Frøken Hagegjest 2009 – Konkurranseutlysning

frk-hagegjest-350Dyrebesøk er for meg en av hagens største vintergleder. Enten de sitter og spiser på fuglebrettet, eller kvitrer på en gren eller turner i markisa så blir jeg alltid glad når det er fugler eller ekorn innom. Jeg ser at dyrelivet i hagen også interesserer andre, og tema for novemberkonkurransen er derfor Frøken Hagegjest. I fjor kjørte jeg Frøken Fugl, navnet er endret for å favne litt videre.

Dette er en uformell konkurranse hvor alle kan være med. Du trenger ikke ha superkamera som tar skarpe bilder, du trenger ikke ha sjeldne fugler, og du trenger ikke skrive lang tekst. Hva du gjør ut av din deltager er opp til deg, har du lyst til å være med så har du lov!
I denne konkurransen kan du vise frem det som opptar deg i din hage, og la deg glede over hva andre har i sin. Det er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med nye blogger.

Her på Moseplassen er det mest fugler og ekorn innom, men om du har andre dyr i hagen som for eksempel pinnsvin, rev, rådyr og elg så må du gjerne delta med de 🙂  Det er også fritt frem for bilder tatt andre steder enn i hagen, men motivet bør være dyr som kan komme på besøk til en hage.

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere av samme sort, og da blir det fort forvirrende om en av kandidatene heter feks fuglens navn. Se tidlige konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmeldingsfrist: Natt til mandag 16 november. Presentasjon av kandidater og avstemning kommer så vanligvis dagen. Avstemningen pågår i omtrent en uke, mer om dette i presentasjonsposten.

Se gjerne samlepost for oversikt over tidligere konkurranser og faq.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

59 KOMMENTARER

 1. I tillegg til at november jo er en fin måned for fokus på fuglemating, så håper jeg at denne konkurransen kanskje lurer frem ekorna mine igjen, thihi.. Jeg savner de sånn, og skulle gjerne ha fått de på plass fast før vinteren, om de dukker opp så lover jeg de deltagelse 😉

  Hva tror dere? Nytter det å pleie forfengeligheta deres?

 2. Takk for invitasjonen, men min «hage» er som tittelen på din blogg 🙂 Det hender at det kommer en Iberiasnegl og en av nabolagets katter, men det er vel det meste.

  PS Din beskrivelse av verdien av en vaktmester kunne jeg ikke ha skrevet bedre selv. Et stort tap da de ble økonomisert vekk.

 3. Jeg har ikke hage selv, så min «hage» er den nærmeste parken. Håper det kommer innenfor konkurransereglene 🙂 Det er jo så gøy å være med på konkurranse her inne!

 4. Kathrine, tenkte meg det 😉
  Anne, du har jo minst en hårete kompis som sikkert vil være med 😉

  Rune, Iberiasnegle var vel ikke helt det jeg tenkte på nei *ler*

  Tante Grønn, Park = Hage 😀 Bilder fra natur er også helt ok, men det bør være dyr som kan tenkes å komme innom en hage, (en hage i skogbrynet feks 😉 )

 5. Kathrine, tenkte meg det 😉
  Anne, du har jo minst en hårete kompis som sikkert vil være med 😉

  Rune, Iberiasnegle var vel ikke helt det jeg tenkte på nei *ler*

  Tante Grønn, Park = Hage 😀 Bilder fra natur er også helt ok, men det bør være dyr som kan tenkes å komme innom en hage, (en hage i skogbrynet feks 😉 )

 6. Hei igjen!
  Denne gangen må jeg nok se det hele an!

  Ikke fordi jeg ikke har gjester for det har jeg!
  De spiser meg snart til fant alle disse småfuglene på verandaen. ( Ca.8 kg. solsikkefrø i uka!)
  Problemet er at de vil ikke fotograferes, men kan hende Helge elg kommer en tur! Vi får se!
  Ha en fin ukestart;)

 7. Hei igjen!
  Denne gangen må jeg nok se det hele an!

  Ikke fordi jeg ikke har gjester for det har jeg!
  De spiser meg snart til fant alle disse småfuglene på verandaen. ( Ca.8 kg. solsikkefrø i uka!)
  Problemet er at de vil ikke fotograferes, men kan hende Helge elg kommer en tur! Vi får se!
  Ha en fin ukestart;)

 8. Da er » Lille blåmeis gutt» presenter på bloggen min, og eg er gjerne med. Gøy med alle initiativene dine, Anne, og veldig spennende å se hvilke bidrag som vil dukke opp. Mange flinke fotografer der ute i blogglandia!
  HIlde

 9. Hipp hurra for første deltager, også ønsker jeg alle lykke til med fotograferingen, det er ikke alltid like lett, men med tålmodighet så er det utrolig hva man kan få til 😉

 10. Ja Anne, da får du en konkurent i form av et skikklelig «rock`a» trønderekorn her…, trønderbarten og skinnvesten mangler, men…. HER er nå min egen `Ekorn Frøken`
  da 🙂

 11. Flotte artige kandidater! Morsomt at det er såpass mange sommerfugler for det hadde jeg jo ikke tenkt på selv 🙂 De er jo så absolutt hagegjester de også! 😀

 12. Jippidaduda 😀
  Masse fine flotte besøk!

  Jeg tror jeg så sidesvansflokk forbi her før i dag, de var altfor langt unna til å si noe sikkert, (hmm, kikkert på ønskeliste??)

 13. Da har jeg døpt om min frøken, siden navnet allerede var opptatt 🙂 Hun ble hetende «Frøken grøss og gru». Håper det er greit?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her