Frøken Frost 2010 – min deltager

Denne månedens konkurranse er (som i fjor) Frøken Frost. Det er så langt kommet inn imponerende mange påmeldinger, men der er plass til flere så delta gjerne!

Frost har sine fordeler, den tillater at vi kan ha snø, istapper, snømenner, skispor, lysere ute på grunn av refleksjon, isroser, snøskuffer, akebakker, og islykter. Samt litt hagearbeidsfri – som jo også kan være kjekt en periode 😉

Min deltager til Frøken Frost heter Frøken gjennbruk og er en islykt med innfryste lilla tulipaner. På den måten har jeg først glede av de inne, og når de så begynner å falle så får de forlenget liv ute 🙂 Denne er laget ved at jeg har satt en bøtte i en bøtte, og så stukket tulipaner ned i vannet og bunnet de sammen i en tipi slik at de hold seg på plass til de fikk frosset. Når jeg hadde fiklet bøttene fra hverandre så brukte jeg varmtvann for å få smeltet helt gjennom, og snudde hele greia rett vei opp/opp ned. Det kjipe med å snu den var at den er klarest nederst, men pøtt 😉 Lyset inni er kubbelys. Kubbelys brenner penere og lengre i minusgrader enn telys, og blir ikke så varmt.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

45 KOMMENTARER

 1. Det er noe av det nydeligste jeg har sett! Heia deg – noe sånt skal jeg også få laget meg. I motsetning til deg, så hyller jeg ikke akkurat vinteren i dagens blogginnlegg – men noe slikt kunne jaggu scoret vinteren noen poeng, jeg ser den 🙂

 2. Hehe, om du liker denne Astird så må du komme tilbake neste mandag og se på alle de andre fine islyktene/kransene/skålene som deltar i konkurransen 😀 Det er mye lekkert man kan gjøre med vann og frost 😀

 3. For en nydelig idé! Du får det til, som vanlig… 😉
  Tror jeg skal prøve meg på den der hvis det kommer frost igjen.
  Inne hos meg har jeg startet nedtelling i dag! 10 dager igjen…
  Alt godt fra Eirin

 4. Jorun, Randine, Eirin og Hege, takk for det 🙂

  Eirin, du kan jo alltids bruke fryseren 😉 Men er det frostfritt hos deg allerede altså? gosj, her er det fremdeles kaldere enn 10 minus, og selvom det er meldt mildere så blir det nok jevnt minus både denne og neste måned.

 5. Nydelig! Du er så flink både til å finne på konkurranser og ta flotte bilder! Jeg vet ikke om jeg får somlet meg med denne gangen, men det er artig å kikke på bidragene likevel.

 6. Noe så sinnsykt flott!! skikkelig råstilig med de tulipanene inni!! og her Ane er det jo på en måte gjenbruk også, for de kan jo flyttes i vannetnår de liksom har gjort nytta si vase på stua 🙂

  Tenkte på det i dag faktisk ( mandager= urologidag på sykehuset, og en vasser i kondomer.., ultralyd du vet) og jeg fikk en vill ide jeg også, vann i…, snakker du om isskulpturer :-0 men det blir kanskje fordrøyt.
  Eller hva med solbærsaft… ja, tankene skal ikke vandre lenger…

 7. Takker Bestemor Drillo, jeg har nok fått ideen fra en annen blogger en gang tror jeg, så her går det på rundgang 😀

  Iris, hyggelig at du synes, og om du blir inspirert og finner tid så er det jo enda mange dager igjen.

  Anne… altså, det er jo veldig sjarmerende at det er meg du tenker på når du vasser i kondomer… *ler* Må innrømme at jeg veit lite om ultralyd på urologiavdelingen, men jeg skjønner hva du mener 😉
  Kjør på med en frekk iskulptur! Jeg insisterer! Nå, pronte! Mener å huske at du laget en brillefin lampe i fjor en gang 😀 Dette må jo bli enda bedre…

 8. Knallflott lykt! Kjempeidè å bruke falne tulipaner da. Jeg har selv holdt på heeele helgen men en slik islykt. For det var ikke bare bare.

  Men resultatet ble bra, jeg har tent lys i lykten nå i kveld, den står på trappen og lyser så fint…

  Klem Anita

 9. Så utrolig stilig og helt nydelig! Veldig kreativt!
  Det er så mye luftforurensing her nå at det ikke akkurat er forhold til å gå ut og lete etter min frøken Frost, dessverre. Men håper på et lite vindpust eller to så «lokket» over byen letter og kameraet blir med ut 🙂

 10. Ellea, Thusnelda, Anita, Jorunn og Tante Grønn, takker og neier 😀

  Det var litt fiklete dette også Anita, for inniforma ville ikke slippe, men jeg vant! hihi

  Ja, jeg synes synd om dere Bergensere nå! Isj, men det er jo fremdeles dager igjen, så sjangsen byr seg nok tenker jeg Tante Grønn:)

  Og dere kan stikke inn til TV2 og se på frokosttv, der har de lagt ut et klipp fra lyslyktlaging: http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=373733
  Takk til Anita http://mittuterom.blogspot.com/2010/01/islykt.html som blogget om lykten sin og fortalte om det innslaget!

 11. Noe så himmelsk nydelig!! Det må en kalle smart og kunstnerisk! Jeg har en jeg også på mitt forrige innlegg, men ikke blomst. Jeg linket til deg i mitt innlegg av i dag, håper det er greit 🙂 Det var angående oppskriften på meiseboller. Dem har jeg nå laget. Takk til deg det! 🙂

 12. Takker Bestemor Drillo, jeg har nok fått ideen fra en annen blogger en gang tror jeg, så her går det på rundgang 😀

  Iris, hyggelig at du synes, og om du blir inspirert og finner tid så er det jo enda mange dager igjen.

  Anne… altså, det er jo veldig sjarmerende at det er meg du tenker på når du vasser i kondomer… *ler* Må innrømme at jeg veit lite om ultralyd på urologiavdelingen, men jeg skjønner hva du mener 😉
  Kjør på med en frekk iskulptur! Jeg insisterer! Nå, pronte! Mener å huske at du laget en brillefin lampe i fjor en gang 😀 Dette må jo bli enda bedre…

 13. Knallflott lykt! Kjempeidè å bruke falne tulipaner da. Jeg har selv holdt på heeele helgen men en slik islykt. For det var ikke bare bare.

  Men resultatet ble bra, jeg har tent lys i lykten nå i kveld, den står på trappen og lyser så fint…

  Klem Anita

 14. Ellea, Thusnelda, Anita, Jorunn og Tante Grønn, takker og neier 😀

  Det var litt fiklete dette også Anita, for inniforma ville ikke slippe, men jeg vant! hihi

  Ja, jeg synes synd om dere Bergensere nå! Isj, men det er jo fremdeles dager igjen, så sjangsen byr seg nok tenker jeg Tante Grønn:)

  Og dere kan stikke inn til TV2 og se på frokosttv, der har de lagt ut et klipp fra lyslyktlaging: http://webtv.tv2.no/webtv/?pro
  Takk til Anita http://mittuterom.blogspot.com… som blogget om lykten sin og fortalte om det innslaget!

 15. Om det er noen trøst, er jeg der jeg også, helt idiot når det gjelder teknikken med det kamera,knipser og håper på det beste vettu 🙂

 16. Det var helt nydelig, og en veldig god idé for blomster som ikke er helt 100% lenger! Ja, frost og snø kan da brukes til NOE!

  Godt nytt år til deg forresten!

  Klem Cathrine 🙂

 17. viola, det er da alltid greit å bli lenket til! Kjempehyggelig at du synes bloggen min er å anbefale 😀

  Takk for hyggelige kommentarer alle sammen!

 18. Nydelig islykt!
  Takk for hyggelig hilsen hos meg. Veldig stas for en hageblogger-wannabe som meg 😉
  Håper å komme sterkt på hagefronten til våren, så da får du nok inn en hagebloggsøknad fra meg.
  Madeleine

 19. Very beautiful, I thought it was a candle but it appears to be a block of solid ice.
  There didn’t seem to be a translator so I couldn’t read your text. Happy New Year to you, stay cosy and warm.

 20. AnnettesHus, så trivlig å høre 😀

  Madeleine, ja, det blir kjekt med vår og ny hagesesong 🙂 Gleder meg til å se mer hage fra deg 🙂


  Glennis, It is a block of ice with a candle in the middle. You put a bucket in a bucket and fill inn between them with wather and add flowers. Then when it is frozen you may remove the buckets.

  You can always use Google-translater. http://translate.google.com I have not added at link to it because the translatione is often horrebly wrong, but If you keep that in mind it is ok.

  Please excuse my bad spelling.

 21. AnnettesHus, så trivlig å høre 😀

  Madeleine, ja, det blir kjekt med vår og ny hagesesong 🙂 Gleder meg til å se mer hage fra deg 🙂


  Glennis, It is a block of ice with a candle in the middle. You put a bucket in a bucket and fill inn between them with wather and add flowers. Then when it is frozen you may remove the buckets.

  You can always use Google-translater. http://translate.google.com I have not added at link to it because the translatione is often horrebly wrong, but If you keep that in mind it is ok.

  Please excuse my bad spelling.

 22. Takker og neier 😀 ganske fornøyd sjøl også, selvom jeg nok skulle ha hatt alle blomstene litt mer samlet, jeg ser jo aldri baksiden, og den står akkurat like fin fremdeles 😀

  Her er det ikke mye minus, men noen, og jeg fikk noe utrolig kjekt i posten, som jeg skal bruke for islykter… kom innom på søndag 😀

 23. Heisann!

  Helt fantastisk. Så for førte gang i vinter blomster frosset inn i is, og det er sååååå vakkert!
  Det får jeg også prøve en gang, men nå har jo kulda gitt seg for en stund. Noen kuldegrader er det jo, så det lar seg vel forsøke!
  En stor bukett med tulipaner står på bordet…

 24. Heisann!

  Helt fantastisk. Så for førte gang i vinter blomster frosset inn i is, og det er sååååå vakkert!
  Det får jeg også prøve en gang, men nå har jo kulda gitt seg for en stund. Noen kuldegrader er det jo, så det lar seg vel forsøke!
  En stor bukett med tulipaner står på bordet…

 25. Jovisst gjorde hun det Johanne! Den hadde jeg jammen glemt, men jeg har nok ubevist latt meg inspirere av henne, samt en masse andre fantastiske isfrysedamer (som mario og Ida). Her er Jonnas bidrag i fjor: http://rabarbrasaft.blogspot.c

  Bjørg Nina, du får jukse og bruke fryseren da, om du synes det bir for mildt ute… 😉

 26. […] Frøken Gjennbruk fra Moseplassen Frøken Gjennbruk er en islykt med innfryste lilla tulipaner. På den måten har jeg først glede av de inne, og når de så begynner å falle så får de forlenget liv ute 🙂 Denne er laget ved at jeg har satt en bøtte i en bøtte, og så stukket tulipaner ned i vannet og bunnet de sammen i en tipi slik at de hold seg på plass til de fikk frosset. Når jeg hadde fiklet bøttene fra hverandre så brukte jeg varmtvann for å få smeltet helt gjennom, og snudde hele greia rett vei opp/opp ned. Kandidaten er som vanlig utelatt fra avstemningen […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her