Presentasjon av kandidatene til Frøken Vår 2009

Her er presentasjonen av alle deltagerene i Frøken Vår 2009. Strålende og gledespredende vårhåp står klar til å løfte dagen din 🙂

Tusen takk til alle som deltar med små skjønnheter!
Avstemningen finner dere under presentasjonen 🙂 og ps, ingen finalerunder denne gangen.

Frøken Uffda fra Nefertitis samlinger
Da jeg var på studietur til Tyskland for noen år siden, kjøpte jeg denne våririsen – iris reticulata. Første våren etterpå dukket den opp i en krok sammen med noe annet rusk og rask. Jeg fant den stikkende frem under det som en gang gjorde nytten som juletre. Uffda.
I år tenkte jeg på den igjen og lurte på hvor den kunne være blitt av, men hadde vel egentlig avskrevet den. Helt til svigermor kunne fortelle at det blomstret de vakreste små blomster borte på komposten i skogbrynet. Da skjønte jeg med en gang at det måtte være den.
Så da skjønner dere vel hvordan den har fått navnet sitt: Næmmen Uffda, er det her du er nå….?

Frøken Julia fra Inger Karins hage
Frøken Julia er min kandidat til Frøken Vår 2009, april-konkurransen fra Moseplassen.
Juleroser er koselige planter som kan blomstre allerede i februar i snøfattige vintere.
Jeg har flere juleroser fra før, men for noen år siden kjøpte jeg frø fra Ashwood. Noen startet blomstring i fjor, frøken Julia (eller kanskje heller frøknene Julia, det er 2 på bildet ) blomstrer for første gang i år!
Jeg elsker våren, og det er vanskelig å plukke seg ut “den fineste” planten for årstiden. Julerose er definitivt et av de flotteste vårtegnene for meg!

Frøken Ippi fra GundaM – en liten hagevandring
Wow, det ble vår jo og på tide krype ut av huset sitt !
Hmm, er det noe spennende her ute da…? Wow en blomst, en lilla liten blomst ;0)
(Blomsten må da være en krokus…)
Det hadde vært noe for en vegatar katt som meg det tenker jeg!!!
Mjau, får finne meg et eller annet pledd å legge meg på i sola og samle ny energi ;0)
(Tusen takk Ippi for velvillighet under fotoseansen. Du er den perfekte modell )
Og alt dette takket være Anne i bloggen Moseplassen og Frk Vår konkuransen 😉

Frøken Vår-Blå fra Gamleheksa sin lille verden
Vårens dronning over alle her på Østlandet. Det blir ikke vår før man har hilst på denne skjønnheten.
Min deltager i Moseplassen sin konkurranse i april er Frøken Vår-Blå.
Blåveisen er liksom vårtegnet nummer 1, påminnelsen om at det gror nytt liv opp fra nesten ingenting. Så vårens møte med denne skjønnheten har gjort at nå er jeg ferdig med min før omtalte Furte-Fredag for de døde Fuchsiaer. Nå står det bare igjen å manne seg opp til å kaste alle de tørre/frosne “pinnene” som var så fine i fjor. Heldigvis er det folk som har mye grønnere fingre enn meg så det er alltid nye planter å få tak i. Det skal nok bli en blomstrende sommer i år også. Men først skal jeg NYTE tida med blåveisen. Det kommer garantert flere bilder her etterhvert.

Frøken Tussilago fra Hadelandshagen
Hestehoven er mitt bidrag til Frøken vår på Moseplassen. Frøken Tussilago er navnet 🙂

Frøken Snøkvit fra To hus tett i tett
Ingen ting gir meg meir vårfølelse enn Kvitveisen. Når den blømer er det ikkje noko å lure på; Våren er her!!!!

Frøken Solstråle fra Stines hverdag
Gult er solens farge. Det symboliserer lys, varme og glede.
Og liljer er symbolet på nytt rent liv.
Frøken Solstråle
bør være en perfekt kandidat til missekåringen Frøken Vår 🙂

photographyFrøken FlowerPower fra photography
Dette bildet kaller jeg Flower Power…søte & uskyldige blåveiser…som jeg har rocka litt opp:)
Blåveiser er absolutt vår for meg…da jeg var liten jente, var vi alltid ute i skogen om våren og plukket blåveis…og hvitveis, så klart:))) vakkert!!!

Frøken Herr Våryr fra Villroses hage
Kandidaten er en som er presentert i denne bloggen før, selvfølgelig Frøken Herr Våryr!
Han kom tilbake etter tre månders fravær, en dag med sol helt i slutten av mars. Snøen lå fortsatt meterhøy, men synet av hagens egen, hjemvendte svarttrost fikk både meg (og svartrosten) til endelig å tro på våren!! Han (en Turdus merula merula) har bodd her i flere år, og beveger seg sjelden langt unna sitt kjære morelltre. Hannen kommer alltid først, og setter igang med å markere sitt revir. Han spiller sine vemodig vakre fløytetoner fra soloppgang til solnedgang fra nå til ut i juli. Ta godt imot Frøken Herr Våryr, mitt aller sikreste vårtegn!

Frøken Trekk fra Vilniss
Det er ingenting som minner meg mer om vår, eller gjør meg gladere enn når du hører lyden av fuglene før du ser dem og du bare vet hva som er på gang.
(uansett om lyden minner om amerikanere eller bergensere!)

Frøken Vår Iris fra Heimdal
Moseplassen arrangerer konkurranse igjen 🙂 Denne gongen er det frøken vår som skal kårast. Mi frøken heiter Vår Iris. Ho står utanfor inngangsdøra mi og ønskjer folk velkommen inn.

Frøken Anne Mona fra Junis hage
Hva er vår? Hva gir meg ekstra vårfølelse?
Det er sannelig ikke lett å svare enkelt på, for det er så mange ting som gir meg den gode, kriblende våryre følelsen.
Farger betyr uendelig mye og jeg elsker det når de første fargesterke krokusene dukker opp i hagen. Men når jeg nå skal velge blir det ikke en av de aller første og mest fargerike. Jeg velger meg hvitveisen! Den aller første hvitveisen gir meg nesten gåsehud av fryd og glede for nå er det ikke lenger tvil. Jeg kan aldri huske at jeg noen gang har opplevd at våren har tatt et skritt tilbake etter at hvitveisen først har kommet.
Den aller første hvitveisbuketten, ja – da er det vår!

Frøken Blåveispiken fra Igi´s verden
Mitt bilde har jeg kalt «Blåveispiken». Blåveisene er plukket av min datter sist lørdag. Blåveisene fant vi ved en strand i Sandefjord. Været var nydelig, barna lekte barbeinte i sanden og var overlykkelige da de fant blåveis! Det er vårfølelse for meg!

Frøken Inger fra Moseplassen
Frøken Inger heter så fordi jeg hadde en (gammel)tante Inger som i sin eventyrhage hadde en heleborusplante. Tante Inger har desverre gått bort, men både hun og stauden står klart i minnet mitt enda. Jeg har fra jeg var liten vært glad i og opptatt av blomster, og dette hvite vårvidunderet som alltid var så tidlig ute fasinerte meg. Tante Inger hadde i sin ungdom tatt den med i bagasjen fra Sveits eller noe sånt, og hun ante ikke hva den het. Nå er det blitt ganske vanlig å finne i butikkene, men for meg er det fremdeles en eksotisk plante, og en staude som får meg til å tenke på min tante Inger og hennes søster min mormor og alle de herlige stundene vi hadde sammen.
Frøkna er utelatt fra avstemning av habilitetsgrunner.

Frøken Omsider oppstanden fra Hageliv og hagedesign
Nei, det er ikke forsmak på påsken, men mitt bidrag i Moseplassens månedlige Frøken-konkurranse. Årets første løkspirer slo ut i full blomst i dag – oh lykke! Etter å ha sett vårlige innlegg i blogger rundt om det ganske land, er det etter pinefull venting Østlandets tur til å hilse våren velkommen. De fleste bedene er fremdeles fullstendig dekket av sne, så dette bedet ved inngangen er ekstra kjærkomment fordi det er her jorden avdekkes først.
De botaniske krokusene jeg har plantet her er kjempesøte, og dukker opp som første løkvekst i haven så fort de makter.

Avstemningen er nå avsluttet
* Du kan om du ønsker stemme på flere kandidater, men du kan kun stemme en gang, så om du vil stemme på flere så gjør det før du trykker på stemmeknappen.

* Avstemningen er åpen frem til og med kl 22.00 tirsdag 21 april. Ettersom det denne gangen var under 20 kandidater blir det kun en stemmerunde, så ingen finale med andre ord.

* Vinner offentliggjøres i løpet av onsdag 22 april. Det er ingen premie utover heder og ære 🙂

* Resultatene i avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er motatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjenn det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.

* Resultatene vil offentliggjøres etter endelig kåring.

This is the presentasjon of the candidates for miss spring 2009
You can vote only one time, but you may vote on multiple candidates the one time you vote, only one round of voting this time, voting closes on the eavning of 21.april.<

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Får ikke til å stemme på flere kandidater, Anne. Kan du sjekke om det bare er en greie hos meg? Så mange flotte kandidater at jeg helst vil slippe å bestemme meg i første omgang…

 2. berit, takk for tips, jeg hadde desverre ikke trykket på alle tastene jeg burde ha trykket på, så det var ingen som kunne stemme på flere.

  Jeg var veldig i tvil om hvordan og hva gjøre med dette, men ettersom det var få som hadde rukket å stemme så valgte jeg å starte hele greia på nytt slik at det ble de innstillingene det burde være, og slik at alle fikk samme muligheter.

  Beklager surret…

  Jeg valgte også å ikke ha finalerunde denne gangen ettersom det kun ble 15 deltagere (kun delt inn i innledende og finale om det er 20 eller flere)

 3. Ops…trudde eg hadde dagen på meg 🙂
  Jaja, får verte med neste gong 🙂 Mange nydelege kandidater her å velge mellom. Har allerie funne meg ein favoritt 🙂

 4. Litt sein jeg denne gangen. Hadde en kandidat, men en litt merkelig en:)
  Men med så mange flotte vårfrøkner, gjør det ikke så mye. Mange fine å stemme på!
  Mange favoritter:)

 5. Å søren – denne gikk jeg glipp av, men jeg hadde ikke hatt så mange kandidater heller 😀 Vel, dette var mye gøy, så jeg må se litt til og stemme vet du. Ha en strålende dag i solen i morgen. H.

 6. Dumt å høre at det var såpass mange av dere som ikke rakk fristen da, men, det er jo snart en ny sjangse 🙂

  Her er det vår i full steam, selvom det har regnet og vært litt grått de siste dagene, akkurat regnet synes jeg det er helt ok at kommer, så vasker det litt og sørger for at fuglene besøker foringsplassen 😉

 7. Hei!
  Stemme er avgitt.
  I dag har jeg endelig fått fotografert blåveis,deilig å oppleve Kalvøya i disse dager:))))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her