Frøken Vinterhage – Konkurranseutlysning


Hver måned er det konkurranse her på Moseplassen, (se her for tidligere konkurranser). Tema denne måneden er vinterhagen. Det betyr alt som gjør hagen vakker om vinteren.
Bildet kan godt være tatt utenfor hagen, men motivet bør kunne gjenskapes i en hage, eller sees fra en hage. Bildet må være tatt i løpet av månedene januar eller februar.
* Busker og trær. De kan være bare, grønne, vissne, eller snø og rimkledde. Du kan gå tett innpå og vise barken, eller helt ut og vise hele store trær.
* Stauder og sommerblomster, lyng og mose. (Bladverk og frøstander mm, og for de med mild nok vinter også bladknopper og blomster mm)
* Andre dekorative element i hagen som gjør den vakker eller intressang om vinteren.
Senere tema vil dekke vårtegn som bristende knopper og løkplanter, men om slikt er passende for vinter i din region så er det ok om du vil presentere det for denne konkurransen.
Tema for februar, samt om vi skal ha finalerunde ble bestemt gjennom avstemning, (se her for resultatene).
* Påmelding fra og med i dag til og med onsdag 11 februar.
* Avstemningen går fra torsdag 12 til morgenen torsdag 19 februar. Dersom det blir over 20 kandidater deles dette opp i innledende runde som går frem til og med mandag 16 februar. Deretter går de 5-8 kandidatene som får flest stemmer videre i en ny avstemning. Denne går fra og med tirsdag 17 og til morgenen torsdag 19. Vinner kåres i løpet av torsdag 19.
* Avstemningen er skjult. (Denne gangen, neste månde setter jeg opp avstemning på om det er slik det skal være permanent). Resultatene for innledende og finalerunde vil vises etter kåring.
* Hver og en som stemmer får mulighet til å stemme på flere kandidater, kommer tilbake til det i når det skal stemmes.
Hvordan delta:
* Ta ett bilde (eller hent i eget arkiv fra tidligere år, men ikke resirkuler tidligere kandidat)
* Skriv en beskrivelse av kandidaten. Ting du kan inkludere i teksten er hva er hun, hvordan ser hun ut, hva synes du er fint med henne, annektoter, mm.
* Finn et navn til kandidaten. Jeg trenger ett navn for avstemningen, og det gir dessuten frøknene sjarme og karakter.
* Post din deltager i egen blogg, eller om du ikke har blogg send din deltagelse til meg via e-post (moseplassen alfakrøll gmail.com).
* Si i fra i kommentarfeltet på denne posten om at du er med. Viktig!
* Ellers: En kandidat pr person. Og det er hyggelig om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine lesere også kan få følge med, og om de ønsker delta i konkurransen. Du kan gjerne bruke illustrasjonen i dette innlegget på egen blogg.
Jeg kommer til å hente bilder og tekst fra bloggen deres til presentasjonen her på bloggen. Når du melder deg på denne konkurransen så godtar du dette, og du godtar også at jeg redigerer litt på bilder og tekst om jeg føler det trengs. Jeg lenker naturligvis til deres orginalposter i presentasjonene
Du finner mer innformasjon på samlesiden om konkurransen, spør gjerne om det er noe du lurer på.
Så, jeg håper dette innspirerer riktig mange til å slenge seg med. Husk, dette er en åpen og uhøytidlig konkurranse hvor alle er velkommen 🙂 Her er det ikke viktigest å vinne, men å delta!
This months theeme for the competition is wintergarden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

55 KOMMENTARER

 1. Hmmmmmm….jeg som ikke har noen hage å snakke om enda må vel ut i nabolaget dersom jeg skal kunne være med på denne:-)

 2. Hej och tack för kommentaren!
  Jaa, det var en kvällsbild av
  älven i Prästmon, Kramfors för 2 år sedan..:) Tiden går fort!
  Jag njuter av din blogg, med alla fina bilder och roliga upplägg!
  Ha en god söndagskväll!

 3. Joda Gunda, jeg fjerna den setningen jeg 😉

  Håper dere finner masse lekkert å vise frem, selv håper jeg på innspirasjon til annskaffelser til hagen, jeg vil jo gjerne ha planter som tar seg godt ut om vinteren også 🙂 Både vintergrønne og de som har vakre grener i farge eller form.

 4. Hei på deg, og tusen takk for koselig kommentar inne hos meg 🙂 Det var kjekt! Velkommen tilbake!

  Konkurransen høres spennende ut, men spørs om en kan finne noe konkurranseverdig motiv i hagen her…

  Ønsker deg en fin uke 🙂

 5. Dette var en utfordring. Jeg vurderer stadig hva jeg skal finne på, men har ikke funnet svaret enda. Vi får se…

 6. Hei Anne:0)
  Eg er med denne gangen og…Bidrag ligg på bloggen min, men eg klarte ikkje å bestemme meg for kva bilde eg skulle bruke!!
  Du får ta det su synst er best…
  Klem

 7. Så flott Line, da har vi første deltager 🙂

  Gleder meg til å se hva resten av dere finner på 😀

 8. Hei:) Da har jeg en kandidat jeg også. Ikke kvalitetsmessig bra, men slenger meg med likevel. Ha en fin dag!

 9. Og til de som lurer, jeg har valgt å ha moderering på eldre kommentarer for å unngå spam. Jeg kunne ha satt på sånne uforståelige bokstaver som mange har, men jeg synes dette er bedre.

 10. Jeg joiner konkurransen din jeg – morsomt tema denne gangen ……selvom jeg ikke tror jeg kommer til å inspirere så mye til vintergrønne innkjøp ! 😉

  Jeg ynes også vanlige markblomster , busker , kratt og ugress også kan være vakkert jeg ……om man bare kikker litt ekstra etter – finnes det utrolig masse underfullt av både stort og smått på bakken / hagen !

  Du finner mitt bidrag i det seneste innlegget ! 🙂

  Ha en flott vinterkveld ! 🙂

 11. Då prøver eg meg igjen;) Bidraget mitt heiter Frøken luftig, og er storesøstera til frøknene Prestegaardsrose, som de skal få stifte bekjentskap med seinare. Porterttet finn du her;)http://tohustettitett.blogspot.com/2009/02/winter-wonderland.html

  Klem Henriette

 12. Heisann! Her renner det på gitt 🙂
  Så artig at så mange melder seg på, jeg sitter og syr sammen presentasjonen, og det er mye fint denne gangen (som alltid) og veldig variert! (som alltid 😉 )

 13. Hei Anne! Eg er seint ute-beklager det! Har vore på tur til Berlin-og vore utan bloggtilgong.. Her kjem frøken Islandia frå meg- Håpar ho klarer seg greitt, til tross for finanskrisa..Kniis..Lykke til alle som er med!!Klem frå IngridMarie

 14. Hei Anne!
  Her er mitt bidrag til «Frøken Vinterhage».
  Hun har fått navnet «Frøken Pyntekål».

  Det blir spennende å se alle «Frøken Vinterhage» bildene som kommer inn til konkurransen.

  Lykke til alle sammen.

 15. Kjempefint Ingrid Marie og Seascape 🙂

  Jeg tar i mot påmeldinger ut dagen 🙂 Presentasjonen kommer i løpet av morgendagen.

 16. Kan jeg være med selv om jeg ikke har noen hage? Synes naturens egen hage er så fin….og jeg har masse vinter 😉

 17. Bente, naturligvis!
  «Bildet kan godt være tatt utenfor hagen, men motivet bør kunne gjenskapes i en hage, eller sees fra en hage. Bildet må være tatt i løpet av månedene januar eller februar.»
  Med det mener jeg at du gjerne må ta bildet der du lyster, så fremt det er ettellerannet man kunne oppleve i eller fra en hage. Det meste av natur faller vel innunder dette tenker jeg 🙂

 18. Hej! Min kandidat till denna trevliga tävlingen heter «Fröken blomsterstövel».
  Är skickad till dej Anne via e-post.
  Hälsning Göran

 19. Slenger meg med i siste liten jeg Anne, dersom jeg ikke er for sen. Kandidaten min er presentert på siden min og heter Herr helårs glede.

 20. Den er fin RandiF, jeg fikk deg med 🙂
  Men nå er det stopp, presentasjon og avstemning er lagt ut 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her