Frøken Høst 2009 – Konkurranseutlysning!

frk-hoest-knapp2Yepp, høsten er her 😀 og med den ny konkurranse!
Høst er i mine øyne en flott årstid! Jeg elsker forandring, og setter utrolig stor pris på at vi i Norge har så tydelige årstider.
Høstens aller største fortrinn er i mine øyne bladverket. Jeg synes det er magisk at store trær går fra å være grønne og like hverandre til å bli fantastiske fargebomber som forandrer seg fra uke til uke og som dekker bakken med tykke dyner. Det å vasse i og sparke opp lønneblader som samler seg under store trær er en yndet høstaktivitet for meg, bladkrig er mye gøyere enn snøballkrig 🙂 Busker og klatreplanter bytter også farge, og hager, veikanter, skog og fjell forandrer helt karakter.

Det er jo ikke bare blader som er fint ute om høsten, mange stauder og sommerblomster holder ut og blomstrer helt frem til frosten tar de. Roser, georginer, ringblomster og solsikker er bare noe av det som pryder hagen min fremdeles. Flotte frøstander pynter opp, og bær og frukt på busker og trær gir søte gleder til lune kvelder.

Hva med høsten er det DU synes er fint? Hva gir deg glede? Gå ut med kameraet og finn noe som inspirerer deg, og bli med på konkurranse. Konkurransen er åpen for alle, påmelding senest i løpet av 14 oktober.

Motivet må hentes fra hage eller natur, og må være tatt på høsten. Målet med konkurransen er å dele på gledene som omgir oss, samt bli kjent med nye bloggere, så sleng deg runt og meld deg på 🙂

Da er påmeldingen lukket. Alle deltagere er presentert og avstemningen er åpen

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn, som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere planter av samme sort, og da er det ikke noe særlig at en av de heter planteslaget. Se tidligre konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Se gjerne samlepost for oversikt over tidligere konkurranser og faq.

blad

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

53 KOMMENTARER

 1. hmm, det var kanskej en god ide, men kan ikke huske å ha sett noe sånn? det er slike til å ha over støpselet der vi har plast deksel til vanlig, skjønner ?
  utrolig fint bilde av den hvite blomsetn under her;)
  ha en fin kveld.

 2. ..Takk Anne…men jeg er da såå inderlig træg til å melde meg på konkurransene dine..træg trønder sjø…men det kunne vært arti..ha ei suveren natt…

 3. Line, så flott at du er med!
  Dere andre, kommigjenda! Dere finner garantert noe lekkert om det bare holder opp å regne der dere bor…

 4. Dette hørtes artig ut! Har lyst å bli med, men må finne et motiv først ( som jeg vet navnet på……) Håper å kunne komme med noe en av dagene:o)
  Jeg liker også årstidene og da spes. høsten fakstisk. Synes det er så mange nydelige farger og får masse inspirasjon utendørs til mine innendørsprosjekt:o) Men etter at det nå har regnet (nesten) i 2 mnd, er det ikke så mange hageplanter som er fine i min hage. Men et eller annet finner jeg vel….:o)
  Ha en nydelig morgendag.
  Klem fra Solveig

 5. Solveig, navn kan du jo bare finne på, det skal nå uansett helst ikke være plantens ekte navn.

  Bjørg Nina og AnnA, flotte deltagere 😀

  Høsthagene ER vakre, selv om det jo kan være trist å tenke på at en sesong er over, og at helheten ikke er så fin, så er det da alltids noe flott å se her og der;)

 6. Solveig, navn kan du jo bare finne på, det skal nå uansett helst ikke være plantens ekte navn.

  Bjørg Nina og AnnA, flotte deltagere 😀

  Høsthagene ER vakre, selv om det jo kan være trist å tenke på at en sesong er over, og at helheten ikke er så fin, så er det da alltids noe flott å se her og der;)

 7. Da melder Frøken Nakenstamme seg på i konkurransen.

  Hun befinner seg her for øyeblikket:
  http://hosgabrielsen.blogspot….

  Så mange flotte bilder dere deltar med. Mitt er nok noe anderledes, men vakkert på sin måte (synes jeg da :-)).

  Klem fra fru G ♥

 8. Ja, jeg tar fremdeles i mot kandidater med åpne armer! Dere kan levere inn helt til kl 12 i dag, da setter jeg strek 🙂

  Jeg har blitt veldig forsinket i å sette opp presentasjonene ettersom forrige uke og helg var i overkant aktiv slik at denne uken har blitt i overkant ikke-aktiv… *gremmes*
  Men jeg er da i gang, og ettersom jeg ikke orker eller gidder å stresse så kommer presentasjonene i morgen kveld, tenker jeg 🙂

  Flotte og varierte deltagere denne runden! Gled dere til presentasjonene, og takk til alle som deltar 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her