Frøken frø 2009 – Konkurranseutlysning!

Frø er forundringspakker, små mysterier som du kan trylle til å bli store praktverk!
Frø er forventninger, håp og glede, og frø er tema for denne månedens konkurranse 🙂
Hver måned kjører jeg en uhøytidelig konkurranse her på bloggen hvor alle kan delta. Målsetningen med konkurransen er at vi kan inspirere og glede hverandre, også er det en flott anledning til å bli kjent med nye blogger 🙂
Mange av dere der ute sår. Noen sår mye og har planterom og drivhus, andre sår noen frø i vinduskarmen eller rett og slett rett ut i bakken, og atter andre har lyst men ingen tidligere erfaring. Denne konkurransen er for alle dere som synes frø er gøy!
Har du allerede sådd noe, eller planlegger du å så? Vis frem ett eller annet som har noe med frøsåing å gjøre, for eksempel frøet, frøstanden, frøposen, pottene, sådden, spira eller småplanter. Eller vis frem bilder av hvordan den sådde vil se ut til sommeren, (husk det må være eget bilde). Du trenger ikke å ha sådd det enda, så lenge du har tenkt å så i løpet av året.
frc3b8ken-frc3b8Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder)
* Gi kandidaten et personlig navn, som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder helst det ekte navnet i presentasjonen). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigeste er at det ofte kommer flere planter av samme sort, og da er det ikke noe særlig at en av de heter planteslaget. Se tidligere konkurranser for ideer
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker, forslag til hva du kan ta med utover det ekte navnet til planten er: Hva er det med denne planten som gjør at du sår den? Har du sådd den før eller sett den hos andre eller er den helt ny for deg og i såfall hva fikk deg til å prøve den? Har du høstet frø, byttet frø eller kjøpt det? Liker du å så? Skal du så mye?
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post. Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kansje blir også de innspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Vinner kåres ved avstemning, konkurransen avsluttes tirsdag 24 mars.
Påmeldingen er åpen frem til og med søndag 15 mars.
Se samlepost for ytterligere detaljer og konkurranseregler.
Om du har tenkt å kjøpe deg frø, sjekk ut min liste over frøbutikker som selger over internett

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

65 KOMMENTARER

 1. Hei Anne! So kjekt at du hive deg rundt med ny konkurranse!! Eg vil vere med! Skal leite gjennom bilda mine og sende deg min frøken frø! Stå på!Du er med på å gjere blogglesinga til dagens høgdepunkt for meg! Takk!

 2. Hei!
  Takk for hilsen –
  Jeg er litt sånn off blog for tida, nakken og hue er ikke helt med, – det gjør vondt innimellom.
  Håper ikke kræsjen har gitt meg varig problem.
  Du er atter flink med ting på bloggen din – jeg bare koser meg mens jeg lunter rundt hos deg og lar meg inspirere…!
  Tone

 3. hei
  Takk for det. Ja, jeg er klar over at det er pelargonium. Men, jeg tror de kalles «granium» på vår dialekt, eller folkemunne 😉
  Fin blogg!
  kristin

 4. Kathrine, jeg venter spent 🙂
  Tone, fortsatt god bedring! Det trenger ikke være noe alvårlig, men ring legen og en fysioterapaut. Mest sansynlig har du strekt noen muskler, men fint å få sjekka,

  Kleiva, det har du jo rett i da, det er så vanlig å si geranium om pelargonium at det jo blir det lokale navnet. Håper du ikke tok det feil opp at jeg «retta» på deg.

 5. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Så morsomt såprosjekt du har satt igang. Kanskje jeg rekker å bli med? God søndag fra siv

 6. Hei og takk for hyggelig kommentar:) Alltid trivelig når noen legger igjen noen ord. Spennende frøprosjekt. Har faktisk tenkt meg på Plantasjen i dag for å finne frø. Har prøvd før, men har fått noen lange tynne blomster. Vanskelig dette med balanse lys/varme. Skal følge med deg;) Ha en topp dag!

 7. Hallo Anne.. tusen takk for kommentar.. jo, Nina tipset om den men jeg fant ikke «rette forum»…

  Når det gjelder mine Rhododendron står de slik at greinene har strukket seg forover.. det er ingen greiner «bak» på de.. i tillegg har de lagt seg på bakken.. bak disse er det et villniss av ulike planter og løker…. hele bedet skal opp og i den forbindelse tenkte jeg å beskjære..

  Og der kommer titusenkroners spørsmålet.. hvor skal de skjæres??
  Helt nede over de første greinene??
  eller er dette for drastisk??

  Ha en deilig søndag..

 8. Juni, gleder meg til å se hva du kommer med denne gangen 🙂
  Sivs hus og Tovepia, det hadde vært koslig om dere ble med konkurransen 😀

  Bea: Skal se om jeg kan finne ut av det jeg 🙂

 9. Å for en flott blogg du har!!! Glad du la igjen en hilsen hos meg slik at jeg fant deg :o)
  Jeg er ikke så flink med blomster og sånn, skulle ønske jeg var det. Prøver litt forsiktig i blant (har divhus…. blir mest tomat og agurk der, ha ha).
  Nå skal jeg inn å sjekke linken din vedr nettsteder som selger frø, har ikke funnet frø til lavendel her i byen – har lyst til å prøve å så det i år!
  Ha en fin søndag 🙂

 10. Takk for koselig kommentar. Har ikke tidligere vært inne på din blogg.
  Det frøprosjektet så ut til å være morsomt. Skulle gjerne vært med på amatørbasis, men det er ALTFOR tidlig å tenke på å så noe her når en ikke har drivhus. Har kjøpt et par pk. frø som jeg kommer til å så i vinduskarmen, men det blir etter påske.
  Lykke til med konkurransen. Kommer til å kikke innom for å følge litt med.

 11. Å hælle dussan Anne!!! jeg går i frø… Har jeg noe i den konkuransen å gjøre spør jeg meg selv??? og ser for meg vindusposten full av avklipte melkekartonger, plastglass og ulumskheter… for det er dette jeg forbinder med frø desverre…
  :-(( Nei sklik tålmod har ikke denne dama desverre, men dere proffe driver vel med litt `skikkelig` planting dere sikkert??

  …eller…, kanskje skal man starte dagen med ett besøk på sædbanken i morgen :-))

  Ha en spirende aften min venn.

 12. Anemone… Haha, joda, vinduskarmer fulle av skrot ja 😀 Rett diagnose.

  Men til Anemone og Som dagene går og andre som ikke er så ivrig på å starte tidlig så kan man gjerne delta med frøplaner… altså frø man planlegger å så senere i sesongen, eller direkte ut i bakken 😉

  Therese, så kjekt at du stakk innom, håper du finner frem til noen frø 🙂 Finnes jo tilogmed flere ulike lavendelsorter 😀

 13. Tusen takk for kommentar og råd i bloggen min. Ja, Fuchsiaen gar lyse spinkle nyskudd. Mener du jeg skal knipe av disse? Jeg tror kanskje jeg vil være med i konkurransen, da jeg allerede har sånn noen frø- Fuchsiaen har også en spesiell historie som jeg kunne fortelle om i samme innlegg.Ha en flott Søndagskveld. Nå skal jeg lese konkuranseregler.

 14. Vivi, fallmoen og Ida: Kjempehyggelig å høre. Nå venter jeg spent på første deltager 😀

 15. og da la jeg endelig merke til at vivi faktisk allerede har lagt ut sin deltager…

  Denne gangen som tidligere kommer jeg til å lenke til deltagerene fortløpende her i kommentarfeltet. Det fungerer også som en sikring for at jeg skal få med meg alle deltagere. (også til slutt blir det en stor presentasjon)

  Vivis hagerom

 16. Heisann, Anne:0)
  Eg er med denne gangen og…
  Synst det er kjempekjekt med desse konkurransane!!
  Bidraget ligg ute på bloggen!!
  Ha ein fin torsdagkveld, klem

 17. Det blir ikkje sådd så mykje AV meg, men det blir sådd mykje HOS meg!

  Frøken Våryr Frø er presentert på bloggen min 🙂

 18. Hei, prøver meg også med et bidrag – eller to om det er lov: Tante Rød og evt Frøken Heddy… 🙂
  Hilsen orchis

 19. Takk til dere som har meldt dere på 🙂 Her er lenker til de siste deltagerene:

  Orschis blog
  Min verden
  Marios verden

  (og det er en kandidat pr deltager, men dere må gjerne presentere flere på bloggen deres så sant dere velger ut en som deltar i konkurransen)

 20. Heisann !
  Vil være med på» Frøken Frø 2009″-konkurransen.
  Mitt bidrag ligger på bloggen min under samme tittel.
  Frøkenen min heter » Den sorte enke»

 21. Hei Dette såg morsomt ut. Jeg er ikke noe kløpper i verken frø eller hage, men jeg sysler da på med mitt. Derfor medler jeg meg på :):)Om ikke annet for å få masse inspirasjon!!

 22. Jeg er sent ute denne gangen, men nå er kandidaten min, eller rettere sagt min datters på plass.
  Lykke til med å sette sammen alle kandidatene i en post, og ha en fin søndag! 🙂

 23. Pst, klarer ikke la vær så jeg er med denne gang også!

  Og så må jeg løpe ut og hente frem frøene mine 😉

 24. Ramme alvor, Brit, Ida og Gunda, så flott 😀 Da er dere registrert og sanket inn 🙂 Nå sitter jeg og stabler sammen presentasjonen… 😀

 25. neeeida, klart det ikke er for sent 😀
  Jeg tar i mot påmeldelser ut dagen i dag, og strengt tatt frem til kl 0800 i morra tidlig om noen blir sittende oppe i natt 😉

  Presentasjonen kommer i løpet av mandagen 🙂

 26. Hei og hopp i såkropp.
  Ja da har jeg jaggu ordnet meg med hageblogg også. Måtte det for jeg kan ikke legge ut alle plante og hage bilder på interiørbloggen vel. Ble så inspirert av deg så dess så 🙂 Har ikke så mange bilder ennå og ingen fra tidligere sommer/blomster bilder da ekstern harddisken døde ( go figure det var derfor jeg la dem der for at jeg ikke skulle miste dem ha ha) Men nå starter jeg med blanke ark og fargestifter til.
  Så jeg er herved med i konkurransen din for moro skyld.
  Hilsen Randi fra ide-puffen

  • Hipp hurra for deltagere!
   Det ser ikke ut til at vi blir så mange i år, men kjempehyggelig med dere som deltar 😀

 27. Hei
  jeg vil gjerne delta med frøbildet som jeg i denne sammenhengen har kalt
  «Frøknene Fly».
  Det er det første / øverste bildet i posten
  «Winter – still life».
  Bloggen min ARTGARDEN er ny, så jeg holder enda på å lete meg frem til løsninger.
  Vennlig hilsen
  Elly

 28. Hei
  jeg vil gjerne delta med frøbildet som jeg i denne sammenhengen har kalt
  «Frøknene Fly».

  Det er det første / øverste bildet i posten
  «Winter – still life».
  Bloggen min ARTGARDEN er ny, så jeg holder enda på å lete meg frem til løsninger.
  Vennlig hilsen
  Elly

 29. Hei
  jeg vil gjerne delta med frøbildet som jeg i denne sammenhengen har kalt
  «Frøknene Fly».

  Det er det første / øverste bildet i posten
  «Winter – still life».
  Bloggen min ARTGARDEN er ny, så jeg holder enda på å lete meg frem til løsninger.
  Vennlig hilsen
  Elly

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her