bildet er tatt tiende februar i fjor…
….Så hvis “Frøken Rosa Hardhaus” skulle ha noe å hevde seg med i konkurransen, – så er det rett og slett på grunn av hennes fantastiske egenskaper til å takle både barfrost, snø og is! – Hun er rett og slett en vidunderlig vakker liten tøffing, og hun står plantet under sypressen, akkurat så langt fra stuevinduet at vi ser de små cyclamenrosa blomstene – og bare MÅ ut for å ta henne nærmere i øyesyn! – Og på den tiden av året hun blomstrer er hun nesten alene om den oppgaven, så selv om hun bare rekker cirka 8-10 centimeter i været, – er det rikelig i alt det tørre, visne og brune!

kathrineKathrinehagen, Frøken Hell
Min kandidat fant jeg 1.nyttårsdag i fjor 2008. På denne fine stranden med navnet Hell,
har vi mange koselige turer i all slags vær, bortsett fra på varme somre. Da er stranden full av mennesker.
Denne frostskulpturen er formet av bølger og tidevann, vind og vær. Mange har blitt lurt av dette bildet og tror den er stor. Men den er bare knappe 40cm høy,-)
Mitt bidrag blir frøken Hell:)

beritBerit T, Frøken Isabella
Frøken Isabella deltar i konkurransen
» frøken frost 2009″

sjamineShamines lille hjørne, Frøken Tytterim

min-verden-hanneMin Verden, Frøken Roligheta
«Roligheta» har ikke vært bebodd på 50 år og det bærer det preg av. Synd at det flotte huset falt sammen – synes dere ikke? Beliggenheten er fantastisk. Nå har «Frøken Frost» tatt over og har funnet seg en ledig bopel.

maritaMaritas hage, Frøken Firling
En gang en vakker Klatrehortensia, nå en aldrende frøken, for som man kan se, hun er ikke så hvit i blomsten lengre som hun var i sommer.Hun klorer seg fast og nekter å innse at vinteren er fargeløs.
Men hver alder sin sjarm. Hun kler i alle fall vinterkåpen sin.

bagatellBagateller, Frøken Snørose

som-dageneSom dagene går, frøken krystall
Det følger ett helt lite eventyr til denne frøkna, Vi følger det lille snøfnugget Krystall på hennes ferd ut i verden.
Eventyret slutter slik:
….Så ser du himmelen full av dalende snø, må du strekke ut hendene dine. Kanskje de bittesmå snøenglene Krystall og Ole får lande på din vott. Selv om du ikke vil kunne se ansiktene deres fordi du er voksen, så kan jeg garantere deg at du vil oppdage en vakker snøkrystall. Skynd deg å studere den, før den smelter…..

petuniaPetunia, Frøken Neglebitt
…Når det plutselig blir så kaldt, forvandles vann til de vakreste skulpturer.
Her er det bare til å legge ut på en opplevelsesferd.
Men godt gjemt i alt dette kalde – ligger våren på lur og bare venter…)
Min kandidat er frk. Neglebitt. Dette er en frøken som har måtte tåle mye smerte og det eneste hun ønsker seg, er en varm
vott å krype inn i.
Etter en time ute i kulden for å knipse bildene ovenfor her, så hadde jeg rimelig vondt i fingrene.

ninniNinnis verden, Frøken Tinnsoldat.
Det optimale vinterbildet mitt er selvsagt av en rose, nemlig Frøken Tinnsoldat! Maken til utholdene rose har ikke jeg i min have i alle fall.
Fremdeles står hun med friske (så godt det lar seg gjøre…) knopper som er fine og rosa i farven. Ikke rart denne rosen var Sigrid Undsets favorittrose. Perfekt form på blomsten, dyp koppformet og tett i ett med kronblader. Etter hvert som blomsten springer ut endrer farven seg fra cerise mot det noe blåere. Dette gir et nydelig farvespill. Hun er så vakker, helt til å spise opp. Litt utsatt for lus og rust er hun riktignok, men det tilgis raskt ved en blomstervillighet som varer langt inn i vinteren.

metesMetes herdagstanker, Frøken syrin
Mitt bidrag er et bilde av frøken syrin – tatt 1.søndag i advent.
Denne frøkna står og strekker seg mot våren og planlegger å trylle frem sine vakre, doble, lilla blomster til 17.mai. Da skal det klippes av noen få blomster som settes i buketten på bordet, og det lukter vår i hele stua!
Hun synes det er litt kaldt med rimfrost på knoppene, men vet også at hun ser usedvanlig bra ut i ispelsen sin.
Frøken syrin ønsker oss alle alt godt i det nye hageåret!

lundfjellvegenLundefjellvegen, Frøken Mørketid
Min deltager til frøken frost konkurransen heter frøken mørketid. Frøken mørketid har en spesiell sjarm, og for mange av oss som har kjent henne hele vårt liv er det vanskelig å tenke at vi skal være uten henne, spesielt i juletida. 23 desember kom det massevis av snø og la seg fint på alle grenene i skogen og ga frøken mørketid en skikkelig fin juledrakt… Lyset på denne tiden er ikke som annet lys og varer bare et par timer. Det gir frøken mørketid en egen look…27.januar reiser hun herfra og overlater arenaen til mr sol..

idaIdas little corner of the world, Frøken Jasmine
Frøken Jasmin, Gelsemium Sempervirens
Jasmin er ei hardfør lita frøken. Den blomstrer i hagen her hos oss NÅ, med små gule blomster.
Jeg ble ganske så glad og overrasket da jeg såg henne, det hender at en og annen Primula stikker opp av bakken her på denne tiden av året.
Nå har de fått selskap av denne tøffe dama. Det er vanlig at den blomstrer fra februar og utover våren har jeg lest, men i januar da du! Både morsomt og spesielt kanskje, her på disse breddegrader.
Jeg klippet av noen av blomstrene, slik at de kunne være modell, og jeg synest at de tar seg bra ut. Små soler på ett hvitt teppe av frost. En fin kontrast. De minner oss på, at om litt er det – VÅR.

gamleheksaGamleheksa sin lille verden, Frøken Blåfrøsin
Jeg deltæk i Moseplassen sin konkurranse med dette bildet av Væsle Frøken Blåfrøsin.

marioMarios verden, Frøken lyslykt
Frøken Lyslykt kom inn i mitt liv for 3 år siden. Mine naboer var i Stokholm og besøkte en designmesse. Da ble det julegaven til meg .Har prøvd å finne tilbake til adressen hvor man kan bestille den. Men nei….
Servietter er spesielt ettertraktet for meg. Men hvor vellykka serviettene blir , vet man kun når man har prøvd. Blir en del servietter for å si det sånn. Noterer meg at jeg synes om roseservietter. Trodde det var for romantisk for meg . Men nei.
Det er ypperlig vær for lyslykter nå!! Og det blir jo spesiell hygglig stemning på trappen når en slik lyslykt står der.
Da får vi frem hva som kan være en glede for oss i disse frost tider. Er jo ikke glad i denne tiden. Vil jo helst ha vår.

villroseVillroses hage, Frøken Frostblomster
Får jeg presentere Frøken Frostblomster. Ja, hun ble kalt så da jeg knipset henne forrige vinter. Klatrehortensia i det sivile liv, men jobber mye som modell på vintertid. Et blondeaktig ytre er attraktivt, selv midt under frosten!

sigridSigrids hadelandshage, Frøken Isadora
I bergveggen har isen bygget seg opp og laget kunstverk.
Denne formfullendte damen (innrømmer at hun nok er litt tynn i beina :-))meldes herved på til månedens missekonkonkurranse hos Moseplassen -Frøken Frost.

denhemmeDen hemmelige hagen, Fru Kald
Eg har ei frøken her som er godslig og rund i formene, fru Kald med fransklua på snei, ho er av tjukkase snødameslekt… Synst ho hadde so godt eit smil, litt lettkledd, men det er jo ofte desse snødamene 😉

sescapeSescapes hageblogg, Frøken Frostblad
Frosten har tatt sin malepensel frem og designet glasset på lykten vi har på trappen.
Jeg er ikke en dikter og klarer derfor ikke å komme på
noe vakkert å skrive, men jeg vil heller ta dere med en liten tur
rundt i et vinter dekorert Seascape’s hage.

tineTines kreative hjørne, Frøken dråpe
– Ikke ville matmor ha meg, og ikke ville fuglene ha meg…
Men frosten kom og tok meg.
Den kledde meg så vakkert inn i frosten.
Ja, jeg ble så lykkelig, at jeg gråt en tåre, eller tre.

gundaGundaM en hagevandring, Frøken Engel
Her ser dere min lille kanditat, min lille engel liggende på isen en kald februardag for ett år siden.
Engelen er fløyet for lenge siden, til hvem husker jeg ikke…
Vil tro engelen venter på vinden, på sola….På at isen skal tine..Tine til vann !
Om du vil kan du stikke innom min lille butikk der jeg selger disse englene mine. Ha en flott start på den nye uka alle sammen !

turbolotteTurbolotte, Frøken Juletrepynt
Frøken «Juletrepynt» kaller jeg henne. Denne istappen henger i takrennen på drivhuset mitt. Den skinte så sterkt i solen, at jeg så den på lang avstand.
Kaller den Frøken Julepynt, da jeg har noe juletrepynt som ser akkurat slik ut.

nefertitiNefertitis samlinger, Frøken Grønn og Blå med is på
Ta vel imot Frøken Grønn og Blå med Is på.
Det var ikke så lett å få tatt noe frostbilde her hos oss i denne perioden. Vi har temperaturer mellom -2 og +9, og når den på -2 oftest opptrer på natten, så blir det litt tungvindt.
Men denne frøknen stiller villig opp, selv om hun er fjorårsmodell

vilnissVilniss med familie, Frøken Krystallkule
Det er rett og slett is fra et stearinlys som har overvintret ute… og litt sprukket fordi ungene har spilt fotball med den.

eleasElleas verden, Frøken Pyntefrost
Siden jeg leker meg med Gimp og bildemanipulering for tiden velger jeg å bruke et bilde som er satt sammen av et bilde jeg tok på fjellet, på Hovden, i begynnelsen av desember i fjor (hihi det er i fjor alt) som bakgrunn. I forgrunnen har jeg brukt noen eføyblader med frost på. Ellers har jeg dillet litt med noen snøfnugg brushes jeg har lastet ned.
Jeg har gitt bildet navnet: Frøken Pyntefrost

kvardagslivKvardagsliv i Storemyra, Frøken Totempel
Min deltakar til Frøken Frost konkurransen hos Anne på Moseplassen er den ærverdige Frk. Totempæl:0)
På skituren vår passerte vi denne staselege frøkna, og då kommenterte Rakel omgåande «at dette ser ut som ein sånn som indianarane har, Mamma», og det hadde ho jammen rett i!!
Ser dokke dei forskjellige åndeansikta??

stineStines hverdag, Frøken Pruina
Disse bildene tok jeg en tidlig morgen i november. Natten hadde vært kald og fuktig og lagt et nydelig hvitt teppe over alt. Det ser nesten ut som om alt dyppet
i sukker 😉
Rimfrost er krystaller av is som bygges opp av frossen luftfuktighet på kalde overflater.
Min kandidat til konkurransen heter Frøken Pruina.
Hennes navn er latinsk og betyr rimfrost. Som en ekte miss ønsker hun å fremstå fra sin beste side før den store finalen. Og hun har kledd seg i sin fineste kåpe med sølvglitter.

rabarbraRabarbra og vanilje, Frøken Carola
Vakre, kalde Carola (disse tulipanene heter faktisk det) bor i islykten.
Før holdt hun til inne i stua, men klimaet der holdt på å ta knekken på henne så hun trengte litt miljøforandring.
Om dette er bedre miljø kan vel diskuteres, men hun har ihvertfall skjønnheten i behold en stund til!
I hennes rigide tilstand er det ikke stort å finne på, så nå melder hun seg som kandidat i Frøken Frost- konkurransen for å få litt spenning i hverdagen.

livetpalandetlivet på landet, Frøken Isben
Härmed presenteras: Fröken Isben
Hon har lagt benen i kors i väntan på våren!
Hej o hå!

Tusen takk til alle som har deltatt med kandidater, uten dere, ingen konkurranse!
Tidligere konkurranser og vinner av konkurransenfinner du her
These are all the 38! candidates for Miss Frost 2009. Vote for the one that you like the most.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Så gøy at det er SÅ mange som har meldt seg på Frk Frost
  konkuransen:0)
  Men no lid eg verkeleg valgets kvalar, støønn…
  Ha ein fin onsdag, klem

 2. hehe, jo, det har blitt skrekkelig mange deltagere nå 😀 (og absolutt litt vrient å bestemme seg)

  Lurte på å ha puljer, eller ha en ekstrarunde siste dag med de 10 mest populære. Det siste kan vi fremdeles gjøre, så kom gjerne med innspill for denne eller senere konkurranser. Nå er jo dette temaet ett som naturlig er mer popp, så jeg tror ikke nødvendigvis det blir over 30 deltagere neste gang, men det er fint å ha tenkt på hvordan man bør ordne seg når det blir mange.

 3. Du verden!! Her var det myyye fiiint! Dette kommer til å bli forferdelig vanskelig, men gøy!
  Tror jeg må spørre ungene om råd til denne avstemmingen ja. For dette blir ikke lett.
  Nok en gang, du er kjempeflink med disse konkurransene Anne:-))

 4. Wow, så mange flotte kandidater. Det blir utrolig vanskelig å bestemme seg.

  Utrolig flott jobb du gjør med disse konkurransene. Siden det nå er så mange kandidater er jo ideen med å ha en siste runde med de 10 mest populære helt topp synes jeg.

 5. Her var det mye fint, og ikke minst kreativt. Tydelig at mange likte oppgaven du ga.

  Lykke til med valget, det misunner jeg deg ikke…

 6. Jøsses, denne gang var det masse bra ! Blir vanskelig å stemme bare på en….

  Og du og du for en flott jobb du gjør her inne. Tusen takk 😉

 7. Så mange fine frostfrøkener!
  Nesten umulig å velge… men jeg får prøve å bestemme meg…

  Lykke til alle sammen uansett!

 8. Artige konkurranser du har, jeg koser meg med å lese om dem. Foreløpig har jeg ikke deltatt *rødme*

  Jeg har gitt deg en award, Kreativ Blogger. (Du svømmer vel i slike priser, hvor lagrer du dem?).

  Uansett, du fortjener den! Du får «hente» den i bloggen min… 😉

 9. WOW
  SÅ UTROLIG MANGE FLOTTE KANDIDATER!
  Jeg er skikkelig imponert.
  Ja, faktisk store problemer med å velge en vinner…

 10. Da har jeg lagt ut spørsmålet om finalerunde som eget innlegg, tenkte det drokna helt her.

  Ellers så må jeg atter få si tusen takk for all den fine skryten dere kommer med om konkurransen. Jeg synes det er så artig at en sånn enkel konkurranse som dette kan bli såpass populært. Det aller beste er jo at folk både liker å delta med egen kandidat, og at dere synes det er såpass artig å se hva alle andre deltar med. Det er også mange som ikke deltar, men som alikevell synes det er flott å bare følge med 😀
  Jeg blir glad av sånnt jeg 🙂

 11. Her var det mange flotte bilder. Eg prøvde, men klarte ikkje å ta frostbilder som egna seg å vise fram.
  Eg har lagt ei lita helsing til deg i bloggen min.
  Ha ei retteleg god helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her