Virkelig julete og rosete julerose ;)

roed-juleroseJulerosen, Helleborus, er en fin blomst, men det er nå strengt tatt verken en rose eller spesielt julete…. Her i landet så blomstrer den jo vanligvis ikke til jul engang (selv om der jo finnes unntak for sånne som jukser og driver den inne, eller sånne som jukser og bor i supermilde soner)

Nei, da holder jeg heller en knapp på den trofaste røde, som fremdeles blomstrer, er en skikkelig rose, og er like fin og rød som alltid 😀

(og ja, jeg har kommet i julemodus, her er jo snø!)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. HElleborus ja.. fikk en av Amo i sommer. Den står ute i hagen, har søren meg glemt å sjekke. Det skal jo strengt tatt være mildere her enn hos BÅ, eller hva? Hmmmm må se i morgen.
  Har aldri hatt de før.
  men den som vi satt på graven til min far i fjor i november, blomstret hele vinteren. Ganske fint.

  Ellers så har vi snø her i dag vi også. Skikkelig sånn puddersnø a-la jul i skomakergata.

 2. Hei Anne!Flott rose hos deg.Her ute i hagen er det stusselig på rosebuskene nå.den siste roseknoppen tror jeg rådyret tok.
  Ha fine førjulsdager.Linda :))

 3. Hei! Fin rose! Håper vi får litt snø på vestlandet også snart, juleneket er komt på plass så alt er klart for skikkelig julesteming ute også nå 🙂

 4. Helleborus er et must i en hver hage, synes nå jeg 🙂 virkelig skjønne blomster, og pent vintergrønt bladverk. Jeg liker de riktig godt, men jul er de nå ikke for meg… 😉

  Men for all del, om noen nå skulle kjøpe en litt kostbar juleblomst til meg så vil jeg heller ha denne en det meste annet. En par røde julestjerner og en amaryllis holder for meg på juleblomstfronten, resten kan heller være ting som er fine resten av året også, og julerosa kan jo få ett nyt liv i hagen 😀

 5. Kan faktiskt dra mig till minnes att jag en gång i december hade blommor ute, var det inte 02 eller 03? Men , till vanligt är det snö, massa snö så här års, också iår. Har köpt två såna dyra julrosor, ska erkännas..planerar att plantera dom ut dog, hur tåliga är dom egentligen? ingen aning 🙂

 6. Nå har rosen gitt opp ser det ut til, alle blomstene så helt sorte ut, men pøttsann, det er sol og snø ute 🙂 og røde blomster inne 🙂

  pst, denne rosen står helt inntil kjellermuren, det er derfor den kunne blomstre så lenge 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her