Georgineblomstringen er i gang :)

georgine-juli-1
Den første georginen kom i blomst for to uker siden, og de andre kommer sakte med sikkert etter. Årets «så sommerblomster direkte» prosjekt er ikke akkurat vellykket, og rosene har regnet i hjel, men georginene, georginene svikter aldri 😀
georginer-juli-3
georgine-juli-5
georginer-juli-4
georginer-juli-2

Georginer er en vinner! Og det er deilig å vite at de bare kommer til å bli finere utover sensommer og høst 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

  1. Nå angrer jeg bittert på at jeg ikke kjøpte Georginer.. Noe så vakkert !! sukk…

    Takk for at du puttet meg på lista:o))

  2. Skal prøve å minne dere på georginekjøp til våren jeg 😉

    Da kom du opp med gravatar 🙂 Det tar nok litt tid før den oppdaterer tror jeg, for jeg så du var oppe med gravataren på administrasjonssiden min før den syntes her.
    Gratulerer med «annsikt»!

  3. *sukk* her var det virkelig masse lekkert! :o) Georginer er flotte, og det aller beste er at det finnes så utrolig mange varianter! Her hjemme hos oss er det enda ingen som har blomstret, men flere som står i knopp – så jeg gleder meg masse! Kjøpte flere nye sorter i vår, så det blir spennende å se hvordan de ser ut! …og kanskje jeg til og med klarer å merke de ulike variantene i år, slik at jeg neste år kan plante litt etter fargene..? hihi.

    Ønsker deg en herlig dag!

  4. Tone, det er jo kjempeartig å gå og vente og lure på hva som lurer inne i knoppene, men jeg er litt enig med deg i at det er kjekt å kunne plassere de litt etter farge ja 🙂

  5. Sommergeorginer er flotte, men jeg har insett at jeg ikke orker dette med å ta dem opp om høsten. Nå mer er det kun pelargoner som overvintres, snart ikke det en gang er jeg redd… Regn, hvor tog den varme sommeren veien?? Kanskje jeg danset litt for ivrig for tre uker siden, men det så jo ikke ut til å hjelpe, regndansen, får huske det til neste varmebølge, å bare ta noen få, sparsomme skritt …

  6. Skal prøve å minne dere på georginekjøp til våren jeg 😉

    Da kom du opp med gravatar 🙂 Det tar nok litt tid før den oppdaterer tror jeg, for jeg så du var oppe med gravataren på administrasjonssiden min før den syntes her.
    Gratulerer med «annsikt»!

  7. Du har helt rett Laila-Karin, de er snadder for brunsnegler (og andre snegler også). Heldigvis har jeg ekstremt få snegler i hagen her, men om snegleplagen er stor så er det nok andre planter du vil ha mer glede av.

    Jeg skjønner det godt jeg Mia, mange unngår å plante georginer nettopp fordi de må oppbevares om vinteren. Jeg er så heldig at moren min oppbevarer georgineknollene i kjelleren hennes, i høst så kom hun tilogmed og grov de opp, jeg var for dårlig og mannen holdt på med håndverkere, men ja, det er litt jobb med den opp og ned farten. Men samtidig så er det en av de mest blomsterivrige blomstene jeg veit om, så om man har en ok kjeller og litt energi på høsten så er det absolutt vært det.

  8. Så, mye jobb er det da ikke?
    Ihvertfall ikke i forhold til hva man får igjen for strevet 😉
    Jeg tar opp knollene av pottene, setter de tettitett i en isoporkasse, strør torv imellom, og der står de (i vinter sto de i entreen, gikk det også..) til det er på tide å sette de tilbake i pottene igjen. Ja jeg har de i potter, for å slippe at de skal bli sneglemat. Den tabben har jeg gjort en gang. Det ble lite blomstring den sommeren.

  9. Hilde, det er jo litt ettersom hva man lyster på høsten da, mange går jo veldig lei av hagestell da. Jeg synes jo det er verdt det, men så juksa jeg jo litt med at mor tok opp mine i fjor… *rødme*

    Mor graver opp, spyler for jord, tørker og legger i halvtette kasser. Funker kjempebra, men det er nok mye fordi kjelleren er så god.
    Dersom man dyrker i potter så kan man sette pottene rett i kjelleren om man vil, også eventuelt bytte ut noe av jorda på våren om man synes det trengs.

    • Assa, flott, da skal jeg få deg på snart 🙂

      Marita, ja, det var litt leit at det drøyde så lenge før de kom til deg, håper de får fres på seg og virkelig rekker å gjøre seg fortjent til å bli gravd opp til høsten.

  10. Og jeg er såååååå spent på om mine fra deg vil rekke å blomstre i år. Jeg har stelt de godt, gitt gjødsel og fred og ro og de spirer og gror, men ser ennå ikke knopper. Ha en flott uke!

  11. mine kommer også nå – så fine farger – må ha noen flere neste år – veldig kjekke til å fylle inn hull etter tulipaner eller annet som er forbi når det er tid for utplanting… Takk for inspirasjonen
    HIlde

  12. Georginer er så fine!!
    Jeg har noen røde som snart er i blomst nå!!
    Jeg ser nå at de står på feil sted…der er for mye skygge!!
    Man lærer litt etter litt!!

  13. Jo, de blomstrer mest i sol disse 🙂 men halvskygge går bra.
    En fordel med at de om opp om vintern er at det da er enkelt å gi de en ny plassering til neste sommer, variasjon i hagen er stas 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her