Presentasjon av kandidater til Frøken Hagegjest 2009

frk-hagegjest-250Her er presentasjonen av alle de herlige hagegjestene 😀
Som vanlig er det skikkelig spenn i hva folk viser frem, og selv ble jeg meget positivt overrasket når bidragene kom inn, for folk har vært langt mer kreative enn jeg hadde forventet. Jeg tenkte ikke selv på at sommerfugler og andre innsekt hørte med som hagegjester, men det gjør de jo!

Hei. Har du problemer med å åpne resten av denne posten? Blir svært glad om du kan legge igjen en kommentar på en av de andre postene, det er enkelte som har problemer med avstemningen jeg bruker for tiden, og jeg vil gjerne ha greie på om det er flere enn de jeg allerede veit om.

Bla deg igjennom alle de flotte kandidatene, klikk deg gjerne videre inn på de respektive bloggene, og legg igjen din stemme nederst i denne posten! (husk, du kan stemme på flere kandidater på en gang)

fkr-lynvingeFrøken Lynvinge fra Mias hageliv
Frøken Lynvinge eller Miss Batman om man så vil, er kanske ikke den vanligeste besøkeren i en hage, men denne dame, eller herre da, hvordan vet mann hvilket kjønn slike innsekter har egentlig.., hade tatt sitt tilholdsted på min pyramid i kjøkkenhagen en varm dag i starten av juli. Enten så likte den veldig godt sukkererter eller så var det kanske litt for mye sol, den hade sikkert ikke lyst på å bli solbrent.. Uansett, stor var den og det bekom den ikke i det hele tatt at jeg høll på og binde opp sukkerertene i nærheten. Hva det er? Hm, det har jeg også lurt på, fikk noen svar som mente at det kan være en ‘Liguster-svermer, et nattinnsekt’. Et er i hvert fall sikkert, det var et imponerende syn, stolpe som den henger på er 2,5 cm bred!! Hvis du ikke tror meg så sjekk størrelsen på bladen 🙂

frk-rosa-larveLarven Rosa fra Rosaengler
Tiril fant en liten grønn larve som hun syns måtte bo på hotell en
natt.
Navnet Rosa fikk den,
skål med blader og litt vann.
Så 5 stjernes hotell dette her.
Egentlig er jeg veldig imponert over henne for når det regner går vi
zikk zakk mellom alle meitemarkene på veien+ at hun har jo vært
livredd alt av kryp dyr.
Blir vel ikke bare bare når vi må
Slippe den ut i morgen. Tvi tvi
Nå koser Tiril og jeg oss med Skal vi danse. Ha en fantastisk lørdag
kveld.

frk-vind-i-sveisenFrøken Vind i sveisen fra Kattene mine lager engler i snøen
eg vil presentere Frøken Vind i Sveisen. Hun (eller er det han?) og vennene er innom hagen med visse mellomrom i disse dager.
De kommer seilende fra uti dalen. Tre til ti om gangen. Vips – så er de i hagebuskene og – vips – så er de borte igjen. Hver gang de kommer gjaller et lykkelig rop i huset: “Sidensvansen er her!” og så løper vi til vinduene for å få et glimt av dem før de forsvinner igjen.
Vakre glad-fugler er de. Vinden som har båret dem hit rufser dem lykkelig i fjørdrakten og vipper grena de sitter på.
Men så er jo egentlig alle fuglene det. Vakre glad-fugler. De vanligste fordi de er trofaste. De sjeldne fordi de er sjeldne. Alle er like viktige for nettopp den de er.

frk-tankeFrøken Tanke fra Tankespinn og fargeklatter
Her kommer mitt bidrag til Frk.hagegjest konkuransen.
Det var vanskelig å velge, har så mye besøk i hagen.
Falt til sist på spurven , de kommer jo trofast hver dag.
Hun får hete frk. Tanke . Passer til blikket hennes.

frk-lime-sommerpustFrøken Lime Sommerpust fra Heimdal
Her kjem min kandidat, ho heiter frøken Lime Sommarpust.

frk-ekornEkorn Frøken fra Med kamera på tur
`Ekorn Frøken` følger meg i tykt og tynt. Også i år har hun trofast svinset rundt i min hage. Begynner å kjenne hverandre ganske så godt vi to, stadig mer trygg, men…, aldri liksom helt fornøyd med serveringen den tuppa…, bare se her lei solsikkefrø og nøtter, så når det nå nærmer seg helg, sitter hun igjen freidig og forventningsfull med handlelappen i hånden, ser på meg med store øyne…,og det står «biffkjøtt, søtpoteter, 4 flasker Corona, hårskum, siste nummer av Cupido, og JA!! Stratos!!» og «for all del ikke glem Det Norske Vinmonopolet!! to flasker med varenummer 13030 bare MÅ vi ha!!» hører jeg i det jeg rygger ut av garasjen
jo da, en farges av sine omgivelser

lille-blåmeisguttLille blåmeisgutt fra Drømmehagen
Med pledd, en stor kopp te og god linse, samt en dasj tolmodighet er fugler vidunderlige fotoobjekter, som «lille blåmeis gutt»…

frk-skrekk-og-gruFrøken Grøss og gru fra Hagen på Knatten
Er rimelig sikker på at dette er en høygravid frøken, som var på besøk i hagen i sommer. Hun var tykk og rund over magen og en stund lurte jeg faktisk på om hun var i ferd med å føde der hun lå under fuglemateren.
Personlig føler jeg hverken grøss eller gru når jeg treffer på Stålorm i hagen, eller i naturen. Jeg skvetter litt men er nok mer fasinert og nysgjerrig. Vi vet jo at de ikke er farlige og som regel forsvinner de før vi rekker å få tatt dem i nærmere øyensyn. Denne derimot lå forholdsvis stille og lot seg enkelt avfotografere.

frk-fladdrande-solstrålFladrande solstrålen fra Marias Trädgårdsblogg
– sittande på en blommande Budleja davidii (Fjärilsbuske)
Jag älskar att jaga fjärilar med min kamera, dessa härliga små liv som tittar in i trägården under hela det varma sommarhalvåret.
I slutet på sommaren kommer dom i kaskader , dessa fladdrande solstrålar

frk-rimFrøken Rim fra Marits hagedagbok
Frøken Rim er en spurv som var på besøk her i hagen en dag. Hun hadde satt seg øverst oppe i stativet til hageteltet, og betraktet fuglemateren som er rett i nærheten. Den dagen var det minus seks kuldegrader og tåke her, så derfor fikk spurven en meget rimet «ramme» rundt seg den dagen. Derav navnet Frøken Rim 🙂

frk-andemorsungerFrøken Handemors unger fra Vilt og Vakkert
Vi er så heldig å bo ved siden av en flott dam med vannliljer, siv og trær som speiler seg i vannet.
Hver vår kommer et andepar og slår seg ned her og blir til utover høsten. Når isen legger seg på vannet, flyr de et annet sted, men kommer trofaste tilbake før neste andekull kommer til verden.
Her koser noen av dem seg med stenglene til vannliljene. Ungene var så aktive at det var vanskelig å få tatt et skikkelig bilde av dem.
Vanligvis lever bare et par opp, men i sommer var de først ni, så sju.
Vi vet ikke hvem som tar dem. Er det kråkene, måkene eller grevlingen? Det er forhåpentligvis ikke kattene våre. Et år måtte vi hjelpe en stor andunge ut av munnen på Sia, men det vil vi helst glemme.

frk-tar-seg-tilretteFrøken Tar seg til rette fra Hagen på Granheim
Jeg ventet så lenge som mulig nær fristen i håp om å få tatt et nytt/ferskt bilde av min kandidat. Det fikk jeg ikke gjort, og dermed må jeg ty til arkivbilder….
…min frøken hagegjest opererer nemlig helst i ly av mørket og grålysningen mens ingen kan se henne. I nattens mulm og mørke saumfarer hun hagen etter spiselige knopper og blomster, og feier hornene sine på hagens busker, med tuja og bærbusker som klare «kvestingsfavoritter». Det meste av gode tips og råd er prøvd ut, men ingenting ser ut til å holde henne på avstand, hun er åpenbart like glad i hagen vår som vi er.
Hils på vår hagegjest, frøken Tar-seg-til-rette, som egentlig er en rådyrbukk!

frk-jeg-liker-solsikkerFrøken Jeg-liker-solsikkefrø-veldig-godt-jeg fra Dracurella
Fuglene sitter i syrinen, venter på tur til å fly bort til foringsautomaten som henger utenfor kjøkkenvinduet, og så tilbake til treet for å spise – og jeg sitter på innsida av vinduet og tar bilder… 😉

rådyr-terrassenFrøken Duverdensåstortekorn fra Moseplassen
Frøken “duverdensåstortekorn” kommer av og til innom. Jeg kan ikke si jeg er sånn overvettes begeistret for besøket, men litt sjarmert er jeg jo.
Nuvell, denne luringen her skremte omtrent vannet av meg en formiddag i våres. Jeg satt som vanlig i sofakroken og tastet på laptoppen når jeg skimtet noe aktivitet på foringsplassen. Der hvor det vanligvis satt et søtt lite ekorn og åt, var det plutselig kommet noe myyye større! Rådyret sto rett utenfor hagedøren, som igjen er rett ved der jeg sitter, og når jeg tittet opp så var det ikke akkurat den størrelses dyr jeg forventet å få midt i fleisen… (deltageren er utelatt fra avstemning)

frk-skrekk-og-gruFrk Skrekk og gru fra Ramme Alvor
Gutane hadde vore på Fotballskule på Valestrand og kom heimatt med skremande skapningar i norgesglas…sei hei til .. Frk. Skrekk og Gru! Frk. Skrekk og Gru er ei vassekte blodigla. Ho stod og vannsmekta i glaset sitt i påvente av varig godkjenning på opphaldsløyvet. Forslaga rann inn. Eit gjekk ut på at me kunne la ho og familien hennar bu i badebassenget i hagen….(!)
Uansett… enda på visa var at glaset knuste ved eit uhell, blodiglene forsvann mellom bords og veggar og ingen tær var trygge i månadsvis. Minstejenta vil framleis ikkje ha skum i badet sitt…kven veit..kanskje ligg Frk. Skrekk og Gru på lur og luktar kristenmanns blod..

frk-juhuuJuhuu fra Prunellas Kvist
Tyrkerduene er særdeles velkomne gjester i hagen vår. Godt å hvile blikket på, enten de sitter tett inntil hverandre på ei grein og kurrer, eller de går side om side og nipper frø i fred og fordragelighet. De er vakre, både av vesen og utseende, og når de letter fra snøen og vinger og halefjær spennes ut i flukt mot sol og himmel, da er det nesten så jeg også ser engler…

frk-siste-sjangseFrøken Siste Sjangse fra Hagemor
I Moseplassens konkurranse, Frøken Hagegjest, kunne man jo forvente
et bilde av alle de fantastiske fuglene som er på forbrettet i løpet av vinteren…
men her på Møre har vi hatt flott vær og 10 grader C siste måneden, og venter ikke så mye fugler før i januar-mars.. Men denne Frøken Siste Sjanse prøver tappert å leve som normalt selv om vi skriver 5. november…

frk-stertløsFrøken Stjertløs fra Kathrinehagen 2009
Min kandidat til Moseplassens konkurranse denne gangen, er Frøken Stjertløs. En Blåmeis som satt en hel dag og spiste nøtter utenfor vinduet. Stjerten var borte og den ene foten hang livløs.
Siden har jeg ikke sett den, men den fikk seg mye mat før den forsvant… Den var ikke så god til å fly lenger og rekner med den ble mat for andre. Sånn er naturen iblant…

frk-froskFrøken Frosk fra Marianns verden
Dette er en velkommen gjest i hagen og jeg kunne hatt mange av disse. Jeg har derfor flere ganger hatt rumpetroll som har vokst opp til små frosker i drivhuset og så hoppet ut i verden. Noen syns kanskje ikke at dette er den vakreste hagegjesten, men se på de øynene. Man må jo bli betatt. Og er man på jakt etter en prins, må jo dette være et godt utgangspunkt.

frk-solstråleFrøken Solstråle fra Joruns hage og hobby
Frøken Solstråle er mitt bidrag.
En trofast hagegjest .
Fotografert i hagen 12.november 2009

_____________________________________________________

* Du kan stemme på flere kandidater ved å krysse av i flere bokser før du trykker på stem-knappen. Men du kan kun stemme en gang.

* Avstemningen er delt i to. Dette er innledende runde og den løper frem til torsdag 19.november kl 22.00 Fredag åpner finalerunden med de fem kandidatene som hadde flest stemmer, og denne holder åpent frem til mandag kl 21.00. Vinner offentliggjøres tirsdag den 24. november.

* Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er motatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.

* Resultatene vil vises etter endelig kåring.

* Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

(Denne konkurransen er en del av en månedlig serie jeg har. Utlysningsteksten ligger her)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. oki, da er jeg ferdig for denne mnd. Si nå endelig fra om det er noen feil nå da. Navnetull, lenkefeil, eller om jeg har prestert å glemme noen..

  Takk til alle som er med!

 2. Så kul att se alla kandidaterna på rekke og rad 🙂 litt av ett jobb du lägger ned på detta, men gøy är det så tack för att du gör dig besväret. Många flotta bidrag, så lycka till allesammen. Må bare erkänna att jag skvatt litt over skrekk og gru,sølte ut kaffen faktisk.. ikke bare bare med slangefobi ;)imponerad av at noen tørr å stå å ta bilder av en slik 🙂

 3. Her var det virkelig vanskelig og velge blandt så mange bra kandidater! stemme er avgitt,gleder meg til finalen.
  Ros til deg Anne for underholdende og lærerike konkuranser!!

 4. Valgets kval… Klarte ikke å velge bare ett bilde blant alle disse fine bildene, men stemme(r) er nå avgitt 🙂
  Takk for at du arrangerer sånne uhøytidlige og trivelige konkurranser!

 5. Ohoi, her fikk man veldig mange verdige konkurenter du :-))) og ingenting er vel i grunn bedre, fotoglade folk som er glad i sine hagegjester, det kan man godt like.

  Min stemme gikk nok til en med vinger over her, sier ikke mer 🙂

 6. Anita, hehe, nei, jeg er med i presentasjonen, men jeg pleier å holde meg selv utenfor avstemningen. Synes det er det triveligste. 🙂

  Supergøy at det ble såpass mange ulike hagegjester, genialt 😀

 7. Mange flotte bilder, så det tok tid å velge, men stemme er herved avgitt! Måtte den beste, dvs. de fleste, vinne! 🙂

 8. Her var det mange flotte kandidater! Skal si det er mange fine hagegjester rundtomkring.
  Jeg må rett og slett kikke litt mer før jeg klarer å bestemme meg 🙂 Rakk ikke fristen denne gang, men håper å hive meg med neste gang

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her