Fargesprakende sommerminner

Jeg fortsetter å grave i arkivene og finne frem sommerminner. Husk, det er fremdeles mulig å melde seg på til månedens konkurranse Frøken Solslikk, bli med og spre minner om herlige solfylte vår og sommerdager! 

Perleblomster. Blomstrer naturlig vår, husk at de pottene du kjøper nå kan settes ut til våren.
Margeritt. Flerårig men tåler ikke overvintring ute.
Blåveis. Det finnes blåveis (Hepatica) i masse ulike farger, spør ditt lokale gartneri eller bytt med andre hagere
Solhatt. Staude. Blomstrer sensommer/høst.
Tusenfryd. Staude, men pass på at den får så seg for plantene varer ikke mange år. Tusenfryd er barndommens gressplen for meg, og det ble klippet pent rundt den 🙂
Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

29 KOMMENTARER

 1. Hei!
  Eg vil takke deg for ei flott og informativ side. Eg har nettopp laga 3 kolonner på bloggen min, ved hjelp av den detaljerte oppskrifta di, og fekk det endeleg til! (Har gjort forsøk med andre oppskrifter før, og ikkje fått det slik eg ville…)
  Så, takk for at du har brukt av di tid til å hjelpe andre med dette.
  Håper det er greitt at eg legg deg til i blogglista mi;-)
  Anette

 2. For et herlig fargerikt sommerminne:)
  Jeg driver å blar i mine arkiv for tiden for jeg har lyst til å hive meg med på «solslikken».

 3. Nydelige bilder….blåveisen er min barndoms blomst som vi så på som små diamanter der de med krumbøyd knoppehode banet seg vei forbi bladene som hadde vokst i forveien. Disse små ville mor ha for å se mens kronbladene åpnet seg. Idag er de vel fredet tror jeg….

 4. Tenke seg til at bilderarkiv kan romme så mye glede 😀 takk for alle hyggelige tilbakemeldinger, og takk til alle de av dere som har tatt oppfordringen og vist solslikkende hagegleder 😀

 5. Adama, Blåveis er ikke fredet. Men det er helt vanlig å tro det. I enkelte kulturvernområder er det ikke lov å plukke blomster, feks Hovedøya. Om det finnes blåveis i slike kulturvernområder veit jeg ikke, men blåveis har ikke noe eget vern. Det er naturligvis ikke lov å plukke i offentlige parker/hager, eller i andres privathager. Men i skog/utmark så kan man fritt plukke blomster til eget bruk (ikke salg, da må man ha grunneiers tillatelse). Man kan heller ikke grave opp røtter uten grunneiers tillatelse, men det gjelder alle planter.

  Hildegunn og Juni, venter spent!

  Anette, så hyggelig å høre, klart du kan legge meg i blogglista! 😀

 6. Å så herlige sommebilder. Må vist se i arkivet mitt og kanskje henge meg på konkurransen 🙂
  Takk for fin kommentar hos meg 🙂

  Trude 🙂

 7. Åh…tinte opp et øyeblikk bare av synet av de fine sommerminnene 🙂 Takk for et glimt av sol og varme i den alt for lange vinteren. Skal bla litt i arkivet og se om jeg klarer å henge meg på konkurransen denne gangen.

 8. Sommerminner varmer i disse dager altså!!! Jeg skulle egentlig fyrt i ovnen – men har ikke orket… det er latskap på høyt nivå!

  Nydelige blomsterbilder!

 9. Hei – så fine sommerglimt og minner!!
  Jeg er så hagesjuk jeg nå at jeg stod en time foran hylla med frø i butikken i går…for å finne ut hva som MÅ plantes i februar…
  Så nå er jeg i gang!

  Nyter starten på permisjon med skitur i vakre skogsløyper, – nasjonalfølelsen i meg buldrer over når jeg går sånn alene gjennom dype skoger og ser dyrespor og den store himmelen veller seg over meg…

  ha en fin dag!
  tone

 10. Hei☺

  Fine bilder du viser☺

  Eg fann oppskrifta di på 3 kolonner blogg og har prøvd meg på det idag.
  Har fått det til, på eit vis. Men om du kanskje kunne hjelpt meg med nokre ting??
  Har laga meg ein testblogg: http://marnyalice-testblogg.blogspot.com/
  Viss du ser headeren min, kunne tenkt meg at den ikkje var so stor..avlang, men ikkje so langt nedpå sida.
  Og so er innhaldet i bloggen min litt oppå bakgrunnen eg har lasta ned, om du ser ka eg meina… Koffor er det slik?
  Kunne og tenkt meg å dradd bloggen heilt ut på begge sider, slik at den fylte heile skjermen. Er det muleg?

  Forstår du i heile tatt ka eg meinar?? ☺☺

  På forhånd takk☺

  Klem M ☺

 11. Godt å høre at hagegleden er på plass, sammen med vintergleden Tone 🙂

  Hei M
  Jeg skulle så gjerne hjelpe alle dere som ber om hjelp om dagene, men jeg har svært begrenset kapasitet, så det blir også meget begrenset hva jeg kan bistå med.
  Du får derfor korte svar
  – Du kan få bildet lavere ved å beskjære det i et bildeprogram, det du bruker for å laste bildet inn på datamaskina burde ha en funksjon for dette.
  -Bakgrunnen på bloggen din er smalere enn den bredden du har satt bloggen til å være, om du vil bruke den bakrunnen så må du slanke bloggen din (krympe en eller flere av kolonnene).
  – Ja, du kan feks bruke strechmalen. Men jeg har ikke noen oppkrift på å bruke strech til å sette opp tre kolonner, og det er ikke noe jeg kommer til å lage med det første heller. Om du bruker strech så kan du heller ikke bruke slike bakgrunner.

 12. Hei – så fine sommerglimt og minner!!
  Jeg er så hagesjuk jeg nå at jeg stod en time foran hylla med frø i butikken i går…for å finne ut hva som MÅ plantes i februar…
  Så nå er jeg i gang!

  Nyter starten på permisjon med skitur i vakre skogsløyper, – nasjonalfølelsen i meg buldrer over når jeg går sånn alene gjennom dype skoger og ser dyrespor og den store himmelen veller seg over meg…

  ha en fin dag!
  tone

 13. Hei☺

  Fine bilder du viser☺

  Eg fann oppskrifta di på 3 kolonner blogg og har prøvd meg på det idag.
  Har fått det til, på eit vis. Men om du kanskje kunne hjelpt meg med nokre ting??
  Har laga meg ein testblogg: http://marnyalice-testblogg.bl
  Viss du ser headeren min, kunne tenkt meg at den ikkje var so stor..avlang, men ikkje so langt nedpå sida.
  Og so er innhaldet i bloggen min litt oppå bakgrunnen eg har lasta ned, om du ser ka eg meina… Koffor er det slik?
  Kunne og tenkt meg å dradd bloggen heilt ut på begge sider, slik at den fylte heile skjermen. Er det muleg?

  Forstår du i heile tatt ka eg meinar?? ☺☺

  På forhånd takk☺

  Klem M ☺

 14. Godt å høre at hagegleden er på plass, sammen med vintergleden Tone 🙂

  Hei M
  Jeg skulle så gjerne hjelpe alle dere som ber om hjelp om dagene, men jeg har svært begrenset kapasitet, så det blir også meget begrenset hva jeg kan bistå med.
  Du får derfor korte svar
  – Du kan få bildet lavere ved å beskjære det i et bildeprogram, det du bruker for å laste bildet inn på datamaskina burde ha en funksjon for dette.
  -Bakgrunnen på bloggen din er smalere enn den bredden du har satt bloggen til å være, om du vil bruke den bakrunnen så må du slanke bloggen din (krympe en eller flere av kolonnene).
  – Ja, du kan feks bruke strechmalen. Men jeg har ikke noen oppkrift på å bruke strech til å sette opp tre kolonner, og det er ikke noe jeg kommer til å lage med det første heller. Om du bruker strech så kan du heller ikke bruke slike bakgrunner.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips