Frøken Spiselig 2009 – konkurranseutlysning

jordbærfrk-spiseligHver måned holder jeg konkurranse her på moseplassen. Denne gangen fikk leserene bestemme tema, og temaet for september ble spiselig! Med det mener jeg ting fra hagen eller naturen som man kan spise, både bær, frukt, sopp, blomster, blader og alle former for grønnsaker.

Høsten er en herlig tid for nyttehagen, matauk eller kos, mulighetene er store. Fortell om din favoritt, del med oss hva du har i hagen eller finner på skogsturen. Konkurransen er uformell og åpen for alle som har lyst, det eneste du trenger for å delta er en passende kandidat og fotografiapparat.

Slik deltar du:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn, som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere planter av samme sort, og da er det ikke noe særlig at en av de heter planteslaget. Se tidligere konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker andres tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen. (kommer snart)
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen. Dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger.
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmeldingen er åpen frem til og med mandag 14 september.
Tirsdagen presenterer jeg alle deltagere i en post, og så stemmer dere lesere frem en vinner.

Se gjerne samlepost for oversikt over tidligere konkurranser og faq.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

51 KOMMENTARER

 1. Ja, det må vel være fra hagen? Mye en kan spise der, ikke bare frukt og grønt heller. Rosebladgelé f.eks. Enn te? Kan det være noe en kan drikke fra hagen og?

  :))

 2. Rosebladgelé høres interessant ut. Mine ringblomster går nok til min calendula krem/salve.
  Da står jeg igjen med bær og plommer, og hele Nordmarka.:)

 3. Ikke fra rema nei 😉

  Drikke er inkludert:) Lett produktendring som feks konservering synes jeg også er med, men det er litt balansegang mellom at det blir matrett og at det er et hageprodukt. Man får utøve litt skjønn der synes jeg, jeg kommer ikke til å være vrien så lenge det meste av det som er med i produktet er fra hagen. Rosegele er jo et genialt forslag feks.

  Hele poenget er jo å inspirere hverandre!

  Ringblomsten kan spises også den 😉

 4. God morgen 🙂 Her var det konkurranse på gang igjen ser jeg..Du er veldig inspirerende..Nå fikk jeg lyst til å dukke ned i urtehagen for å se etter mulige kandidater 🙂 Kanskje det blir deltagelse fra meg etter hvert..Ha uansett en herlig sensommerdag!
  Klemmer fra Kardemomme :))

 5. Hei igjen Anne!

  Fit for fight med Komposisjon i grønt: Frøken spiselig> Rabarbra er godt!

  Sender inn nå… fordi jeg setter kursen mot Renoirs have i slutten av uka, så da er det greit å få det man har tenkt til å gjøre, unna med en gang.
  Kanskje jeg finner en verdig kandidat i Les Collettes også, f.eks. en kaktus. I så fall får jeg kanskje delta med to? Eller eventuelt bytte ut i all hast før fristen.

  Håper på å se mange flotte bidrag og kanskje få ideer til nye nyttevekster.
  Har noen kunnskap om soppen som IKKE stiller i konkurransen?

 6. Hei igjen Anne!

  Fit for fight med Komposisjon i grønt: Frøken spiselig> Rabarbra er godt!

  Sender inn nå… fordi jeg setter kursen mot Renoirs have i slutten av uka, så da er det greit å få det man har tenkt til å gjøre, unna med en gang.
  Kanskje jeg finner en verdig kandidat i Les Collettes også, f.eks. en kaktus. I så fall får jeg kanskje delta med to? Eller eventuelt bytte ut i all hast før fristen.

  Håper på å se mange flotte bidrag og kanskje få ideer til nye nyttevekster.
  Har noen kunnskap om soppen som IKKE stiller i konkurransen?

 7. Så flott at dere er med allerede Marte og Bjørg Nina!
  Håper riktig mange slenger seg med, dette er første gangen vi holder dette temaet, i fjor var det oppe til avstemning men tapte for høstblomst.

  Angående to kandidater, det går ikke an, kun en pr person. Det er heller ikke ønskelig at man bytter ut kandidatene ettersom jeg ofte starter med å sette opp presentasjonene tidlig, men når det som her er varslet så er det ok, for da venter jeg litt med denne kandidaten.

  Juni og Kardemomme, jeg gleder meg til å se hva dere kan finne frem 🙂

 8. Så flott at dere er med allerede Marte og Bjørg Nina!
  Håper riktig mange slenger seg med, dette er første gangen vi holder dette temaet, i fjor var det oppe til avstemning men tapte for høstblomst.

  Angående to kandidater, det går ikke an, kun en pr person. Det er heller ikke ønskelig at man bytter ut kandidatene ettersom jeg ofte starter med å sette opp presentasjonene tidlig, men når det som her er varslet så er det ok, for da venter jeg litt med denne kandidaten.

  Juni og Kardemomme, jeg gleder meg til å se hva dere kan finne frem 🙂

 9. Hei Anne!

  Har full forståelse for 1 kandidat pr. deltaker og merarbeidet som følger hvis flere aldri får bestemt seg.
  Men geit å spørre. På den måten får jo alle også den informasjonen. Ingen tviler mer.
  Komposisjon i grønt: Frøken Spiselig blir min kandidat, så slipper vi mer fram og tilbake.
  Egentlig kunne jeg ha kalt bildet Frokost i det grønne II! Det spørs nå på hvilken kunstner jeg har ambisjoner om å forbindes med;:O)

 10. Naturligvis er det greit å spørre 🙂 Det var et godt spørsmål med interesse for flere, og nettopp derfor svarte jeg deg både i din og i min blogg.

  Hehe, Det var da iallefall grønt det bildet, derom er der lite tvil.

 11. Hei Anne!

  Har full forståelse for 1 kandidat pr. deltaker og merarbeidet som følger hvis flere aldri får bestemt seg.
  Men geit å spørre. På den måten får jo alle også den informasjonen. Ingen tviler mer.
  Komposisjon i grønt: Frøken Spiselig blir min kandidat, så slipper vi mer fram og tilbake.
  Egentlig kunne jeg ha kalt bildet Frokost i det grønne II! Det spørs nå på hvilken kunstner jeg har ambisjoner om å forbindes med;:O)

 12. Min frøken spiselig…litt på kanten kanskje….
  http://hagemor.blogspot.com/20

  Frøke Endelig

  Spørsmål..
  ser at du sier en frøken pr person, og det er jeg enig i…men om vi har to blogger….»mas-mas»

  synes det er spennende og kjempemorro med disse konkurransene du legger ut, i tillegg er det en super måte å finne andre med samme interesse; Tusen takk

 13. hei hei.
  Fikk et tips om at min plommeand passet for denne konkurransen. Så her slenger vi oss med;)
  Denne herlige skapningen ble plukket hjemme hos mine foreldre i går, og er jo rene badeanda..hehehe

  her finner du linken til innlegget jeg hadde skrevet;)

  http://frulyng.blogg.no/125226

  Mvh fruLyng

 14. God morgen!

  Jeg deltar gjerne i konkurransen med dette bildet:
  http://fattighuset.blogspot.co

  Siden jeg ennå ikke har hage utenfor huset (kommer seg sakte men sikkert), må jeg flittig høste fra naturen utenfor hagegjerdet (som heller ikke er på plass ennå …). Mitt ramsløkbilde har jeg kalt «Kongens hvitløk», og forklaringen får du i blogginnlegget.

  Ha en fin søndag!

  Hilsen Marie i Fattighuset

 15. Jorunn, flott, da er navnet på plass 🙂

  Allemannalle, jeg kommer snaaaaaart med presentasjonen, beklager at det er litt forsinket denne runden, men det måtte bare bli sånn.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her