Silkebygg – vaiende prydgress

silkebygg
silkebygg-2Silkebygg, Hordeum jubatum, var vidunderlig vakkert når det blomstret for en par uker siden. Lys grønn og lilla, vaiende mykt i vinden. Nå har aksene tørket ut og blitt gule,  og selv om de ikke er like fine som de var, så er de fremdeles dekorative.

Silkebygg er en flerårig staude, som lett sår seg selv. Ganske robust og tåler noe tørke selv om den egentlig trives best med fuktig grunn. Den er også salttålende. Høyden varierer etter hvor godt gresset trives, min tue fikk jeg som frøplanter av Line Cathrin i fjor og er 40 cm høy, men de kan bli høyere.

Selve gresset er ikke særlig mye å samle på, det er aksene som er dekorative. Det er aksene som gjør den til mitt favorittgress 🙂

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Guriland – dette var flott. Har jeg ikke sett før. Vet du hva jeg skal så nå? Digre Storkenebb – for de er så fiiine – hehe! Kanskje med noe slik bygg vedsiden av 😉 God søndag. Er mannen kommet hjem? Kos deg uansett. Det blir vel en spretten søndag i morgen. Ikke så varmt. Hanne

 2. flott Levendel, det er jo litt derfor jeg skriver om planter, for at andre skal finne frem til nye favoritter 🙂

  hø, slengere ved siden av dette lekre gresset Hanne? *fnis*
  Nei, mannen kommer først neste torsdag, det er jo leeeeeeeeeeeeeeeeeenge til! 🙁 Og visst blir det spretten søndag i morra, lurer fælt på hva tema blir bare, men jeg kommer nok på noe når jeg titter gjennom arkivet tenker jeg 😀

 3. flott Levendel, det er jo litt derfor jeg skriver om planter, for at andre skal finne frem til nye favoritter 🙂

  hø, slengere ved siden av dette lekre gresset Hanne? *fnis*
  Nei, mannen kommer først neste torsdag, det er jo leeeeeeeeeeeeeeeeeenge til! 🙁 Og visst blir det spretten søndag i morra, lurer fælt på hva tema blir bare, men jeg kommer nok på noe når jeg titter gjennom arkivet tenker jeg 😀

 4. Ja, i dag er det spretten dag igjen, gleder meg 🙂 Du har ikke sett mer til de små? Silkebygg er virkeig lekkert. Hvor lenge står de i blomst? Håper vi får se bilde av de gule, tørre aksene også 🙂

 5. Nei, desverre så har jeg ikke sett de små ekorna på en par uker nå, (eller store for den del). Regner nok med at de holder seg vekk litt til nå, når de først har reist på ekspedisjon. Men de kommer nok tilbake.

  Silkebygget ja, du jeg veit ikke helt, en par uker i allefall, kanskje mer? Var litt slått ut en periode av varmen så jeg la ikke så godt merke til det. Skal prøve å få tatt noen bilder og legge til på posten jeg. de ser ut som små bustetroll 😀

 6. Silkebygg.. har aldri sett den typen før, jeg.. Har prøvd litt forskjellig gresstyper, men .. har liksom ikke blitt noe særlig ut av det. Kan de såes ute om høsten,eller? Skulle jo tro det når jeg tenker meg om.. det er jo sånn de ordner det selv.. 🙂 Lekre, var de..

 7. Jeg vil tro at de kan såes nå eller på høsten ja. Jeg har ikke sett noen småplanter rundt min lille tue enda, men det var så vidt den fikk noen aks i fjor, så det var vel litt mye å forlange. Men jeg kan jo sende noen tørre aks til deg, så kan du se om det blir spiredyktig? ingen garanti.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips