Hagepoppelrose – Lavatera trimestris ‘Silver Cup’

hagepoppelrose
Ettåring som ble sådd i mai, blomstrer nå så pent men akk så inneklemt mellom de voldsomme georginene. (Hun sosehue som sådde husket jo naturligvis ikke på hvor plasskrevende georgine-madammene kan bli).

Hagepoppelrose er ett nytt bekjentskap for meg, og absolutt en vinner. Den har tålt drittværet godt, og belønner meg nå med nydelige rosa stripete blomster. Jeg synes vel det er å dra det litt langt å kalle den Silver Cup, men om jeg legger godviljen til og ser på de nesten avblomstrede blomstene så er det faktisk sølvskinn i de.

Hagepoppelrosen blir 60 cm høy, og skal være egnet til snitt, det siste har jeg ikke prøvd enda, har slettes ikke nok av de til at jeg har råd til slike utskeielser 😉

Også når vi først er inne på temaet Rose, så har jeg lyst til å fortelle at det nå er over 40 påmeldte deltagere til Frøken Rose 2009. Dere kan bare glede dere til presentasjonen av alle kandidatene, det er så utrolig skøy å se slik variasjon! Har du  ikke allerede meld deg på så er det slettes ikke for sent, jeg vil gjerne ha enda flere deltagere 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Hagepoppelrose er en må-ha-sommerplante. Har sådd den hvert år siden jeg startet med haging. Syns den er så nydelig og har så ryddig vekst. Liker den best når de er mange sammen.
  God helg =)

 2. Hei Anne :)Skulle ønske jeg hadde så grønne fingre at jeg kunne melde meg på en Rose-konkurranse jeg også! Dessverre må jeg melde pass men jeg kan i hvertfall kose meg med nydelige bilder fra bloggen din! Her stråler det som vanlig av vakre vekster!
  Tusen hjertelig takk for tips om den knalle nettsiden Precious! Det er akkurat noe sånt jeg har vært på leting etter og de hadde til og med svarte industrilamper!! Perfekt nettside som jeg ikke har hørt om før! Takker så mye for tips!!
  Du kjenner visst stilen og smaken min ganske bra nå hihi!
  Ønsker deg en riktig god helg og håper dere har like flott vær som vi har her i oslo i dag!
  Klemmer fra Kardemomme :))

 3. Denne vil jeg så til våren igjen!!
  Må bare notere det et sted!!
  En nydelig plante!!
  Og plommene er opal…har sjekket nå:o)
  Viktoria er moden en måned senere!!

 4. Dette er min sommerfavoritt Anne. Jeg har sådd denne hvert eneste år siden jeg fikk hage, og den leverer alltid. Aldri har den skuffet meg, enten det regner eller er solskinn. Selv vind ser det ut som den takler.

  Jeg fikk den til og med like fint til da jeg bodde midt i Bergen sentrum og bare hadde pottehage utenfor døren. Men da ble den sådd inne og flyttet ut når den hadde fått litt størrelse.

  Den er helt fin til snitt, og holder seg godt i en vase. Jeg syns den er spesielt fin i blandingsbuketter, gjerne sammen med høstfloks og roser i lignende farger. Datteren min har bursdag i slutten av august, og da har jeg slike buketter i alle rom når besøket kommer.

  Ønsker deg en god helg Anne

  Klem fra Lisemoren

 5. Lavatera har jeg sådd nesten hvert år i mange år nå – også i år. I år sådde jeg både denne du viser bilde av og den hvite ‘Mont Blanc’. Flotte sommerblomster begge to 🙂

  Og Frøken Rose, ja den hadde jeg faktisk glemt (har nemlig vært veldig opptatt som nybakt bestemor), men jeg får se om jeg klarer å få laget et innlegg i løpet av kvelden.

  Ha en kjempefin helg 🙂

 6. Jeg har også denne for første gang og det blir flere år. Mine er rosa og hvite, se logo-bildet mitt. Jeg nyter dem både ute og inne. Jeg tåler nemlig ikke blomsterduft, så erterblomstene må bli igjen ute.

 7. Dette er min sommerfavoritt Anne. Jeg har sådd denne hvert eneste år siden jeg fikk hage, og den leverer alltid. Aldri har den skuffet meg, enten det regner eller er solskinn. Selv vind ser det ut som den takler.

  Jeg fikk den til og med like fint til da jeg bodde midt i Bergen sentrum og bare hadde pottehage utenfor døren. Men da ble den sådd inne og flyttet ut når den hadde fått litt størrelse.

  Den er helt fin til snitt, og holder seg godt i en vase. Jeg syns den er spesielt fin i blandingsbuketter, gjerne sammen med høstfloks og roser i lignende farger. Datteren min har bursdag i slutten av august, og da har jeg slike buketter i alle rom når besøket kommer.

  Ønsker deg en god helg Anne

  Klem fra Lisemoren

 8. Så artig å høre at det er flere som liker denne og har gode erfaringer 🙂 Jeg er helt enig i at den har en pen vekseform, den står i allefall strunkt her i hagen. Den blir nok vurdert for neste år også ja, det er da mere igjenn i posen i allefall.

  Ellers driver jeg for full steam og setter sammen rosepresentasjoner nå, det er utrolig artig å se alle samlet slik!

  Kardemomme, bare hyggelig å kunne gjøre noen gjennytelser for all innspirasjonen jeg finner hos deg vettu 🙂

  Og visst skinner solen!! hipphurra 😀

 9. Hei!
  Jeg fikk opp din side da jeg googlet om hvordan jeg skulle gjøre om min blogg fra to til tre spalter.
  Jeg syns du hadde forklart det veldig bra og jeg fulgte dine instrukser til punkt og prikke, men likevel fikk jeg feilmelding når jeg skulle prøve å lagre. Det sto at jeg skulle lukke alle koblinger. alle var lukket. Om du har mulighet til å gi meg noen råd, evnt. om det er noe nytt som du ikke har skrevet.
  Ser at du har mange gode tips, så jeg legger deg til i min bloggliste… :O)

  Ønsker deg en fin lørdagskveld!

 10. Hei, det er et kjent problem og løsningen er rett og slett at du får den siste koden i del to på forklaringen av meg her over mail. Jeg kan ikke lime inn koden slik den skal være i bloggen (jobber med å få satt det opp slik, men ting tar tid) og må derfor sette inn med parantes i stedet for klemmer, også har du vel ikke fått endret den rett, helt vanlig

  Så derfor har jeg altså sendt deg en mail med koden 🙂

 11. Ja, er det ikke herlig med de plantene som står like blide selv om himmelens sluser åpner seg for fullt? :o) Har ikke selv prøvd denne i hagen min, men har sett så mange flotte eksemplar i sommer at til våren må det bli en ordning på det :o)
  Ha en riktig fin lørdagskveld!!

  Klem fra Solveig

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her