Frøken Inger, min deltager til Frøken Vår

Frøken Inger er min deltager til Frøken Vår 2009. Dette er knoppen på en julerose / heleborus som kjemper seg frem gjennom bladdyna, og dette er vel maks to dager etter at snøen har gått!
Denne planten ble kjøpt i fjor vinter, og dette er første gang jeg får egenframavlede heleborusblomster 😀

frk-inger helleborus julerose knoppFrøken Inger heter så fordi jeg hadde en (gammel)tante Inger som i sin eventyrhage hadde en heleborusplante. Tante Inger har desverre gått bort, men både hun og stauden står klart i minnet mitt enda.

Jeg har fra jeg var liten vært glad i og opptatt av blomster, og dette hvite vårvidunderet som alltid var så tidlig ute fasinerte meg. Tante Inger hadde i sin ungdom tatt den med i bagasjen fra Sveits eller noe sånt, og hun ante ikke hva den het. Det var først for noen år siden jeg så den igjenn, og fant ut det var en hellebours.

Nå er det blitt ganske vanlig å finne i butikkene, men for meg er det fremdeles en eksotisk plante, og en staude som får meg til å tenke på min tante Inger og hennes søster min mormor og alle de herlige stundene vi hadde sammen.

Siste frist for påmelding er i morgen kveld/natt, så sleng deg rundt og finn frem ett vårtegn og presenter din frøken 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Så vakkert minne om en kjær tante!
  Nydelig var det! Jeg har visst adri hørt om denne planten før, jeg! Eller kanskje vi har et annet navn på den, jeg vet ikke.

 2. den selges nå endel steder som juleblomst (norsk navn er altså julerose), men den er da dyr, og ikke supervanlig.

  Men det er faktisk en god og frosttålende staude, så om man i stedet solgte den nå på våren så den kunne stå ute i krukker så ville den bli både finere og mer varig enn som stueblomst.

 3. Kjempeflott bilde, ein ser nærmast kor spiren kjempar seg gjennom blad og det som skal til for å komme opp – nydeleg!

 4. Så flott frøken! Første gang jeg hørte om julerose må ha vært tidlig på 80-tallet, da min tante stolt viste meg sin! Ikke tante Inger, hun hadde forsåvidt også mye «rart», men tante Tulla. Det gikk nok flere år før jeg skaffet meg en selv…

 5. Så enig så enig i innlegget over her.
  Flott at du linket til den siden.

  Du skal ikke få noen råd. Jeg er sikker på at du har kontroll selv som du sier.
  Derimot sender jeg litt sol til hagen din, det kan vi alle trenge.

 6. Tusen takk for hyggelige hilsener til meg! Jeg har ikke hatt PC’n på før nå, for jeg har vært i byen i dag. (Trondheim). Det er ei times bilkjøring og 25 min. med hurtigbåt hver vei.
  I kveld skal jeg på et møte, så jeg rekker ikke å besøke så mange blogger i kveld.
  Det du skriver over her, er et tankevekkende innlegg. Takk for at du delte det med oss.
  Takk også for gode råd om bloggen min. Jeg kan ikke forstå at det skal være verre å komme inn på min blogg enn på andres, som har lignende maler! Jeg nekter å tro at det kan være årsaken, inntil det motsatte er bevist! Jeg er så lei nå, at jeg har lyst til å avslutte hele bloggingen! Det er ikke moro lenger!
  Ønsker deg en fin tirsdagskveld.

 7. Hei!
  Først må jeg takke deg for bloggtipsene:D)
  Jeg har lenge ønsket meg større bilder på bloggen min .I vår hage står nå tulipaner fem cm over bakken:)))))
  Rakk desverre ikke konkuransen denne gang.
  Fint bidrag du har.
  Ha en fin Dag.
  Hilsen Jorunn

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her