Hagevandring, det ene – det hele

Strutseving, tråkkbregne, stemor, hasselurt, huskerikke bregne, forsythia, bispelue og tulipan.
Grønn tekst fører deg til poster om plantene, bildene blir store om du klikker og du kan bla fra bilde til bilde

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Solveig, jeg har skrevet litt om den tidligere, så om du klikker på navnet i teksten så kommer du til den posten. Jeg hadde faktisk flere sorter, men de fikk desverre lovlig kumlig overvintring så de har nok ikke overlevd. Denne derimot greide seg overraskende bra 🙂
  Min skumle plan om en par m2 med dekke av denne er i ferd med å realiseres, den har krypende vekst så den er overkommelig å formere fort ved deling. Min er altså ikke så veldig etablert ettersom jeg deler så kraftig, litteraturen sier fem cm, men min er nok mer rundt to-tre foreløpig, strekker seg vel litt utover sommeren tenker jeg.

 2. Åh, så mye flott – nydelige bilder 🙂
  Bregner har jeg tenkt i flere år at jeg skulle skaffe meg, foreløpig glimrer de med sitt fravær. Kanskje i år….

 3. Jeg er med i et hagelag i nord-norge,sortland, og gleder meg til vi starter med hagevandringer. Det har vi hver onsdag,drar rundt i distriktet i andre hagelagshager. Flott å kunne starte hagevandringen her 🙂

 4. Marie, javist er det en smart måte å vise bildene på! Jeg er helt forelska sjøl 🙂 galleriet er faktisk en standardløsning i WP tror jeg, det at det blåser seg opp til en slik oppåbilde som man kan klikke er en pluginn. Uansett så er det ikke noe jeg har fiksa, har jo satt bort hele malkodingen til en kyndig bloggmann 🙂 (står litt om det i den posten som heter velkommen til ny bloggadresse, har planer om å skrive mer litt senere)

  Hyggelig å høre at dere kan la dere inspirere av plantene, det er forresten min mann som har tatt flesteparten av bildene denne gangen 🙂 Jeg var egentlig litt furt i dag fordi jeg ikke fant noen spennede blomster i hagen, så da gikk mannen og fanget noen til meg, av og til hjelper det med friske øyne gitt…

 5. Hei! Mange flotte bilder! Den tråkkbregna var flott. Jeg får se om jeg kan skaffe meg den. Jeg har et par andre bregner på tomta. Så jeg regner med at tråkkbregna også kan trives her.
  Bispelua er også en vakker staude; nydelig grønnfarge og det røde i kantene! Min har også kommet seg gjennom dødt gress! Den står på et sted «der ingen skulle tru at nokon kunne bu» haha.
  Jeg gleder meg til hagevandringer! Her i distriktet finnes det en utrolig flott hage som jeg besøker noen ganger i sesongen. De åpner for publikum i juni.
  Ha en fortsatt strålende mai:)
  Skal prøve å få til en hageblogg etterhvert! Men nå er det tid for en liten tur til hytta…..

 6. Tråkkbregna er faktisk ikke egentlig en bregne, den har bare fått navnet fordi bladene ligner. Jeg snublet tilfeldigvis over mine på gartneriet, så det kan godt hende du har flaks Marit 🙂 Bispelue er en nydelig og etter min mening litt undervurdert plante, det finnes en rekke ulike slag, men jeg har nå bare denne ene som er fra mine foreldres hage. Praktfullt bladverk og yndig blomstring.

  Og jeg gleder meg også til å kunne vandre i andres hager, det er nå ett superpluss med sommerbesøk 🙂

 7. Heisann!

  Det ligger noe til deg inne på ‘Hverdagssnubleriene’ mine 🙂

  Ha en fortsatt super helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her