Vinner av Frøken Hagegjest 2009:

frk-juhuuMed god margin ble vinneren av Frøken Hagegjest 2009 den vingekledde Juhuu  fra  Fra Prunellas kvist Gratulerer gratulerer!

På andre plass kom Lille Blåmeisgutt fra Drømmehagen, på tredjeplass Frøken Frosk fra Marianns verden (Frøken Frosk fikk flest stemmer i innledende runde). Så følger Ekorn Frøken fra Med kamera på tur og Frøken Lime Sommerpust fra Heimdal.

Resultat fra innledende og finalerunde er nå publisert.

En fantastisk konkurranserunde er over, og jeg er utrolig begeistret over alle de svært ulike deltageren. Dere kjære lesere er vidunderlige til å komme med flotte kandidater, så takk til alle dere som er med på konkurranser, og takk til dere som deltar med stemmene deres 🙂

Jeg sendte en liten brevdue over for å pludre litt med vinneren, her er et kort referat fra samtalen:

Hva Juhuu hadde å si:
Tuusen takk til alle som har stemt på meg. Seieren varmer meg like mye som fjærdrakten, om enn på en annen måte. Jeg har som kjent mye å leve opp til med de forfedrene mine.. Kan jo begynne med tidenes morgen og Noahs ark.. Hvem var det Noah sendte ut i det blå for å finne tegn til liv etter syndefloden? Nettopp, min salig henfarne tipptipptipp…, nå, ja, det er mange egg siden det…. Faktum er at vi duer opp gjennom historien har blitt brukt som symbol på så mye vakkert og viktig. I våre dager er jo Fredsduesymbolet velkjent. Og englemakerne.. mistenker dem for å ha latt seg inspirere av vårt vakre vesen.. Og de fleste fjærløse tobeinte har nok en eller annen gang vært fascinert av brevduer, ikke sant? Vi duer har i det hele tatt gjort oss bemerket som budbringere av de gode nyheter..

Hvordan seieren skal feires? Kurre, kurre.. For oss duer er hver dag ”fredda”.. sier ikke mer..

Kampsaker? For oss duer rommer begrepet kamp kun en kamp for det gode, det vil si en kamp uten å krenke andre. Jeg ønsker å leve i fred og fordragelighet med min ektefelle, mine barn og våre naboer. Ambisjoner og fremtidsplaner? Vi feier for eget rede, vi, og sørger ikke over gårsdagen, ei heller bekymrer vi oss for morgendagen. Vi bare ”er”, her og nå, i denne stund.. Og den verdenspolitikken du snakker om..? Hør her.. Fredsduen, det er meg, det. Og det er en slitsom jobb for en som bare ønsker å leve i nuet! Jeg har hatt det mer travelt enn forsvarlig er i det siste, 24/7 kan du si, så tenk dere om nå, menneskebarn! Jeg sier ikke mer…

Hva de andre på fuglebrettet synes nå? De er som fugler flest, har nok med seg og sine. Og min vertinne, Prunella og hennes slekt, ser jeg ikke mye til. Hun trives jo best i ly av busken, men vi duer omgåes tross alt de fleste i ro og mak, enten de er iltre finker, beskjedne spurver eller krafsende kråker.

Hva som har skjedd siden jeg ble presentert hos Anne? Et øyeblikk så jeg vel ut som President Obama da han fikk Fredsprisen ”Hva skjer’a?” Men vi duer tar det meste med stoisk ro og verdighet, dog en fjær i hatten, er det absolutt;-). Så tusen takk!

Livet som hagegjest er et godt liv! Vi ”tyrkerduer” eller hva dere tofotinger kaller oss, er ”innvandrere” (også et menneskeskapt begrep) fra sydligere strøk.. For oss eksisterer ikke landegrenser på den måten menneskene trekker dem opp på kartet. Men vi kommer med fred, og det kan visst trenges!
Og apropos fred.. Jeg kom over en gammel bok her forleden.. Er det rart det er krig i verden? Jeg skal ikke sitere teksten, til det er den for brutal i sin skildring av voldshandlinger.. Men for de av dere som fremdeles måtte ha denne skamplett i bokhylla, hiv den på bålet! Hvilken bok jeg snakker om..? Henriette Schønberg Erken.. ”Stor kokebok”, tiende økede utgave, 1932, side 305.. Velbekomme! Give peace a chance, sier jeg..

Vinnerbildet Prunella har tatt ante jeg ingenting om.. Prunellaene holder seg som kjent godt skjult i buskaset, som en annen mamarazzi.. Og så har hun altså knipset meg, den smugtitteren, og lagt mine utbrettede halefjær på nettet.. Nå.ja..jeg ser jo vakker ut bakfra og, da, så kurr, kurr, jeg bærer over med storsinn..

Og hvis jeg i denne høytidsstund kan tillate meg å komme med en liten oppfordring til verden generelt og hagegjeseter spesielt: Gled dere over dagen i dag.. Tenk på for et fantastisk liv vi kan leve her. Akkurat nå, sett deg ned på en kvist, lukk øynene og hold nebb en stund. Trekk pusten og kjenn den svake vinden mot fjærene, varmen fra solen, duften av det gode liv. Make love, not war. Takk for oppmerksomheten!

Og så en liten hilsen fra Prunella:

Prunella sier : Tusen takk til alle som har stemt på bidraget mitt. Prunella er vel litt som Espen Askeladden, plukker det som dukker opp på veien og som kanskje ikke har noen verdi for andre, snur og vender litt på det – og tar det med videre. Alt kan komme til nytte .-) Som bildet av Juhuu… Plutselig vant jeg.. J

Vi Prunellaer lever som Juhuu var inne på, et litt tilbaketrukket liv, vi kan ikke alle være duer – eller svaner og påfugler, for den saks skyld. Men alle har sin plass i den store veven. Vi flakser rundt en stakket stund, tilbringer noen få øyeblikk på et skjørt, lite egg av en klode på en evig ferd gjennom det store intet…. Ta vare på øyeblikket, kjenn at du lever. Strekk deg mot solen, spenn vingene og hiv deg ut, bruk de evnene du har fått – enten du er due eller spurv. Stol på bæreevnen din! Prøv å være en god fugl, (og da mener jeg ikke i Schønberg Erkens betydning av ordet!) – og til dere vingeløse tofotinger: forsøk å være et godt menneske, hiv ut noen gledesfrø, de vil garantert spire. Kort og godt: Dyrk din hage til glede for deg selv og andre. Og ikke tråkk for hardt på egget!

.. Puuhh.. Det var mange ord fra en Prunella.. ( Jeg ble visst kaklesalig i det uvante rampelyset..) Men tusen takk på vegne av Juhuu, maken Jippiii og alle andre fjærkledde venner i hagen.

Farvel – og på gjensyn!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. O hoi, gratulerer gratulerer til en verdig vinner!!
  Var faktisk min favoritt som vant denne gangen, og det er en jo glad for vettu, nydelig et bilde og ikke minst gøy og lese hva Prunellas kvist hadde å si til alle oss andre.

  …og ikke minst takk til deg Anne som steller i stand alle disse morsomme konkuranser for oss. Har deltatt flere ganger jeg nå, og koser meg like stort hver gang 🙂 under mottoet; det viktigste er å delta, ikke å vinne…

  Klem til deg

 2. Så hyggelig at lille blåmeisgutt kom opp på pallen!!! Tusen takk til dere som var så snille å stemme på meg – matmor har vært i København på julelanghelgshandel, så hun har vært ute av blogglandia noen dager – nærmest litt skummelt for her skjer det så mye…
  Nå er fuglebrettet fylt igjen, og blåmeisgutt er på plass! Han kommer gjerne til deg også – så legg ut mat!
  Hilde

 3. O hoi, gratulerer gratulerer til en verdig vinner!!
  Var faktisk min favoritt som vant denne gangen, og det er en jo glad for vettu, nydelig et bilde og ikke minst gøy og lese hva Prunellas kvist hadde å si til alle oss andre.

  …og ikke minst takk til deg Anne som steller i stand alle disse morsomme konkuranser for oss. Har deltatt flere ganger jeg nå, og koser meg like stort hver gang 🙂 under mottoet; det viktigste er å delta, ikke å vinne…

  Klem til deg

 4. Tusen takk fra Juhuu og Prunella for hyggelige kommentarer. 🙂 Og tusen, tusen takk til Anne som stadig vekk gjør livet for bloggerne spennende, morsomt og sosialt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her