Frøken Høst 2009 – Presentasjon av kandidatene!

frk-hoest-knapp2Høst er vakkert, flott, vått, trolsk, melankolsk, solrikt og full av farge!
La deg glede og inspirere over 23 flotte deltageren til årets Frøken Høst, og stem så frem dine favoritter! (åpen avstemning nederst i denne posten)
Klikk deg gjerne inn på de respektive bloggene og bli kjent med en ny blogg i dag 🙂

En stor takk til alle som deltar i konkurransen, og lykke til med stemmene!

frk-strålandeFrøken Strålande fra To hus tett i tett
Ein nydeleg haustdag fekk meg til å gå tur med fotoapparatet i stadenfor å klyppa plenen.
Herved er min kandidat frk. strålande presentert.
Ha ein fin kveld.:0)

frk-nakenstammeFrøken Nakenstamme fra Hos Gabrielsen
Høst for meg er ikke bare skinnende gule trær, rød blåbærlyng og lav høstsol.
Høst er mørket, tåka, duskregnet og blåsten. Høst er bare greiner og tufsete trær. Gamle krokbøyde bjørker med mosekledde stammer. Høst er å løpe fra bilen og inn i barnehagen, mens man forsøker å unngå tunge, kalde regndråper. Høst er regndresser og gummistøvler, klissete sand og løv som klenger.
Høst gir muligheter for andre motiver, trolsk stemning og dystre tanker.

frk-fargeklattFrøken Fargeklatt fra Gamleheksa sin lille verden
Den som føljer mæ litt på bloggen min ser at detti er et bilde je har vist fram flere gonger før. Men slik lyt det bli i mitt væsle diktatur. Her bestemmer je og da kænn det fort bli litt “hakk i plata”.

frk-byseterFrøken Byseter fra Inger Karins hage
Det har vært lite hage i år, men mange turer i skogen. Spesielt i høst, turorientering, fiske- og soppturer. Koselige turer med junior, kaffe på bålet.
Frøken Byseter pynter seg med det naturen har å by på i solnedgangen en høstkveld. Hun ligger sør i Østmarka, og er selve inngangsporten til marka både sommer og vinter for mange turgåere, fiskere og hundekjørere. Hun har vel egentlig “alt”? Marka og myra med høstfarger, helt “private” bjerketrær på tunet, og egen dam med ørret.

frk-hodet-over-vannFrøken Hodet over vannet fra Tante Grønn
For det er jo det høsten i Bergen handler om – å holde hodet over vannet. Både i bokstavelig og overført betydning. Høsten er den eneste tiden jeg ønsker meg bort fra Bergen. Da tenker jeg meg tilbake til klare høstdager i Trøndelag med trærne i et fyrverkeri av farger og hauger av tørt løv på bakken. I Bergen regner dessverre fargene ofte bort. Bladene blir brune, heller enn klare gule og røde. Og på bakken blir de raskt fanget opp av fukt og store dammer.
I år har det vært ekstra ille. I september i år regnet det mer enn dobbelt som mye som i september i fjor, og det var kun en dag som ble regnet som finværsdag. En dag… Heldigvis har oktober allerede overgått det og gitt oss tre finværsdager på rad. Og da jeg senket paraplyen og løftet blikket fant jeg det jeg lette etter – de klare høstfargene. Og når man får sånne flotte dager, da skal vi vel klare å holde hodet over vannet de dagene det regner fra alle kanter også.

frk-frekk800Frøken Frekk fra Moseplassen
Frøken Frekk er en av hagens uønskede, dessverre. Hun er et Stankstorknebb og selv om hun har de søteste blomstene, et pent bladverk og slettes ikke stinker så er hun i overkant ivrig med frøspredningen, og derfor egentlig bannlyst.
Men høstvakker er hun, den frekke frøkna, også er det nå ikke så rent lite sjarmerende at hun bor oppå utepeisen da… 😉
Frøkna er holdt utenfor selve avstemningen på grunn av inhabil overdiktatordommer

frk-høstgullFrøken Høstgull fra Josimo
Nyt vakre Frøken Høstgull
Lykke er det å ha hun i hagen,hadde jeg bare fått halvparten av den oppmerksomhet som henne så hadde det vært en fryd
Planten blir 150 cm , enklere å oppspore under navnet Solsikke ‘Autumn Beauty’

frk-blåfrossenFrøken Blåfrossen fra Bestemor Drillo
Her er mitt bidrag til Frøken Høst-konkurransen hos Moseplassen. Sibirkornellen sto hvit av rimfrost en morgen , og jeg fant fargene helt fantastiske . Jeg har døpt bildet til frøken Blåfrossen.

frk-det-gikk-ikkeFrøken Det-gikk-ikke fra Nefertitis samlinger
Dette flotte, mørke bladverket med lysere grønn, nesten gul midt, hører til en dahlia jeg kjøpte i fjor. Frøknen klarte dessverre aldri å komme i blomst i år, da hun ble gjenglemt (hun også…) i garasjens skumle mørke.

frk-himmelblåFrøken Himmelblå fra Hobbygåsa
Jeg presenterer her min «Frøken Himmelblå» som på norsk heter Kinasøte, og på blomsterspråk Gentiana Sino-ornata – det har jeg fra sikre kilder 🙂
Hver høst er staudebedet mitt fyllt av disse vakre blomstene, lekker blå farge har de, og de gjør meg veldig glad bare ved å vokse i bedet mitt. Det er det nemlig ikke så mange blomster som vil 🙂

frk-aldrasÅldras fra Marias Trädgårdsblogg
Alla åldras vi på olika sätt,
en del blir gråhåriga som Katarina sa på bloggen Roses and stuff
under sitt tema Blooming Friday.
… men med lite vatten på jorden och vi kommer åter att glittra och spira.
Livet har sin gilla gång och alla kommer vi att åldras.

frk-søstrene-rognSøstrene Rogn fra Nabolaget
Over henne er det bare blått. Den blåfargen høsten gjerne ikler seg når lufta er skarp og alt lukter nytt, nesten som om våren, etter at isen og snøen har trukket seg vekk fra husveggene og den våte jorda begynner å ange.
Nå renser lufta porene, folder blåfargene ut og gjør klar for hvitt, hvitt, hvitt. Men ikke ennå. Ennå skal rognebladene klamre seg til greinene og speile seg i solskinnet. Ennå skal de farge dagene gule og oransje og røde før de må gi slipp, ett for ett, mot gresset, som venter med rim i skjegget.
I år er det ikke bær på rogna . De sier at hun ikke bærer tungt to år på rad. Og derfor blir det en snørik vinter. Alt folk vet.
Jeg vet bare at ingenting er så svimmelt deilig som å ligge på rygg på bakken og stirre på himmelen. Gjennom Søstrene Rogns magiske filter.

frk-fjerrilsblommaFröken Fjärilsblommafra Annama! Trädgårdsliv & annat liv
Fröken Fjärilsblomma…
…är min Fröken Höst…
…som lyser upp min trädgård och lockar till sig höstens sista fjärilar.Hon lever och blommar länge efter att frosten tagit en hel del av de andra blommorna. En tacksam och färgglad och robust fröken.

frk-tatt-på-ferskenFrøknene Tatt på fersken fra Helt på jordet
Her høster de jordskokk, og selv om høner har bare en bitte liten hjerne, har jeg dem mistenkt for å vite at dette ikke er lov…..
Høner liker charterreiser. Skulle døra bli stående på gløtt et sekund eller så er de ute på tur, alle sammen. De flakser av gårde i samlet flokk. Hvem sa at høner ikke flyr? De tar rennafart; ut på oppdagelses reise. Det burde de få lov til mener husets høneeier. Kompromisset er at han passer dem. For høner graver. De er rett og slett riktig gode fresere. Kunne man enda fått dem til å frese der det var behov…

frk-fordums-praktFrøken Fordums prakt fra Heimdal

frk-oktoberFrøken Oktober fra Hagen på Granheim
Frøken Oktober er en høstaster, og hun er en av de aller siste blomstene som springer ut og blomstrer i hagen min om høsten. Når de fleste staudene har takket for seg pynter hun hagen med sine mengder av blå blomster, og er til glede i høsthagen.

Frk-Kajsa-KastanjFrøken Kajsa Kastanj fra Höns & Blommor
Det är senhöst för den gamle mannen, som fortfarande kan röra sina knotiga och seniga fingrar och smeka den färggranna kjolen på Fröken Kajsa-Kastanj.
Ett hårt yrkesliv har satt sina spår, för en skogens man, som både kört ut timmer med häst och som skickligt manövrerat en skogsmaskins alla spakar.
Rörligheten är inte längre vad den en gång varit, men ett höstlöv från skogen väcker minnen.
..kanske, kanske inte.
Vad tänker du på gamle man, som inte längre har språket och som inte finner de rätta orden?
Du behöver inte förklara, för ord betyder inte så mycket längre.
Fröken Kajsa-Kastanj rodnar lätt när mannen tummar på kjolkanten och hon säger;
”Lova att inte släppa mej. Jag vill vara här hos dej, hela hösten. Även när färgerna flytt från min kjol”.

miss-chinaMiss China fra Monkis gale verden
Denne lille, vakre blomsten – Kinasøte – blomstrer nå i oktober/november. Den lyser opp i hagen med sin deilige farge. Når alt annet har sluttet å blomstre, setter denne i gang med sine fantastiske vakre blomsterknopper, som nesten er høyere enn planten i seg selv. Tilhører Gentiana-slekten.

frk-vindrueFrøken Vindrue fra Vilt og Vakkert
Høsten har nådd Granada. Sola er lav og lager et spill av skygger på den hvite murveggen der druene henger søte, tunge og høsteklare ned fra stokken. Noen av bladene har alt begynt å få en vakker rustrød farve på kantene. Det er tid for å nyte de siste solstrålene og den behagelige varmen.

frk-HaustfargeFrk Haustfarge fra Kvardagsliv i Storemyra
Frk haustfarge står no litt sånn på sida mot eit gjerde og strekkjer forsiktig hals for å vise seg litt fram. Litt sjenert er ho der ho står, og veit ikkje heilt om ho skal tore å by opp til haustdans…Rastlaus ser ho kameralinsa sveipar fram og tilbake over dei andre familiemedlemmane og venene….Vil så gjerne, men klarar ikkje…Brått stoppar kameralinsa, ho held pusten..Oj oj oj, den kjem nærmare, zoomar inn og der er ho fanga i bildelinsa…
Tenkjer: «Eg er OPPDAGA !!»
Akslar seg, strekkjer seg, byr seg fram til kameralinsa og viser seg fram i all sin fargeprakt… Smiler litt sjenert og tenkjer forsiktig at: «Ho likar meg visst…» 1,2,3…kjem ut av teljinga og berre smiler…Ei stjerne og Frk kandidat er født:0))
Eg elskar hausten og kontrastane den byr på…Det er eit fantastisk skue når hausten dukkar opp og riktig boltrar seg og byr på ei fargeprakt av dei sjeldne…

frk-rustenFrøken Rusten fra GundaM Playing aroundTenkte bli med med min kreasjon som har stått ute i regnet og blitt herlig rusten i løpet av sommeren! Velger kalle den frk Rusten 😉
Og sjekk katten der bak, linselusa mi til tusen 😉 Hadde vel egentlig et bedre bilde å bidra med men syns det var slik sjarm over dette bildet der gamlekatten inspiserer meg;)

frk-høstsolFrøken Høstsol fra Mias hage
Frøken Høstsol har to sider ved seg akkurat som årstiden selv, en lys og en mørk.

frk-fin-vintageFin Vintage fra Solbergets mange prosjekt
Min utvalgte kandidat får navnet Fin Vintage fordi det er nettopp den følelsen jeg fikk da jeg såg denne lille busken/treet på hagesenteret:o) Opprinnelig heter den Eucaluptus og kommer fra Australia. Eukalyptus lukter helt himmelsk og gir en frisk og ren duft i rommet, i tillegg til at den blir brukt som blir brukt i medisin for å lindre forkjølelse og bronkitt.
Det er ikke akkurat en plante en forbinder med høstfarger, men etter 2 mnd. med regn er den altså den eneste som står igjen like herlig i min hage:o) Jeg får i alle fall høstfølelse så det holder når disse greinene kommer inn i min stue i form av en krans eller et hjerte. Og fester man herligheten på et speil, får man høstfarger med på kjøpet ;o)))
Jeg liker godt å bruke plantene i hagen min til noe mer enn noe vakkert å se på i beddet. Har alltid en form for skapertrang og denne busken er ypperlig til å pynte opp i interiøret med.

* Du kan stemme på flere kandidater ved å krysse av i flere bokser før du trykker på stem-knappen. Men du kan kun stemme en gang.

* Avstemningen er delt inn i to runder, dette er innledende og løper frem til og med mandag 19 oktober kl 22.00
Så går de fem kandidatene som får flest stemmer videre til finalerunden, som avsluttes torsdag 22 oktober. Vinner presenteres fredag 23. oktober.

* Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er motatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.

* Resultatene vil vises etter endelig kåring.

* Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Stemme avgitt fra kjærringa i trøndelagen.
  Utrolig menge fine kandidater, men jeg fant da en jeg falt så for, lyset og fargene som passet så til høsten.

  Lykke til ønkses alle deltakerne 🙂

 2. Så morro det er med disse konkuransene Anne. Jeg har ikke hatt kapasitet til å delta i det siste, men synes det er gøy å se alle kandidatene (det stjeler jeg meg tid til). Mange flotte deltakere denne gangen også. Men spesielt Hodet over vannet vant mitt hjerte. Et spesielt vakkert bilde syns jeg. Vi har akkurat kjøpt oss hytte (har vært i familien lenge) med utsikt over vannet. Dette vannet er fult av slike vannliljer, så dette bildet vekket masse minner. Ha en god helg.

  Klem fra Lisemoren

 3. Stemme avgitt, selv om jeg ikke fikk rotet meg til å delta denne gangen. Det er utrolig mange fine kandidater 🙂

  Lykke til alle sammen!

 4. Her var det mange flotte kandidatar. Synes alltid det er så artig å sjå kor forskjellig ein kan tolke samme tema:) No har eg avgitt mi stemme til eit bilete som gjekk rett til hjarta….

  Ha ei flott helg.
  Klem:0)

 5. Hei Anne
  Så flink du er med disse konkurransene!
  Jeg føler ikke at jeg har bra nok kamera til å være med.
  Har hatt en litt low-energy periode i livet mitt, men kjenner at det kommer sidende tilbake.
  Håper du har det bra, og at helsa er grei 🙂
  Selv skal jeg tilbringe vakker høstdag i hagen med hundrevis av løker og rakerive og spade…
  Ha en fin helg»!
  Tone

 6. For det aller første. Tone! Det er ikke noe galt med kameraet ditt! Har du lyst har du lov, og bildene dine er flotte de 🙂

  Hyggelig å høre at dere alle lar dere glede av de nydelige kandidatene. Jeg synes det var spesielt stor variasjon denne runden, superartig å se hvor forskjellig folk har latt seg inspirere 🙂

  Dagen i dag bringer muligens løksetting for meg også, altså, det vil si løkpeking, mens mannen setter da *ler*
  Forrige uke var en revolusjonerende aktiv uke, noe jeg har fått svi for hele denne uken, så nå gjelder det å ikke overdrive denne helgen også…. Men det var vært det altså, for jeg hadde besøk av gode venner OG av svigeamilie, folk jeg vel ikke har sett på ett år eller mer!

 7. Så utrolig mange flotte bilder! Og masse variasjon. Det var rett og slett litt vanskelig å bestemme seg. Men nå er stemme avlagt 🙂
  Veldig bra at du tar deg tid å krefter til å arrangere disse konkurransene, Anne!

 8. Hei Anne
  Så flink du er med disse konkurransene!
  Jeg føler ikke at jeg har bra nok kamera til å være med.
  Har hatt en litt low-energy periode i livet mitt, men kjenner at det kommer sidende tilbake.
  Håper du har det bra, og at helsa er grei 🙂
  Selv skal jeg tilbringe vakker høstdag i hagen med hundrevis av løker og rakerive og spade…
  Ha en fin helg»!
  Tone

 9. Hehe, dagen har vært fin så langt, her er et forykende vakkert høstvær 😀 Utepottene får seg en høstpuss og løkene skal snart i bakken 🙂

  Det _er_ litt jobb med disse konkurransene, og det hender (som oftest den 14-15) at jeg lurer på om jeg muligens biter over for mye, men det går fort over altså *ler* Jeg har sånn glede av å se hva alle kommer med, og synes alltid det er spennende å se hvem som deltar, enten det er gamle travere eller helt nye blogger som jeg ikke har lest før de melder seg som deltagere. Jeg har fått meg flere nye blogger på leselista på grunn av konkurransene 🙂

 10. Så mange fine kandidater, dette var ikke lett! Men jeg fant en favoritt, og nå har jeg stemt 🙂 Koselig at du bruker energien din på denne Anne – ha en fortsatt fin helg!

 11. Maria: Finalerunden åpner så snart etter stengetid på denne runden som jeg får til (denne runden stenger mandag 19 kl 22.00). Målet er å få den ut natt til tirsdag, men om jeg har en dårlig dag helsemessig så kommer den litt utpå tirsdagen 🙂

 12. […] Denne avstemningen er åpen frem til og med torsdag 22 oktober kl 22.00, vinner og resultat i begge runder offentliggjøres på fredag. Hvem synes du skal vinne Frøken Høst 2009?(polls) Gratulerer til alle finalister og stem i vei! (lenker til respektive blogger kommer, orker ikke nå, du finner de også via presentasjonsposten med alle de flotte og svært varierte deltagerene.) […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her