Presentasjon av kandidatene til Frøken Rose 2009

frk-rose-50Roser, sommerens vakreste eventyr?
Det ble iallefall rekordmange deltagere på årets Frøken Rose 2009,  50 vakre roser kan du nå bli kjent med!

Tusen takk til alle som deltar, jeg setter stor pris på at dette interesserer så mange. Også håper jeg dere lesere blir inspirert og at dere får litt farge og solskinn inn i hverdagene deres. Husk at du kan klikke deg videre og besøke bloggene som rosene kommer fra 🙂

Det er dere lesere som bestemmer hvem som vinner, avstemningen ligger nederst i posten, god fornøyelse!

frk-solnedgangFrøken Solnedgang fra Hagen på Knatten
Jeg har aldri vært bitt av rosebasillen, men jeg har alltid hatt noen roser i mine hager og flere skal det nok bli. Når jeg blar gjennom bildene jeg har tatt av rosene mine, ser jeg at jeg ikke har tatt så mange rosebilder. Må nok bli flinkere til å knipse dem også, når jeg tusler rundt med kameraet
Dette er rosen Troika, som jeg hadde for noen år siden. Mener å huske at den hadde en fantastisk deilig duft og var en problemfri og frisk plante. Denne skal på plass i den nye hagen, bare jeg finner den igjen

frk-stokkrosaStokkrosa fra Bestemor Drillo
Denne rosa fikk jeg av min sønn og svigerdatter for noen år siden. Jeg vet ikke navnet, men vi kaller den for stokkrosa. Dette fordi jeg ønsket meg en stammerose i bursdagsgave fra min samboer. Han hadde kjørt Halden rundt og spurt etter stokkrose og kom tilslutt hjem med seks stokkroser. Noen tier sener kom familien og de hadde med seg denne hvite skjønnheten slik at jeg fikk både stokkroser og stamrose.
Den har blomstret trofast hvert år der den står i en beskyttet krok på verandaen.

frk-flc3b8yelFrøken Fløyel fra Bilder fra Granhauglia
Denne mørkerøde roser står i et lite bedd ved min mors torp i Sverige. Vet ikke hva slags rose det er, men med kronblader som fløyel er den utrolig vakker.

frk-eliseFrøken Elise fra Cat-a-strophes
Elise er min datter på 18 år.
Rosen fant jeg i Botanisk Hage og jeg vet dessverre ikke hva hun heter. Det er to insekter på henne og de hadde jeg ikke hjerte til å manipulere bort.

frk-mytiskFrøken Mytisk fra Berits hageskriblerier
Til daglig heter frøkenen Leda, oppkalt etter en skjønnhet fra gresk mytologi.
Leda var datter av kong Thesteus av Aetolia og gift med kong Thyndareus av Sparta. Hun fikk flere berømte mytiske barn som f. eks. Castor og Pollux og den skjønne Helena av Troya, både med ektemannen og med Zevs, som forførte henne i en svanes skikkelse. Det hersker nogen uenighet om hvem som er far til hvem av barna. Noen av dem ble sågar klekket ut av egg, vidløftig gjeng de greske gudene!
Opphavet til rosa er også litt mytisk, det vi vet er at hun er ei damascenerrose som oppsto i England før 1827. Hun dufter guddommelig og er mystisk vakker med sine lakkrøde knopper som åpner seg med hvitt svanebrus i blomsten.

frk-regineFrøken Regine fra Hagelivet i nabolaget nordpå
Jeg har ei rosebusk som blomstrer så vakkert utenfor stuedøra.
Therese Bugnet – jeg regner med den har fått navnet fordi den bugner av roser, kom i hus for få uker siden, og etter et lettere luseanfall (som ble kurert med grønnsåpedusj), står den nå og gjør seg til i sommervarmen.
Og jeg er allerede lettere betatt. Om følelsen er gjensidig, vil tida vise. Spesialbehandling har hun ikke fått, jeg er altfor utålmodig med sånt. Men jeg hvisker henne søte ord i øret.

frk-gloriusFrøken Glorius fra Hageliv og livet forøvrig
Denne vakre klatrerosen fra David Austin har vært i haven min i 6 år og jeg kaller henne Frøken Glorious. Den er tenkt å dekke en rosebue. I år med regn og kulde i hele juli har tilveksten uteblitt, noe jeg ser går igjen hos de fleste engelske rosene. De trenger nok mye varmere somre og mer sol for å ta av i vekst og remontering.
A Shropshire Lad pleier å komme med et vell av blomster i første flor, for siden å remontere jevnt og trutt til langt på høst. Blomstene dufter himmelsk! Den er slett ikke den verste til å gå i ball og råtne i regnvær, men jeg vil heller ikke påstå at den er regnsterk.

frk-nybadetFrøken Nybadet fra Hit et steg og dit et steg
Rosebuskene mine blomstrer trassig i regnet, og en konkurransedeltaker pekte seg raskt ut. Hva «hun» egentlig heter, vet jeg faktisk ikke. Rosene var ferdig plantet da vi kjøpte huset vårt en snørik vinter for noen år siden, og ingen merking er å finne. Da hageinteressen min er relativt nyvunnen, mottar jeg gjerne tips som kan hjelpe meg å identifisere «henne». Av åpenbare grunner kaller jeg bare kandidaten «Frøken nybadet». Hun har til og med to, litt yngre og mer sjenerte søstre, som holder seg kledelig i bakgrunnen.

frk-new-beginningsNew Beginnings fra Annekas blogg
Som i fjord har eg bare potteroser, men tanken er å skaffe meg noen Rosebusker etterhvert.
Det var da alle rosebildene begynte å komme på bloggene at jeg måtte ut å kjøpe meg denne.

frk-apricot-dreamApricot Dream fra Fjellrosa Hobby
Utolig søt som nyknopp og ( mobilbilde:-((()
Crocus Rose en David Austin rose
utrolig vakker, fersken farget og kompakt når den åpner seg
Og en utrolig deilig odør
Hvit og fyldig når den er helt åpen

frk-solgullFrøken Solgull Friesia av Heimdal fra Heimdal
Her ser du frøken Solgull Friesia av Heimdal! Som du ser så har frøken Solgull perfekte kronblad og ho lyser som sola på ein gråversdag. Ei rose til å bli glad av!

frk-skaarungeFrøken Skårunge fra Junis hage
Frøken Skårunge legger ut på sin første tur på det åpne hav, som her er et lite fuglebad. Et lite fuglebad kan være stort nok og vått nok for en som opprinnelig har beina godt festet i bakken.
I bøkene står det at hun heter ‘Søren Kanne’ og er dansk, og historien bak navnet hennes viser en annen og enda mer dramatisk tilknyttning til det våte element.
Søren Kanne var en mann fra Grenå i Danmark som ble berømt fordi han reddet en skipper fra sin forliste skute. Historien om denne redningdåden er ganske forunderlig for Søren Kanne red på sine hester ut for å redde skipperen som klamret seg fast til skuten sin.
Grunnen til at jeg kjøpte denne rosen er kort og godt navnet – Søren Kanne.
Min gode venninne gjennom mange, mange år heter Kanne, og når man kommer over en rose med det navnet, ja så må man bare kjøpe to, en til Kanne og en til meg. Kanne er ei forrykende flott dame, sprudlende og kreativ, snill og omtenksom. Jeg er utrolig glad for at jeg kjenner Kanne.

frk-rosianteRosiante fra Silja Devine
Her er mitt bidrag til Frøken rose konkurransen, får jeg presentere Rosinante.

frk-hurdalsfroekna-kveldsviftHurdalsfrøkna på kveldsvift fra Assas fotoblogg
Jeg kaller min Rose:
«Hurdalsfrøkna på kveldsvift»

frk-varFrk Vår fra Sigrids Hagelandhage
Moseplassens konkurranse Frøken Rose 2009 er kanskje ikke den mest naturlige konkurransen for meg, siden jeg ikke har så mange roser.
Likevel, så har jeg tapt hjertet mitt til den første som blomstret i år.
Blyg og beskjeden, med en fantastisk duft, hviler hun kinnet mot steinen. Ennå ung, men med løfter om fremtidige kaskader av blomster nedover muren. Frøken Vår, som har sortsnavnet Frühlingsduft.

frk-vestlandsprinsessenVestlandsprinsessen fra Josefines verden
Her om dagen regnet det fryktelig her vest….
Jeg satt på jobben og var bekymret for rosene mine….særlig en liten busk jeg kjøpte i fjor som nettopp var kommet med nydelige små rosa roser. Da jeg kom hjem var det bare denne som var hel igjen på busken…..
Hun ble reddet i siste sekund. Nydelig lå hun og skinte i dagesvis, ikkje hun vakker…? Tenker at hun må jo være laget av noe spesielt som trosset en uværsdag her vest. Syntes derfor hun fortjener at jeg melder henne på som deltaker i konkurransen
Hvordan det gikk med resten av familien hennes er dessverre en sørgelig historie…

frk-limerickLimerick-rosa fra Hans H. Bjørstads fotoblogg
En gyllengul rose fra Irland,
sto lengtende, tørst etter regnvann.
Så kom det en mann,
med vann i et spann,
og kameralinse på skuldran

frk-gulasjGulasj fra Museumsbua
Hadde ikke tenkt å være med på noen konkurranse, men da jeg fikk se «Frøken Rose» like etter at jeg hadde laget mitt innlegg så tenkte jeg at det passet jo veldig fint. Så da slenger jeg inn denne gule som jeg syns er så nydelig. Husker selvfølgelig ikke navnet men jeg kaller den GULASJ. Den ble plantet i juni i år og har allerede belønnet meg med mange flotte blomster.

frk-persikaFrøken Persika fra Salig rot.
Jeg fikk denne rosen i gave ifjor. Da kom det en eneste blomst på den. Så fikk den meldugg. Det er over med den tenkte jeg. Men jeg lot den stå. I år så hadde den vokst og melduggen var borte, men det er selvfølgelig noen brune flekker oppover noen av stilkene. Så helt frisk er den ikke, men den klamrer seg fast så vi får se hvordan det er med den neste år. MEN du skulle sett så mange knopper det kom på den i år. Det var over 20 stk. Helt utrolig! Og så nydelige blomster og de lukter helt …… Jeg har ikke ord. Kunne jeg lage parfyme ville jeg lagd det av denne.
Det er en Claire Renaissance rose.

frk-tirillFrøken Tirill Louise fra Rugosa
Frøken Rose er Etude, trur eg vil døype rosa om til Tirill Louise da dei passa så perfekt saman

frk-amberAmber Queen fra Bjørgs garden
Min gule skjønnhet er en aldeles vakker rose , en dronning faktisk, derav navnet Amber Queen. Tilfeldigheten rådet da jeg kjøpte den, siden min mann ville ha gule roser i hagen. Men alt for det annet kjønn, tenkte jeg, og selv om den har fått lite stell iår, kommer den med disse uimotståelige vakre blomstene i en praktfull farge. Virkelig en av mine favorittroser, OG HVILKEN DUFT !!

frk-sommersolFrøken Sommersol fra Anitas hage i sør
Har vært med flere ganger tidligere og stemt, men aldri deltatt selv. Har ikke så mange roser enda, så utvalget er ikke så veldig stort. Men jeg prøver meg med denne frøkenen:
Frøken Sommersol.
Hun står så vakker i solskinnet og lyser opp. Fargene går i nyanser fra oransje, rosa og gult. I tillegg dufter hun godt. Hennes virkelige navn er Troika, og hun er en stilkrose. Hun lyser virkelig som en sol der hun står.

frk-faeryFrøken Fair(y) fra Idas little corner of the world
Min frøken er en FAIRTRADE rose. Derav navnet Fair(y). Fair for rettferdig (handel), og gjerne med en y på enden, for den er eventyrlig vakker.
Den ble kjøpt inn i en bukett sammen med flere roser på Mester Grønn til Camillas 10 – årsdag den 28. juli. Camilla valgte ut buketten selv.
Denne ene rosen er like fin enda, over to uker senere! Jeg har ikke opplevd at avskårne roser har hatt så lang holdbarhet tidligere. En langvarig glede, rett og slett.

frk-gravc3a6rFrøken Gråvær fra Hagen på Granheim
Mitt bidrag er Frøken Gråvær, og hun er oppkalt etter værtypen vi har hatt her på østlandet i store deler av sommeren. Frøken Gråvær er slettes ikke så trist som navnet tilsier, men er tvert imot en av dem som har satt farge på hagen gjennom gråe dager.
Frøken Gråvær er en «Jaques Cartier» og har bodd i hagen vår i to år. Den siste tiden har hun hatt en liten pause i blomstringen, men kommer nå med nye knopper, og jeg gleder meg til gjensynet.

frk-foerste-kjerlighetFørste Kjerlighet fra Beates Englestrikk
Og siden jeg deltar med min første skikkelige rose i hagen kaller jeg den min første kjærlighet.
Er den ikke vakker? Jeg elsker både fargen og duften av den.

frk-rosaFrøken Rosa fra Vilt og Vakkert
Frøken Rosa skal på ball i sin praktfulle purpurfarvede fløyelsskjole. I går kveld hadde hun ennå ikke rukket å få på seg kjolen skikkelig.
I vår var hun tørst og slapp… og lot være å vise seg. Hele sommeren har jeg ventet på at hun skulle friskne til og springe ut, og gleden ble stor da knoppene kom. Men regnet kom samtidig og knakk halsen på den første.
Likevel poserte hun for meg, og viljen til å reise seg under fotograferingen var sterk. I dag henger hun litt med hodet og kan kanskje bare drømme om ballet og å få danse med Herr Anderson.
Hun er bare vidunderlig fullt utsprunget!

frk-gustavs_roseGustavs rose fra Helenes dagbok
Innlegget kalte jeg «lage roser» men egentlig mener jeg formere roser. Det er noe jeg anbefaler dere å prøve dere på.
I fjor hørte yngstesønnen min stadig besøkende i hagen ønske seg maken til noen av rosene i hagen vår. Går det ikke an å formere dem opp, spurte han. Jo, bare prøv du, svarte jeg. Han satte i gang, og faktisk klarte han å få rot på omlag 10 stykker. Dessverre klarte vi bare å overvintre en av dem. Men nå er det ekstra stas å vise fram den fine rosen i blomst.
Foreløpig står den i den flotte urnen jeg fikk i gave da Eidsvoll hagelag besøkte meg i sommer.

frk-hoyspentFrøken Høyspent fra GundaM – playing around
Rett over hagen går en høyspentlinje, kan ikke si jeg liker den noe særlig men ikke så mye vi kan gjøre med det.
Et par rosebusker og et lite eike tre er plantet ved siden av stolpen der ute;)
En fuglekasse er og plassert der på den ekle pålen…
Mitt bidrag til Moseplassens frøken konkurranse denne gang får bli denne rosa som jeg velger å kalle Frk Høyspent ! Lykke til lille venn og sorry for at jeg har forsømt deg og alle de andre der ute i hagen iår, livet har vært noe hektisk siste månedene men jeg lover til neste år… Jeg lover 😉

frk-hagemorFrøken Hagemor fra Hagemor
Mitt bidrag til Frk Rose..Jeg vet ikke hva denne heter,
men ble fortalt at det var en «Austin»-rose…
Jeg har aldri likt roser, bare den gamle prestegårdsrosen
jeg fikk av min bestemor, som jeg dessverre ikke berget når jeg flyttet…Fargen Rosa, har heller ikke vært noen favoritt…
Denne rosen endret på alt dette, den ble vanskøttet i en potte i flere år, slengt i komposten om vinteren…men nå har den hedersplass i blomsterbedet, og fyller uteplassen med nydelig roseduft…og resten av hagen, ja full av roser…rosa…
Derfor kan den få navnet Frøken Hagemor…fordi den kanskje har gitt meg inspirasjon til å drive med hage..
I dag har himmelen åpnet sine sluser etter den mest fantastiske sommeren på mange år…og det liker ikke min Frk. Rose noe særlig…Men det er jo deilig for alle oss andre da..

frk-lysglimtFrøken Lysglimt fra Mias Hageliv
Mitt bidrag til Annes konkurranse må bli denne frøken, som gjennom en regnfyllt sommer har holdt meg med sellskap og godt mot når regnet nektet gi seg. Hun har vokset inntil sin espalier like fornøyt og bidratt med litt solglans. Denne sommer har virkelig fått meg til å innse at gult ikke er fult…

frk-frynsete-kantenFrøken Frynsete i kanten fra Helt på jordet
Sist sommer var familien på tur til Göteborg. Det vil si familien padlet kajak på vestkusten og jeg var glad for å slippe. Selv gikk jeg på Utstillingen Göteborgs Lustgårdar og de var glade for å slippe.
En av hagene jeg besøkte var Trädgårdsforeningen. Der tok jeg bilder av roser jeg likte, med tanke på at de skulle jeg anskaffe meg når jeg kom hjem. Jeg hadde ingen forhåpninger om å huske navnene, så jeg tok bilde av rosen, og så navneskiltet. Noen av skiltene var håndskrevet og jeg lo godt da jeg kom hjem oppdaget at det sto «Uidentifiserad ros» på et av dem.
Denne derimot heterRosa chinensis ‘Viridiflora’, men jeg har foreløpig ikke startet jakten på den. Den var mer spesiell enn vakker når jeg skal være ærlig, og det bør man jo.

frk-pinligFrøken Pinlig fra Kathrinehagen 2009
La meg presentere Frøken Pinlig!
For noen dager siden, kom naboen og spurte om få låne spett og slegge. Plommetreet holdt på og knekke av alle plommene, så han ville støtte opp litt. Det fikk han selvfølgelig, og ble sittende en god stund og prate før han tok sakene og gikk.
Så dagen etter, tok jeg en runde i hagen for å fotografere litt. Og noen ganger er det litt kjedelig og bare ta ok bilder på en normal måte. Så etter å ha sett meg rundt, la jeg meg rett ut på ryggen under denne rosen og knipset. Og så sto plutselig naboen i hagen med spettet og sleggen. Ehhh…
Jeg lo litt, og han humret litt…Jeg kom meg opp og han satte fra seg det han hadde lånt ved boddøra, takket for lånet og gikk. Og jeg?Jeg stormet inn og fikk latterkrampe!
Så Frøken Pinlig blir mitt bidrag til moseplassens konkurranse denne gangen:))

frk-lady-harmonyLady Harmony fra Blomsterpikene
Jeg gleder min «gartner» hver dag med min stille, harmoniske og fredfulle utstråling. Jeg pryder hagen med en flott lakserosa farge og har et glimt i øye til alle som går forbi:)

frk-trassFrøken Trass fra Tankespinn og fargeklatter
Jeg velger denne rosen som mitt bidrag til konkuransen hos Moseplassen Dette er Frøken Trass. Jeg kjøpte den som liten potterose i fjor. På forsommeren virket det som det var bare å gi opp. Men så skjedde underet hun kviknet til. Trasset alt regnet som kom og den inentse varmen som vi har hatt litt av.Hun har gledet meg med en mengde nydelige dyp aprikosfargete roser og kommer fremdeles med knopper.Så her er Lille frøken Trass

frk-uioUIO fra Fotoboksen
Jeg velger å kalle rosen min UiO, og den symboliserer min datter som begynner sitt studium ved Universitetet i Oslo i morgen. Det måtte bli en knopp, for akkurat som min datter er den snart klar til å slå ut i full blomst

frk-prinsessen-nellikaPrinsesse Nellika fra Drømmehagen
Er hun ikke vakker min lille nellikrose med sine taggete kanter…Hun har søstre i rekke og rad, og de liker å sitte tett i tett og drikke te…
Akkurat i dag har lille Prinsesse Nellika glemt sin paraply, men hun strekker nesen i sky og gleder meg med sitt nærvær allikevel…

frk-shakespeareShakespare fra A taste of F,S World
Funnet i hagen bak Shakespeare,s bardomshjem i Strattford .
Midt under To be or not to be …monologen..
Så det er to be or not to be …denne.

frk-first-ladyFirst Lady fra Lailas lille rede
Mitt bidrag er min aller første Hurdalsrose, og hun heter First Lady
Hurdalsrosen har vært i vår familie så lenge jeg kan huske, men dette er min første.
Nå har jeg to stykker og begge ser ut til å stortrives.

frk-smakendisFrøken Småkendis fra Mine hverdagsgleder
Denne rosen med sin vakre orange-gule farge lyser virkelig opp i hagen, og jeg kaller den Frøken Småkjendis. Vi gledet oss stort over den i flere år. Da vi flyttet i fjor sommer anså vi det som umulig å flytte den med. Har forsøkt å få tak i maken, men har ikke lykkes enda.
Hvorfor jeg har gitt den navnet Frøken Småkjendis kan du se om du klikker på blomsterhjertet under.

frk-honorineFrøken Honorine fra Nefertitis samlinger
Moseplassens fotokonkurranse går sin gang; nå er det frøknene rose som skal få prøve seg igjen.
Denne gangen visste jeg hvilken rose jeg hadde lyst til å presentere – Honorine de Brabante, men ikke søren om jeg klarte å knote ned noen ord som kunne passe sammen med skjønnheten. Derfor – bad jeg min mann smelle til med et lite dikt. Vær så god.
Frøken Honorine står og gjør seg fin
I sin beste skrud, som en ungpikebrud
Hun har mot himmelen slitt
og nå glitrer hun her i rosa og hvitt.
Varm sommervind sprer duften vidt omkring…
Med lukkede øyne vi nyter
denne hagestund
Og lagrer den som minne
fra den gang vi var evig ung.

frk-den-lille-pikenDen lille piken med lave sko fra Margrethes hus og hage
Mitt bidrag er En liten pike i lave sko. Hun er ganske beskjeden, og har den sarteste farge som betar en ved andre øyekast. Duften må du helt inntil for å kjenne, den er frisk og lett, for hun er slett ingen tungt parfymert lady med prangende dufter. Her er ingen primadonnanykker, hun er naturlig vakker, og utstråler personlighet og ynde. Mange ville kanskje gå forbi, men stopper du opp, vil du snart bli forelsket, og se at her er en pike det er verd å satse på.
Den lille piken i lave sko har nok ikke den mest spektakulære farge, men hun vinner ved nærmere bekjentskap. Ingen er vakrere enn henne når hun stråler i all sin natulighet mot solens varme stråler.

frk-alexiarFrøken Alexia Davidsdatterfra Villroses hage
Hun sjarmerer meg i senk med sitt åpne, enkle villrosepreg. David Austin har krysset fram noen ytterst få enkle roser, men de er til gjengjeld uimotståelige! The Alexandra Rose kom i 1992. Hun er hardfør til H6, blomsterrik, en vakker, frisk busk. Hva mer kan man ønske seg av en rose?

frk-hapFrøken Håp fra Tante Grønn
Jeg drømmer om en liten hage der jeg kan gå og pusle med blomster og andre planter. Kanskje til og med et lite drivhus, og i alle fall en rosebusk eller tre. Siden jeg ikke engang har egen balkong blir vinduskarmen og bordet til min lille hage. I vinduskarmen står det urter og tomatplanter, og på bordet er det som oftest noen fine avskårne blomster. Frøken Håp kom på besøk sammen med en gjeng likesinnede. Jeg tror jammen de må ha vært i slekt, for de var ganske like. Til tross for at de var avskårne holdt de meg med selskap lengre enn forventet. Store og røde og fulle av håp.

frk-gledeFrøken Glede fra Hannes hage
Her er mitt bidrag til konkurransen. Det var jammen meg ikke lett å skulle velge ut bare en kandidat.
Frøken Glede
Hagens juvel i år. Duftende, romantisk og vakker

frk-ladie-roseLadie Rose fra Min kreative hverdag
Wisley David Austin Rose .
Min frøken rose 2009
Med henne følger en av mine favoritt dikt av Edith Södergran
ROSEN
Jag är skjön, ty jag har vuxit i min älskades trädgård.
Jag stod i vårregn och fick dricka längtan,
jag stod i solen och fick dricka glöd-
nu står jag öppen och väntar.

frk-cadfaelFrøken Cadfael fra Romerikshagen
Min kandidat til fotokonkurransen hos Moseplassen:
‘Frøken Cadfael’ gleder meg nå om dagene med sine flotte rosafarger, nydelige, friske bladverk og røde, struttende og optimistiske blomsterknopper. ‘Frøken Cadfael’ skjelver ørlite i blondekantene etter alt vannet som kommer over henne fra himmelen, men har nok indre styrke til å klare også den prøvelsen! Hun lyder utenom konkurransetiden, navnet Brother Cadfael og er en av David Austins mange vakre roser fra England.

frk-honungsmyraFrøken Honungsmyra fra Höns & Blommor
Visst fick den lilla myran sin belöning, när hon klättrat flera meter upp på stammen till honungsrosen Rosa Helenae.
Där, på rosens kronblad stannade hon till och drog in så mycket av den honungssöta doften som bara kan passera genom en liten myrnäsa.
Honungsrosen klänger som en lian i mina gamla äppelträd och ger varje år en rik belöning i form av det vackraste och skiraste blomsterflor man kan tänka sig.
Fröken Honungsmyra blir mitt bidrag till Moseplassens fototävling.

frk-bukavuFröken Medmänniskafra A rose is a rose is a rose.
När man köper denna ros, går en viss del av vinsten till ett sjukhus i Bukavu i Kongo. Ja, rosen heter därför «Bukavu»……och är en skapelse från 1998 av den belgiske odlaren Lens.
Den räknas till mochatarosorna, och har underbara, lätt doftande, enkelblommande rosor, med vitt i mitten med gul ståndarknapp och ceriserosa kanter.En färgstark, klasblommande ros – relativt ny i min rabatt, men än så länge frisk. Enligt Roskrafts katalog kan den bli c.a 1 m hög och kan odlas endast i zon 1, men man kan kanske prova upp till zon 2,3? Jag bor i zon 1-2.

frk-lever-naadeFrøken Lever på nåde fra Edgars hage
Røde roser er flotte, men helst i andres hager. Personlig velger jeg helst fra en annen del av fargesirkelen. Denne fulgte med hagen og hadde merkelappen ‘Hanne’. En dansk te-hybrid fra 1959 som betraktes som en av de beste røde sortene i Nord-Europa. Fargen er dyp fløyelsrød og blomstene blir kjempestore.
I tillegg til fargen og lite duft, så er plasseringen veldig dårlig til den nye hageplanen. Rosen blir derfor kuttet helt ned hvert år. Noe som resulterer i flott blomstring. Ja, ja, så får den bli et år til, da. Navnet må iallfall bli Frøken ‘Lever på nåde’

Fantastisk hva!
Nå håper jeg dere tar dere tid til å stemme frem deres favoritt 🙂

* Avstemningen er delt inn i innledende og finalerunde, innledende løper frem til og med onsdag 19 august. Torsdag presenterer jeg de 6-8 kandidatene som fikk flest stemmer (jeg utøver noe skjønn basert på stemmefordeling). Deretter blir det en ny avstemning som løper frem til og med søndag 23 august kl 22.00, vinner offentliggjøres mandag.
* Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er motatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.
* Resultatene for innledende og finalerunde vil vises etter endelig kåring.
* Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.
* Du kan denne runden stemme på flere kandidater, (så mange du ønsker), men du kan kun stemme en gang, så kryss av for alle du vil stemme på før du stemmer

Husk å komme tilbake for finalerunden fra torsdag!
Tidligere konkurranser og utlysningstekst for Frøken Rose 2009 finner du på samlesiden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

47 KOMMENTARER

 1. Jeg håper ikke jeg har glemt noen nå, eller tulla med navn eller lenker. Men dersom så er skjedd så håper jeg dere sier i fra.
  På forhånd takk.

 2. Wow, helt fantastiskt! Her kommer de som perler på en snor! Litt av en jobb du har lagt ned ved å presentere alle kandidatene. Men har du ikke glemt ditt eget bidrag, Anne?
  Må nok studere litt nøyere før jeg stemmer, men noen må ha roser var det her 😉

 3. hihi, skarpe øyne på deg Edgar!
  Joda, jeg har «glemt» meg selv denne gangen, jeg pleier å la meg selv være med i presentasjon, men ikke avstemning, men denne gangen så droppet jeg fra presentasjon også, det er så ofte mange som forvirres av at de ikke finner meg igjenn på stemmearket. Tenkte ingen kom til å savne meg jeg.. men neida, der kom du med falkeblikket!

  Joda, det har vært litt jobb dette, og takk for skryt, men duverden så kjekt å få se alle samlet slik! Men for en utfordring det blir å stemme denne gangen, her blir det nok et godt knippe stemmer ja.

 4. Jeg synes du kunne være med på lik linje, selv om du er arrangør, jeg da 😉

  Supert at man kan stemme på flere i innledende, ellers hadde det blitt veldig vanskelig 😉

 5. Hei på deg. Har oppdatert noen ganger i det siste, men av en eller annen merkelig grunn blir ikke bloggen oppdatert på hageblogger…. Har du noen ide om hva som skjer? Jeg trykker F5 og oppdatterer i verktøylinja også, men får det ikke til slik jeg vil…

 6. Hei Blomsterpikene, jeg tittet innom bloggen din og ser at RSS-feeden ser ut til å være der i allefall. Jeghar også prøvd en par andre småtriks, uten hell.

  Du er ikke den eneste som klager over dårlig oppdatering på blogspots lister, så det kan være google har litt problemer i dag. Desverre ikke noe jeg kan gjøre noe med, og jeg er tom for gode råd utover å vente og se.

  Til dere andre, hyggelig at dere har glede av presentasjonen 🙂

 7. Den er grei… da får jeg bare vente å se:)
  Glemte kommentere alle de flotte rosene som ligger i presentasjonen! Skal si det er mangen kreative og flinke blomsterentusiaster der ute:)

 8. Ja, altså. Glemte å si at jeg stemte da jeg var innom tidligere i kveld. Det ble en del stemmer og jeg synes *ikke* det var vanskelig å vite hvem jeg skulle stemme på. Mange fine roser her!

 9. Hei Blomsterpikene, jeg tittet innom bloggen din og ser at RSS-feeden ser ut til å være der i allefall. Jeghar også prøvd en par andre småtriks, uten hell.

  Du er ikke den eneste som klager over dårlig oppdatering på blogspots lister, så det kan være google har litt problemer i dag. Desverre ikke noe jeg kan gjøre noe med, og jeg er tom for gode råd utover å vente og se.

  Til dere andre, hyggelig at dere har glede av presentasjonen 🙂

 10. Hehe, *gnir meg i de onde hendene* alltid artig å lede andre ut på plantegaleien Bjørnar…

  Som jeg pleier å si, jeg liker roseblomster, ikke rosebusker 😉

 11. Så mange nydelige roser og bilder samlet på ett brett!
  Har sett på alle sammen mange ganger, og omsider klart å velge hvor jeg skulle sette kryssene mine.
  Tusen takk for at du tar på deg denne kjempejobben Anne! 🙂

 12. Trøste og bære! DU har hatt jobb!! Bøyer meg i støvet, for er det noe jeg ikke kan, så er det tålmodighet ved dataen,) Særlig med lenker, håpløs jeg der.
  Dette blir ikke lett nei:)) Men det blir, sjø!

  🙂

 13. Vanskelig å velge i så mange flotte roser. Og hjelpe meg for noen fristelser !!!!!!!!!!! gleder meg til resultatet.

  Flott at du orker å lage slike konkurranser !!

 14. Så mange flotte roser!! Og så mye arbeid du har lagt ned i denne konkuransen:-). Da har jeg avgitt mine stemmer og følger spendt med videre.

  Klem fra Solveig

 15. Edgar: Det heter trackback og er en av fiffighetene på wordpress (man kan skru den av om man vil altså). Når en wordpressbloggpost lenker til en bloggpost på en annen wordpressblogg så sendes det en beskjed som legges inn som kommentar. Supergreit 🙂 Spamfilteret mitt tok tak i den og merket den som spam, derfor dukket den ikke opp før endel senere enn du hadde skrevet bloggposten.

  Hipp hurra for alle stemmene som renner inn, og takk for gode ord 🙂

  Nå skal jeg gå og lage en bloggpost om løkkjøp som jeg har planlagt en stund men ikke rukket 😀

 16. Jeg sier som mange før meg,
  du har virkelig jobbet for å «sy sammen» denne presentasjonen. Bra jobba! 🙂
  Har stemt nå. På flere kandidater,
  for her var det mye «snop» for øynene! 🙂
  Lykke til, alle sammen!
  Og takk til deg Anne, som har lagt ned en stor jobb i denne posten.
  God mandag og god ny uke til deg! 🙂

 17. Åh.. himmel jeg ble helt svimmel… rimte gjorde det også.
  Jeg rakk ikke å hive meg på frk. rose desverre. Ble for mye annet for tiden.
  Det var utrolig vanskelig å bestemme seg, men jeg måtte nesten trekke lodd mellom to stk.
  Men jeg har nå stemt da.

 18. Jeg sier som mange før meg,
  du har virkelig jobbet for å «sy sammen» denne presentasjonen. Bra jobba! 🙂
  Har stemt nå. På flere kandidater,
  for her var det mye «snop» for øynene! 🙂
  Lykke til, alle sammen!
  Og takk til deg Anne, som har lagt ned en stor jobb i denne posten.
  God mandag og god ny uke til deg! 🙂

 19. Åh.. himmel jeg ble helt svimmel… rimte gjorde det også.
  Jeg rakk ikke å hive meg på frk. rose desverre. Ble for mye annet for tiden.
  Det var utrolig vanskelig å bestemme seg, men jeg måtte nesten trekke lodd mellom to stk.
  Men jeg har nå stemt da.

 20. Turbolotte, du kunne ha stemt på flere vettu 😉

  Det er på ingen måte avgjort hvem som kommer til finalen enda, ganske likt faktisk 🙂

 21. Heisann!

  Litt av en jobb du har hatt Hanne. Flott å få så mange forskjellige roser med i presentasjonen. Det blir litt av en handelliste for neste år! Er nå litt svak for de litt beskjedne, men for en praktfull samling tilsammen!

 22. Du verda så mange fantastiske roser!
  Her blir det verkeleg valets kval 🙂

  Så kjekt at du tar på deg alt dette arbeidet med å presentere alle desse openberringane :)))

 23. Det var oerhört svårt att välja men denna är ju ganska ovanlig. Annars var den första vita i raden min favorit ända hit.
  Tack för underbara bilder.
  Yvonne H

 24. Kjempehyggelig med alle som stemmer 🙂 Det er spesielt jevnt denne gangen, ikke så overraskende egentlig med så mange flotte deltagere 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her