Variegert forglemmegeisøstere – skyggefavoritt

brunnera-moseplassenEn av skyggehagens innbyggere er min kjære selvsådde variegerte forglemmegeisøster, Brunnera Macrophylla «Moseplassen».
Den dukket i fjor vår opp i en potte hosta som hadde stått inntil en ‘Jack Frost’, og ble sporestreks pottet pent over i egen potte. Siden det har den vokst og lagt pent på seg, og nå blomstrer den 🙂 Den har ett artig bladverk, noen blader er meget mønstret, andre nesten ikke. Neppe noen komersiell suksess dette, men absolutt verdt å ta vare på 😀

Forglemmegeisøster er ikke i slekt med forglemmegei, men blomstene er svært like. Forglemmegeisøster er en staude, og blomstrer nå på våren, dette er en super plante for skygge, men den tåler også noe sol.

Det finnes en rekke ulike variegerte forglemmegeisøstere, jeg synes dette er en meget vakker plante, både i blomst, men mest i bladverk. Enkelte av disse er det mulig å få i Norge (variegata og ‘Jack Frost’), men de andre må man nok lete mer etter, har du sett de til salgs noe sted innenfor landegrensene så kom gjerne med tips
brunnera-moseplassen-blomstHer er noen av mine favoritter, har kun sett de på nett, men er de ikke skjønne? Lenker til eksterne sider med bilder:
* Brunnera macrophylla ‘Looking glass’ – Har så mye tegninger at bladene blir nesten hvite. Blå blomster
* Brunnera macrophylla ‘Langtrees’ – tegningene er i form av prikker/felt, blå blomster
* Brunnera macrophylla ‘Emerald Mist’ – hvite tegninger, blå blomster
* Brunnera macrophylla ‘Mr Morse’ – ligner Jack Frost men har noe mindre tegninger og hvite blomster
* Brunnera macrophylla ‘Spring Yellow’ – lyse gult og grønt bladverk, blå blomster

Her er et galleri for å se flere: Floral&Hardy

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Ja er de ikke fiiine!! Jeg har to stk selv. Mr. Morse og en annen jeg ikke husker navnet på nå. Bestillte dem i fjor så i år ser jeg ordentlig hvordan de ser ut.

 2. joda, jeg måtte bare godkjenne først, mystisk, trodde jeg skulle slippe med å godkjenne bare første gangen noen kommenterte jeg..
  *tusler inn i innstillingene*

  Men gratulerer med gravatar da 😀

 3. oi! det var et fantastisk tilbud! IngerJ (epost sendes)

  Ja juni, det er no eget med sånnt man har krysset frem selv, litt ubevist produksjon dette, men ikke mindre stas 😀

  Monica, takk 🙂

 4. Brunnera macrophylla ‘Spring Yellow’ gikk rett inn på ønskelisten min. Takk for den! Brunnerasorter er virkelig et flott innslag i skyggebed 🙂

 5. hehe, det er fali å lese blogg Ninni 😉 (eller forum for den del). Mange fristelser der ute gitt…

  Takk for det Elisa 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips