Rosa mjødurt – skikkelig kindereggplante!

mjoedurt-rosa
rosa-mjodurtI fjor fikk jeg denne vakre planten fra Line Cathrin, det er en mjødurt, Filipendula multijuga ‘palmata nana’.

Planten blomstrer nå med nydelige rosa blomster, men denne planten er litt spesiell med at den ikke bare har unike og flotte blomster, den har også ett usedvanlig vakkert bladverk! Det er sterkt fliket med en burgunderfarge i venene og på stilkene. Det virker på meg som om den hadde noe mer farge i våres, det kan være fordi bladene var nye, eller fordi den da sto i full skygge, varigerte blader blir ofte penere av det. (oppdatert, Line Cathrine tipset om at bladfargen var litt off, trolig har den hatt dett litt tørt i juni, det er en fuktelsker dette). Planten har dessuten et svært luftig utrykk, både med flyvende skyer av blomster, og lett bladverk på stive stengler. Bildet gjør den på ingen måte retferdighet, men fotografering under paraply var slitsomt..

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Ja visst kan også de som er med i finalen stemme i finalerunden (eller innledende runder for den del).

  Jeg synes forresten at man skal stemme på den frøkna man synes er finest/best, dersom man synes sin egen er den fineste, så kan man jo gjerne stemme på den 🙂

 2. Har det vært tørt til planten din? Den skal ikke ha slikt lyst bladverkk. Eller så er det kanskje sulten?
  Denne planten er en av mine største favoritter i haven. Fullstendig uslåelig på mange måter.

 3. Line Cathrine, ja… det er kanskje der det ligger, at den har hatt det tørt. Var fryktelig tørt her en periode, og denne står i en potte, så selvom jeg vanna og vanna så kan det godt hende den hadde det trist. Jeg var ei heller klar over at den foretrakk fukt før jeg begynte å google i dag, litt sløv, burde jo ha tenkt meg det…

  Men en av hagefavorittene mine ja, uten tvil!

 4. Ja visst kan også de som er med i finalen stemme i finalerunden (eller innledende runder for den del).

  Jeg synes forresten at man skal stemme på den frøkna man synes er finest/best, dersom man synes sin egen er den fineste, så kan man jo gjerne stemme på den 🙂

 5. Min multijuga har alltid bleikna fram mot blomstring.
  Den har ganske mykje mørk burgunder i blada frå den kjem opp om våren, men når den blomstrar har den bleikna ganske mykje.
  Ellers er den vanvittig lekker 🙂

 6. Den likte jeg virkeligen. Jeg har en mjødørt som er «gräddvit», tycker den er vakker men ditt eksemplar var ti ganger flottere. vill ha !!!!

 7. Flott å høre at det er flere som smelter for denne praktplanten 😀

  Mariann S, jaha, jo, da veit jeg det. Men den er litt gul nå, det er nok fordi den har stått i potte stakkars. Skal få et bedre og mer verdig liv til neste år. Genial plante dette 😀

 8. Kjempefiner disse mjødurtene, tok noen fra en veigrøft, likte de veldig godt, så en dag kom jeg over den rosa på et lite landsens gartneri, ble overlykkelig, den er vakker og insekter elsker jo denne planten, så da ble det 2 fluer i en smekk

 9. Jeg skal nok ha meg flere slike etter hvert ja, nydelige små rosa skyer og praktfullt bladverk, man må jo bare bli sjarmert 🙂

 10. Noen som vet hvor man får tak i rosa mjødurt? Har masse av den hvite, men aldri sett rosa før nå…

  • Spesielle stauder som dette er enklest å finne via plantemarkeder i hagelag og staudeklubber. Og på spesialgartneri/hagesentere drevet av ildsjeler. Et eksempel på et slikt gartneri er Gardenliving.no de kan det være verdt å sjekke nettbutikken til.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her