Vinner av Frøken Rose 2009

frk-skaarungeVinneren av årets Frøken Rose ble den vakre våte Frøken Skårunge fra Junis hage.
På andreplass kom Frøken Honungsmyra fra Höns & Blommor, på tredje Frøken Glede fra Hannes hage og så fulgte Frøken Elise fra Cat-a-strophes, frøken Persika fra Salig Rot, frøken Alexia Davidsdatter fra Villrose, frøken Mytisk fra Berits Hageskriblerier og frøken Småkjendis fra Mine hverdagsgleder

Gratulerer til vinner, og til finalister med flott plassering. Og takk til alle som har deltatt 🙂
Resultat fra innledende og finalerunde er nå offentliggjort

Jeg har snakket litt med den vågale frøken og hennes kaptein:
* Gratulerer så mye med seieren Frøken Skårunge!
Takk!
Jeg er både glad, takknemlig og forbauset. Tenk at så mange har stemt på meg ! Det må jo bety at de liker meg, ikke sant? Men samtidig er jeg overrasket, for det var så mange flotte roser med i konkurransen.

* Hvordan skal dette feires?
Feiringen må bli at jeg skal nyte sola som titter forsiktig frem i dag, det har sannelig ikke vært bare, bare å være rose denne sommeren.

* Hvordan var din førstereis?
Det var jo ærlig talt en smule skummelt å legge ut på sin første seilas, men jeg hadde så smått begynt å venne med til det våte denne sommeren. Jeg gjorde det fordi jeg ønsket å fortelle om han som har gitt meg navnet og samtidig sende en varm takk til henne som Juni er så glad i, som jo også har slikt et flott navn. Søren Kanne var en kreativ helt, som kastet seg ut i havet på sine hester for å redde en han ikke kjente. Det ligger en god del lærdom i det! – og jeg er stolt over at det ble meg som fikk det flotte navnet.

* Juni, gratulerer med seieren. Jeg veit du er glad i rose, du har jo tilogmed egen roseblogg, vil du si litt om hvorfor roser står så høyt i kurs for deg?
Jeg er glad i roser, det er ingen hemmelighet. Jeg vet ikke helt hvorfor, de stikker, blir plaget av soppsykdommer, blir lusebefengte, beitet på av rådyr og mere til. Men så er det de strålende vakre blomstene, de herlige fargene, fantastiske duftene, forskjellene i voksemåte, den lange blomstringen totalt sett og historiene bak mange roser som gjør at jeg bare må ha dem. Jeg har flere favoritt roser, jeg klarer ikke å bestemme meg for kun en.
I sommer har Charles de Mills, Contance Spry og Mme. Plantier vært noen av favorittene.
Søren Kanne er forresten også en favoritt. Den har en vakker blomst, blomstrer rikt, men først og fremst fordi den har (i mine ører) et vakkert navn.
Jeg vil også gjerne takke for alle stemmene som Frøken Skårunge fikk, det var en gledelig overraskelse. Tusen takk til dere alle

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Gratulerer til en nydelig og meget verdig vinner!
  All ære for at du tar arbeidet med disse konkurransene, Anne.
  Jeg er overrasket og glad for at min gammeldagse frøken faktisk nådde finalen i så fint selskap, det hadde jeg aldri trodd.

 2. Denne runden med konkurranse var usedvanlig bra synes jeg. Skikkelig artig at så mange ville være med, og spennende spenn i deltagerene også. Utrolig kjekt å få se så mye variasjon 😀

  Det er jo alle dere lesere som lager konkurransen, både dere som deltar og dere som stemmer. Så takk til alle sammen 🙂

  Jeg spekulerer veldig i hva neste tema skal bli, glad for innspill!

 3. Gratulerer til vinneren!
  Bloggen Junis Roser kommer ofte opp ved søk på roser . Her fant jeg info om mine nyinnkjøpte Viking roser.
  Håper mine også vil blomstre så rikt!:)

 4. Gratulerer til vinneren! Flott bilde! Gratulerer til finalistene også, og til alle deltakere. Min ønskeliste over roser ble i hvertfall lenger 🙂

 5. Noe av det virkelig flotte med disse konkurransene er jo at man får øynene opp for nye ukjente blomster, og det er jo alltid kjekt, bare man har plass nok å putte alt gullet ned på… hihi.

  Vakker vinner, og vakre finalister og i det hele tatt vakre deltagere uansett plassering, det var virkelig jevnt i den innledende runden!

 6. Noe av det virkelig flotte med disse konkurransene er jo at man får øynene opp for nye ukjente blomster, og det er jo alltid kjekt, bare man har plass nok å putte alt gullet ned på… hihi.

  Vakker vinner, og vakre finalister og i det hele tatt vakre deltagere uansett plassering, det var virkelig jevnt i den innledende runden!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her