Roser i oktober

roser 3Har du lagt merke til at roser kan trosse frost og blomstre videre? Det er jo ikke alle roseslag som er like trassige, og det fordrer vel en lun plassering, men roser kan altså være fargerike innslag i høsthagen 🙂 Her har det så langt ikke vært så sterk frost, men det har vært under null en par netter, og disse rosene ser ikke ut til å bry seg stort med det.
Jeg har sett roser blomstre her i Oslo helt frem til desember, og har hørt historier om blomstrende roser til jul hos folk som bor enda mer klimavennlig til. Så at alle roser er tandre frøkner er nok ikke helt riktig 😉

Rosene som er avbildet her er:
* Rapsody in Blue,
* Ice Meidiland
* Og hagens ivrigste – den røde ukjente.
I fjor og året før gjorde Leonardo Da Vinci en kjempejobb, men den har hatt det for vondt i sommer stakkars.

roser 2
roser 1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Rapsody in blue er en rose som jeg helt forelsket meg i. Et eller annet sted skal jeg sikkert klare å få plantet den neste år. Den er jo bare skønn. Blomstrer den fortsatt altså? Det begynner å bli lenge siden jeg så de første bildene av denne vakre rosen nå. Roser frem til jul? Ikke noen sjanse til det her tror jeg….

 2. Hei!

  Flotte roser! Min Leonardo har blomstra i heile somar og står framleis like flott i flor. Den einaste rosa som med stil overlevde nedbørsrekorden Modalen har hatt i somar 😉

  Neste år skal eg investere i ei Rapsody in Blue..den er veldig flott!

 3. Ååå det er da herlig å vite at rosene kan overleve frost, og at de ennå kan leve lenge ute! 🙂 Flotte bilder! Jeg får nøye meg med kaktusene mine. Men de får ikke stå ute! 🙂 Denne leiligheta absorberer så mye varme, at de må vannes nær sagt daglig. Og de tåler ikke denne romvarmen.

 4. For en flott rose, tror aldri jeg har sett en slik. Lignet litt på en slags nypeblomst!? Kanskje denne kunne ha trivdes i min hage også.

 5. Nydelig, Anne! Rhapsody in Blue er litt tander for meg, men kanskje Ice Meidiland fortjener et forsøk? Jeg er så glad åpne roser som viser øyefrynsene sine. Lekker rosarødme også.

 6. Så nydelige rosebilder!
  Neste år skal også «Rapsody in blue» i min hage.
  En av de som trosser frosten hos meg er «Viking»
  Ha en fin dag!:)

 7. Hei vi har en rose som blomstrer til jul men den kommer bare med en nå og da . En diger laubærhegg tar all plass og næring . Så jeg håper vi får flytta den den tar alt lys i stua nede også . Den blå rosa må jeg jammen ha . Er den vansklig vi bor ved havet på Østlandet så det burde være klima flott blogg og innlegg hver dag og også lært litt data her ikke dårlig . F.

 8. Jeg er så heldig å bo slik til at jeg har lang roseblomstring. I fjor blomstret både ‘New Dawn’ og ‘Aloha’ til jul.
  Og akkurat nå blomstrer ‘Grace’, ‘Pat Austin’, ‘Aloha’, ‘Pegasus’ og ‘Benjamin Britten’.
  Bare så synd været er slik at jeg ikke makter å gå ut og nyte det. Men jeg kan jo fortsatt ta inn noen fine buketter 🙂

 9. Jeg er superforelsket både i Ice Melander og Rapsody in Blue. De har flott blomstring, og greier seg godt tross all vandskjødsel (de står altså fremdeles i potter…. vi begynte på en flytting av de i våres, som ikke ble gjennomført… stakkarene har ikke fått gjødsel eller stell i det hele tatt, og så står de tilogmed i skyggen…).

  Rhapsody in Blue skal tåle H4
  Ice Meidiland er jeg mer usikker på, men tror det er H4, kanskje litt mer.

  Rhapsody blomstrer fremdeles ja, og om jeg er heldig så holder den ut i flere uker til, den var også den av rosene som var mer regnsterke her når det var så vått i juli og august. Mer robust enn man skullet tro, og meget spennende fargeutvikling.
  http://moseplassen.com/tag/rhapsody-in-blue/

  Så artig å høre at også andre har roser som holder ut da 😀

 10. Hei!
  I Bergen der jeg vokste opp pleide jeg å plukke den siste rosebuketten til bursdagen min 8. desember. Ser ut til at det fungerer omtrent slik her litt lengre sør og ut i havet også. Roser er herlige om høsten. Overdådige fargeklatter i et ellers grå-brunt, frossent landskap.
  Flotte bilder! Rapsody in Blue står på ønskelista mi for neste år. Nydelig farge! :o)

 11. Rapsody in Blue var en av fjorårets nyplantinger som virkelig har bedåret meg med med både nydelige blomster, vekstvillighet og ikke minst blomstermengde. Farven er også ubeskrivelig skjønn og går flott sammen med både gult, rosa og dype rødfarger. Et superflott innslag i rosebed som gir en god og ikke for prangende kontrast. Er helt fortapt i denne rosen 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her