Mørke blader – hvite blomster, genialt!

heuchera-alunrot
heuchera-alunrot-2En av mine bladplantefavoritter er Alunroten, Heuchera. Bildet viser en av de jeg har sådd selv, denne kommer fra en frømiks og har dermed ikke noe navn.

Heuchera har de senere årene blitt en moteplante, men gartneriene har fremdeles latterlig dårlig utvalg. Jeg har som sagt noen planter, men jeg skulle gjerne hatt flere 🙂 De kommer jo med mørke blader, limefargede blader, mønstrede blader og rynkete blader. Og de danner tette fine tuer og fungerer således godt som bunndekker, fint for sånne som meg som gjerne vil unngå bar jord.

Men, det er jo ikke bare bladene som er flotte på heucheraen, se bare på bildene 😀
Denne jeg viser har hvite blomster, på mørke stengler, men de kan også ha rosa og nesten røde aks. Plantene jeg har med mønster har ikke så fine blomster som de uten, men det er vel ikke nødvendigvis regelen. Jeg har vært forelsket i denne planten siden jeg så mine første rosa aks hos en nabo for maaange år siden. Vakkert bladverk, flott vokseform, og lekre blomster som både står fint i bed og bukett, hva mer kan man ønske?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Jeg har heller ikke så mange slag, men det blir nok flere! Fine og anvendelige planter. Synes den vanlige grønne med røde blomster også er nydelig.

 2. Jeg har 4 stk purpuralunrot i et bed. Jeg plantet de for 2 år siden og de blomstret for første gang i år og disse har blitt en av mine favorittplanter nå.

 3. Åh ja, Heuchera er lekkert. Synes den ligner veldig på ‘Palace Purple’ jeg.

  Foreløpig har jeg ikke så mange, 5 forskjellige tror jeg deriblant den «vanlige» med rødrosa blomster, en med limefargede blomster, ‘Palace Purple’ og et par til. Ja og så havnet det jo en i handlekurven sist jeg var på Plantasjen (de har 2-3 sorter til 50% nå). 🙂

  Men jeg ønsker meg helt klart mange flere, bl.a. den som Ninni kjøpte på Ramme (var det Marmelade?). En annen plante som også er lekker (og ligner) er Tiarella. Og det havnet jammen også en brunbladet sort i handlekurven her om dagen.

  Ta deg en tur en dag da vel, kanskje det kan bli en råd med flere Heuchera’er 🙂

 4. Åh ja, Heuchera er lekkert. Synes den ligner veldig på ‘Palace Purple’ jeg.

  Foreløpig har jeg ikke så mange, 5 forskjellige tror jeg deriblant den «vanlige» med rødrosa blomster, en med limefargede blomster, ‘Palace Purple’ og et par til. Ja og så havnet det jo en i handlekurven sist jeg var på Plantasjen (de har 2-3 sorter til 50% nå). 🙂

  Men jeg ønsker meg helt klart mange flere, bl.a. den som Ninni kjøpte på Ramme (var det Marmelade?). En annen plante som også er lekker (og ligner) er Tiarella. Og det havnet jammen også en brunbladet sort i handlekurven her om dagen.

  Ta deg en tur en dag da vel, kanskje det kan bli en råd med flere Heuchera’er 🙂

 5. Takk for tipset, Anne…Det var eg faktisk ikkje klar over, men no har eg endra det. Skal jo sjølvsagt vere muleg å lese kommentarane, he he…
  Vakre blomster og flotte bilder:0)

 6. Favoritten numero uno hos meg det. Vet ikke hvor mange jeg har etterhvert. Men det er veldig veldig mange.
  En liten bit av terra novas famøse nye introdukjson i fjor som ikke er kommet til landet enda, tar jeg med meg til planteauksjonen på forumstreffet. Yndlingen heter Midnight rose. Aner en kamp med nebb og klør for å få fatt i den. Hehe! Det kan nemlig gå mange år til før den er å få her i landet eller om den i det hele tatt kommer hit.

 7. Hei
  oppdaget tilfeldig bloggen din – og er nå lykkelig abonnent på nyhetsbrevene dine. Dette er den mest inspirerende, informative og smittsomme bloggen jeg har sett. Flotte bilder også. Gleder meg til å følge deg. Jeg er også bitt av hagebasillen og på denne tiden av året går det mye på hage ja.
  Elly P

 8. Hehe, tenkte meg det, at det var flere enn meg som har disse flottingene på favorittlista si 😀

  Ja, jeg er også glad i den vanlige grønne med røde aks, går og venter spent på blomstringen på noen jeg har fått frem fra frø. De står i superskygge så de er litt sent ute.

  Wenche, joda, den ligner på Palace Purple, men den er ikke riktig lik, men ganske lik er den. Og takk for tilbudet 🙂 Jeg kommer garantert en dag bare helsa holder og vi får oss bil igjenn.

  Det er helt utrolig mange fine av disse, og så har man som Wenche sier Tiarella, og Heucarella. Jeg har eksemplar av begge i hagen, men mye vil ha mer *ler* Nå haster det ikke så veldig med den anskaffelsen da, jeg har ikke plass akkurat nå, og må være forsiktig med innkjøp frem til vi får gjort en enorm rehabilitering av utemiljøet, men jeg kan jo glede meg over og sikle over det fine som finnes 😀

  Og ellers tusen takk for hyggelige kommentarer, det varmer alltid når noen sier de setter pris på bloggen 🙂

 9. I den botaniske hagen i Washington DC har de noen lekre samplantinger med heuchera og roser. Jeg har et bilde på bloggen min her:
  http://hageflekken.blogspot.co
  Inspirert av dette har jeg plantet heuchera under og rundt flere av mine hvite buskroser. Det er blitt kjempelekkert! Og ugresshemmende……! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her