Grønne reddikspirer. Reddik, Raphanus sativus, (Radish), er en av de mest smakfulle spirene jeg har vært borti. Smaken har reddik i seg, men er superskarp. De er såpass kraftige på smak at de nok mest egnet som krydder, veldig godt krydder. Krisp fin konsistens og pene og se på. Har ikke så godt av varmebehandling, men kan med fordel blandes inn i salater og wok på slutten. Jeg har forsøkt ulike måter for dyrking for å finne den ideelle, ikke for det, de spirer godt uansett, det er bare kjekt å finne den beste måten. Det fungerte dårlig å dyrke de på bomull, spireboksen funker kjempefint, men den lagdelte spireboksen derimot blir for lav (plantene blir lange). Jeg har ikke hatt noe problem med mugg på disse grønne, og de er vel spiseklare etter omtrent fem dager.
Røde reddikspirer (Sango) Ikke en slager. Jeg har nå prøvd en par ulike spiremåter, og de spirer dårlig og mugner lett. Smaken er vel omtrent som den grønne. Fargen er fin, men hva hjelper vel det når den ikke vil gro… Frøpakken kommer fra Thomson & Morgan, mulig jeg har fått dårlige frø, men jeg kommer ikke til å kjøpe ny for å sjekke 😉
Se samlepost for spiretips, handletips og flere slag spirer
Hehe, da hadde du GARANTERT hatt med deg sokker om du skulle hit, var nemlig noen som gjorde det her også, men nå slipper de jo 🙂
Ellers ser jeg at du er MYE flinkere enn meg tilå ta vare på det som spirer og gror…
Har en favoritt for Frøken frost jeg og har stemt 🙂
Spirer ja – jeg elsker det i maten, men glemmer liksom å gjøre noe med det. Dette høres veldig godt ut – sundt også.
Dette så da fristende ut. Spirer er godt det, men jeg har aldri forsøkt det selv. Kanskje det skal prøves i 2009:)
Jeg hadde spiredilla for en stund siden, da jeg fikk spirekassa mi i posten. Ble ganske mye rart, men sennepsfrø spirer jeg fortsatt.
[…] stooort utvalg å ta av) Karse og brokkolispirer Bukkehornspirer Mungbønner og svartøyde bønner Reddikspirer […]