Stiklingsutvalget på Plantasjen

etiketter stiklinger
plantasjen stiklinger bordNå har Plantasjen fått inn stiklingene sine, det er sikkert ikke akkurat det samme utvalget i alle butikker, men her er i allefall det jeg fant på Plantasjen Koteng i helga. Klikk på collagen så blir den såpass stor at det skal være mulig å lese på navnlappene.
Med stiklinger menes i denne sammenheng småplanter av sommerblomster samt overvintringsplanter som pelargonia og fuchia. Dette er et fint alternativ til å så, men rimlig synes jeg vel egentlig ikke det var selv om plantene var skikkelig tette og fine.
Jeg har kjøpt inn noen, som jeg akter å stiklingsformere videre, mer om det sener 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Den oppe som heter Ellebel der hadde jeg i fjor. Den blomstret fint i ei pitte lita potte hele sommern igjennom. Jeg tok den inn i lyset for tre uker siden og nå står den søren meg i kjellern å blomstrer i 14 grader 🙂
  Søt og sta kar!

 2. jeg kjenner at jeg ikke riktig enda føler meg gammel nok til å eie fuchia, men det kommer vel… hihihi

 3. Oj, det var kjekt å se på en slik oversikt! Plantasjen skulle jo ha betalt deg for dette. 😀
  Jeg har foreløpig bare kjøpt to stk SuperPetunia white. Chioce.
  Trengte litt hvitt til de blå jeg har sådd selv.. hvis det blir noe av dem snart da. De er litt puslete her de står.

 4. Heia!=) Kjempespennende å lese om stiklinger og planteformering på bloggen din:) Synes ikke så veldig om prisen på plantasjen sine stiklinger jeg heller, lurer på om ikke de kostet 13,- ifjor? Kan være jeg tar feil

 5. Spennende og fristende er det, men det var da ikke så billig nei… må nok ta meg en tur ned og kikke likevel tenker jeg!

  God søndagskveld!

 6. Åh, du er en mester i å holde oversikten over det som skjer på hagefronten. Så bra jeg stakk innom deg, for i morgen skal jeg få tak i stiklinger 😉

  Marit

 7. Bra om det kan komme til nytte, skal videreformidle skryt til fotografen (Mannen). Han er forresten usedvanlig kjekk å ha til sånnt som dette, han fotograferer systematisk, jeg tar meg tid til å titte og finne ut hva jeg vil ha 😀

  Det er sikkert flere enn plantasjen som har stiklinger også, en ringerunde til lokale gartnerier er sikkert ikke dumt.

 8. Bra initiativ! Det var bedre utvalg der enn hos oss. Flerer spennende fuchsia………Men som oftest kommer det mer utover våren.

 9. Ikke veldig billig nei, men må nok en tur å kikke. Hiver meg på alle aktiviteter som minner om vår og hagedager! Selv venter jeg med handlingen til staudene kommer, pleier ikke ha så mye sommerblomster igrunn, men noen ampelplantinger blir det jo gjerne, og litt «fyll» i hull innimellom..

  God ny uke!

 10. Så mye fint, og så spennende! Du har visst fått en fast leser hehe. Du skjønner jeg er mer kjent for å ta livet av blomstene enn å ha grønne fingre, men jeg har fryktelig lyst til å lære. Ha en fin søndagskveld!

 11. Dette var litt av et utvalg!!
  Må noen mil for å finne plantasjen men vi har Oasen hageland!
  Kanskje de har fått inn slikt også!!
  Ha en fin ny uke:o)

 12. du skal ikke se bort i fra det nei liven. Jeg skal sjekke med lokale bogrønt her snart også, den må bare åpne opp først… (vinterstengt)

  Jeg har med vilje latt være å så akkurat petunia og millonbells for jeg håpet på stiklingsformering i stedet. de vokser jo så saaaaaakte at jeg tenkte det var greit å slippe å mase med å så 😉 Også skal jeg sende mannen avgårde og kjøpe noen stemor, for det rakk vi ikke på orkekvota mi denne gangen (så de på veien ut), så kan jeg stiklingsformere og ha masse uten at det blir så gresselig dyrt 😉 hehe, stiklingsfarmen moseplassen…

 13. Synes da prisen var riktig bra, jeg.. Tror dere «søringer» er litt bortskjemte, hehe 😉 Legg på en tier til så får du det de koster her i bygda:/
  Tror jeg er litt «Gammel» jeg, iom at jeg liker fuksia*rødme* ;), men jeg foretrekker de doble stor blomstrende hengende typene.. Bare så synd de er så skrekkelig vriene å få tak i her oppe, og jeg ikke klarer å overvintre de.. sukk.jaja…

 14. hehe, det har du nok rett i, at vi har hyggeligere priser enn deg, men det er altså skrekkelig små planter dette da 😉

  Var forreste ei bosatt i nord som raporterte 25 kr for akkurat de samme platasjestiklingene

 15. Ja, den prisen stemmer sikkert. Lang vei og alt det der:P Vet at det er små planter.Vefi brikett eller mindre? Har jobba litt i gartneri tidligere. Håper å få kjøpe litt til «kjenntmannspris» der i år, stiklinger, altså.

 16. For en bra reklame for plantasjen (:
  Må nok ut å shoppe snart da, bare snøen forsvinner..(:

 17. Siv Elin, de fleste sto i små potter, med riktig godt rotstystem, men jeg la merke til i allefall en av pelargoniaene sto i liten torvbrikett.

  Jeg var overasket over hvor tette og lave de var, de var vel toppet de fleste jeg så på tror jeg, og det er jo bra, så blir det flere grener som jeg kan toppe 😀

 18. Jeg har kjøpt noen stiklinger, tenkte å drive de fram, for å lage egne stiklinger av de. Har ikke gjort det på Fuchsia tidligere.
  Har lest om stiklinger på bloggen din, og fint om du skriver mer om dine «plantasjestiklinger» nå. Når starter jeg feks.
  Forresten : kjempefin blogg! Er innom den flere ganger i uka, har blitt en av favorittene

 19. Kristina, det var hyggelig å høre at du har glede av bloggen min 🙂

  Stiklinger kan du sette av de så snart du synes de er lange nok. Jeg foretrekker å sette med to bladpar (eller tre blader om de ikke er symetriske) over bakken, og ett bladfeste under. Jeg kommer til å vente en liten uke så de får vokse litt til, noen av petuniaene har lange nok grener nå, men jeg tror som sagt jeg venter. Uansett må jeg få orden på planterommet først 😉

  Det kommer oppfølging ja 🙂

 20. Takk for råd fra eksperthold ang ranunkler! Disse kommer jeg bare til å kjøpe som avskårne fra nå av;) Du driver med så mye spennende her, så jeg kommer til å titte innom igjen. Ha en frødig aften!

 21. Ett godt utvalg.
  Men, prisen har gått en del opp siden i fjor ja, ser jeg.
  Jeg kjøper alltid Surfiniastiklinger.
  Men, tar nok turen innom min gode venninne på det lokale hagsenteret her. 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her