Frøken Stemor 2009 – konkurranseutlysning

frk-stemor-knapp-09Stemor er en av vårens aller mest vanlige blomster og det er nok en tildels undervurderte skjønnhet. Alle har den, den tåler omtrent alt, den kommer i alle mulige farger og fasonger, og den er rimelig i anskaffelse.

Jeg holder hver måned en åpen og uhøytidelig konkurranse her på moseplassen, og denne månedens tema er stemor, så ut i hagen din, balkongen eller i nabolagsparken og finn frem din egen lille favoritt. Ta bilde og fortell litt om frøkna og del din opplevelse med andre 🙂 Kanskje det er nettopp din frøken som kåres til vinner?

Påmeldingen er nå stengt, kandidatene er presentert her, der finner du også avstemningen

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder)
* Gi kandidaten et personlig navn, som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere planter av samme sort, og da er det ikke noe særlig at en av de heter planteslaget. Se tidligre konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anektote, eller noe helt annet, helt opp til deg.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmeldingen er åpen frem til og med søndag 14 juni.

For ett år siden kjørte jeg frøken stemor 2008 (se kandidatene her), vinner ble Baby Violett fra Min Verden. Det utviklet seg til å bli en fast temakonkurranse, og nå har det gått et år. Her finner du en oversikt over tidligere konkurranser, der finner du også mer informasjon om konkurransen med faq.

Jeg håper riktig mange melder seg på så vi virkelig kan få se bredden av stemorsnorge.
Både helt supervanlige og de litt mer skjeldene stemorene er hjertelig velkommene, og alle som ønsker kan delta med kandidater, om det er første eller 500. gang du er innom bloggen her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

88 KOMMENTARER

 1. Du har vel sikkert skjønt at jeg ikke har sjeldne stemorsblomster hehe. Kan jeg delta med bilde av stemor kjøpt på Plantasjen for noen uker siden, eller skal det være noe spesielt med de ?

 2. neidaneida, hobbygåsa, klart du kan delta med plantasjestemor!
  Her bedrives verken elitisme eller rasediskriminering eller snobberi av noe slag, alle som en er hjertelig velkommen, om det er en supervanlig, en frøsådd, en selvsådd eller en viltvoksende. Du trenger ikke eie den selv en gang.

  Eneste kravet er at det er en stemor du av en eller annen grunn liker!

  Kathrine, hmmm, vel, om du ombestemmer deg så 😉

 3. Vel, vi får friste lykken igjen. Jeg må se hva jeg har. Husket ikke at dette var første konkurransen 🙂 Miss Violets avkom vokser i hagen, men de er foreløpig litt unnselige. Jeg får se om jeg finner noen andre. Så bra Anne! Forøvrig kunne jeg ønsket meg en miss piggy konkurranse. Tror jeg har god sjans med det – ganske lyserød etter en herlig helg. H.

 4. Stemor har jeg noen av ja… 😉
  Var jo med i fjor også.
  Lurer på om jeg skal tenke ltt alternativt, om jeg blir med.
  Vi får se…. 😉

  Takk for hyggelig kommentar hos meg i dag.
  Kan se at du har underholdning i hagen, ja.
  Ikke det minste rart at du ikke får gjort noe annet enn å se på de skjønne krabatene.

  Kos deg videre i sommeren. 🙂

 5. Så flott da, da blir Rådyrveien første frøken ut 🙂

  Turbolotte da, det var da sjokkerende, ingen stemor? er en hage komplett uten 😉

  Gleder meg til å se hva dere eventuelt kommer opp med Hanne, Hobbygåsa og Ida 🙂

 6. Gratulerer med ettårsjubileum for månedskonkurransene – og gratulerer med den nyflytta bloggen! Jeg syns det er kjempekoselig å stikke innom her og se på de fine bildene dine! Kanskje jeg våger meg på å sende inn et bidrag til konkurransen også? 😉

 7. «Stemorens blues» heter mitt bidrag, og er å finne på min blog nå.. Mine blogteknisek ferdigheter er mildt sagt dårlige, så det med å linke til din side, vet jeg ikke om jeg klarer – men jeg prøver. 🙂

 8. Gratulerer med ettårsjubileum!

  Stemor finnes spredt rund her; noen er årets mens andre overaskende spretter opp overalt.
  Da skal jeg rette søkelyset mot disse juvelene.
  Ha en nydelig dag.:)

 9. to flotte bidrag til, takk for de 🙂

  Jeg greier ikke bestemme meg for hvem som skal bli min frøken, andreårs svart (nå blå), eller selvsådd rosa.. hmm

 10. (hehe, jeg så at det var feil Berit, så jeg har allerede vært inn og retta på kommentaren din,men supert at du sjekka og posta rett sjøl)

 11. Hei!

  Jeg ble tipset av GundaM om å ta turen inn hit. Så flott side du har! Vakre bilder og tips:)
  Jeg vil gjerne være med på Frøken Stemor konkurransen, og mitt bidrag ligger ute på bloggen min, Blomstrende Sukkertøy har jeg valgt å kalle bildet:) Herlige blomster!

  Ønsker deg en fortsatt deilig helg!:)

  Klem fra Mina:)

 12. Hei!

  Jeg ble tipset av GundaM om å ta turen inn hit. Så flott side du har! Vakre bilder og tips:)
  Jeg vil gjerne være med på Frøken Stemor konkurransen, og mitt bidrag ligger ute på bloggen min, Blomstrende Sukkertøy har jeg valgt å kalle bildet:) Herlige blomster!

  Ønsker deg en fortsatt deilig helg!:)

  Klem fra Mina:)

 13. Jeg har allerede begynt å glede meg til å sette sammen presentasjonene, ser ut til å bli en flott bukett frøkner 😀

 14. Jeg må titte litt på spamfilteret mitt og endre noen innstillinger ser jeg. Det spiser av og til kommentarer med lenker. Dermed ser jeg ikke kommentaren før jeg kommer på å sjekke spamfilteret og får frigitt den. Derfor kommentaren din ikke dukket opp Heidi.
  Supert at du vil være med 🙂

 15. Hei:-)
  Gratulerer med jubileum! Det har blitt mest titting og stemming på kandidater gjennom året, men nå prøver jeg lykken igjen med Frøken Stemor.

 16. Oj, der trudde eg plutselig at eg var for seint ute, men so stod det mandag 9,juni og det fekk eg ikkje heilt til å stemme da 🙂 Rotet meg inn på fjorårets presentasjonside skjønte eg no nettopp! Spring ut med kameraet, skriver igjen når eg har fått laga innlegget 🙂

 17. Hipp hurra for alle som vil være med 😀
  Da venter jeg spent på deltager fra deg Ingrid Marie.

  Jeg skal finne frem noen lenker på hvorfor den har navnet dens jeg, det er ingen som hvet hvem som startet navnet, men det finnes noen historier.

 18. Hei!

  Jeg har fulgt bloggen din en stund, og nå prøver jeg meg på et bidrag til konkurransen om å bli Frk. Stemor 2009.

  Min kandidat heter Stine Stemor, resten får du lese og titte på i innlegget mitt 😉

  Dette var en artig greie, morsom tat du tar iniativ slik at vi blir utfordret – da kommer det ofte noe fint ut av det!

  a en fin helg!

  Klem Lenemora

 19. Hei!

  Jeg har fulgt bloggen din en stund, og nå prøver jeg meg på et bidrag til konkurransen om å bli Frk. Stemor 2009.

  Min kandidat heter Stine Stemor, resten får du lese og titte på i innlegget mitt 😉

  Dette var en artig greie, morsom tat du tar iniativ slik at vi blir utfordret – da kommer det ofte noe fint ut av det!

  a en fin helg!

  Klem Lenemora

 20. hehe,data kan være litt forvirrende ja Erna Kari, men her er det en god grunn. Du har wordpress, og har lenket til posten her, og da blir det (når alt gjøres etter boka) sendt beskjed til posten. kalles trackbak. Veldig praktisk 🙂

  Flott med alle påmeldte, det er fremdeles plass til flere 😀

 21. Hei.
  Min deltaker til Frøken Stemor 2009 heter Nattens Dronning. For å se hvorfor så sjekk bloggen min. Veldig artig med denne konkurransen. Jeg har en favoritt blandt alle og gleder meg til å stemme.

 22. Så kjekt Hanne og Molly 🙂

  og, det er alltid en god posjon deltagere i siste liten 🙂 Om det er noen etternølere så er det helt ok å melde seg på frem til i mandag morgen, jeg må uansett jobbe med presentasjonen litt utpå formidagen for å få på plass alle som har meldt seg på i dag.

 23. Aiai, ser jeg er for sen, selv til fristen for oss forsinkede 😀 Jeg får følge bedre med i timen neste gang! Gleder meg til å se deltakerne 🙂

 24. guro, den går fint 🙂 Jeg er ikke helt ferdig med oppsettet enda.

  Presentasjonene kommer litt sent i dag, men jeg begynner å nærme meg nå, håper å få det ut innen en time 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her