Asarina – vakker, men treeeeg til å blomstre.

asarina1asarina2Asarina er en flerårig klatreplante som ikke tåler overvintring ute. Noen lar den være ettårig, andre oppbevarer den inne i et kjølig rom over vinteren. Jeg sådde Asarina i februar, og regnet med å få et vell av vakre blomster på sensommeren, men den gang ei… Tregingen har kommet med en og annen blomst, men er enda ikke riktig i gang, og det synes jeg er lovlig tregt altså.

Men vakker er den jo, og frodig og grønn, så den får nok en sjanse til til neste år.

Asarina har nogenlunde samme voksemåte som kanariblomkarse, den tvinner bladene rundt ting for å feste seg. Egner seg godt både hengende som her, eller klatrende.
Flere bilder av asarina via google

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Min erfaring med Asarina er at den er absolutt finest det 2. året. Så har du plass er de absolutt verd å overvintre.
    Jeg har en vanlig hvit i år + en mørk blålilla, med litt annen vekst og mindre blomster enn den vanlige. Må forsøke å få plass til dem inne i vinter tror jeg 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips