Jeg fikk i våres noen mystiske bladplanter av Maria, som har vist seg å bli et riktig positivt bekjentskap (ja, Maria er også et positivt bekjenskap altså, men nå var det planten jeg tenkte på..)
Variegert vinterkarse har vakre gule og grønne saftspente blader. Mine planter ble sådd i år, men til vanlig så blomstrer de på våren med høye gule blomster som det anbefales å fjerne for å få mest ut av bladverket. Bladene er spiselige, men har en ekstremt sterk smak som er både pepperaktig og bitter. De danner lave puter ut fra en rosett, her i hagen er de 20 cm høye og som dere ser helt dekkende. Tåler å stå i både sol og skygge. Bladverket på vinterkarsen skal holde seg fint utover høsten og tidlig vinter og ble tidligere brukt som vintergrønnsak.
Herdighet er satt til USDA 6. Det vil si at den tåler 18-23 grader minus, noe som bør holde her jeg bor, spesielt siden vi også får snødekke. Det er en staude, men kortlivet sådan. Den skal kunne så seg selv, så la gjerne noen blomsterstander stå om du ønsker å ha den i hagen over tid.
Dette er jo en genial plante! Tror jeg må prøve meg på en slik en.