Frk Barndom – min deltager til Frøken Solslikk

Februars konkurranse er Frøken Solslikk, – rett og slett fordi jeg tenkte vi alle kunne ha glede av noen deilige vår og sommerminner 🙂

Min frøken representerer barndommens vidunderlige somre, og plukking av uendelige mengder markblomstbuketter til min mor. Jeg har elsket å plukke blomster så lenge jeg kan huske, og kom daglig hjem med blomster, så mange at min mor måtte sette en begrensning på en bukett hver dag…. Akkurat tistel er en av min mors favorittblomster, og selv om det ikke er min favoritt å plukke uten hansker og saks så minner den meg om deilige dager i grøftekanter og eng 🙂

Det er så langt hele 13 deltagere påmeldt for Frøken Solslikk. Bli med du også og vær med å lys opp vinterdagene! ..

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Ja, jeg har også plukket markblomster så lenge jeg kan huske. Koselige minner fra barndommen det!
  Du er utrolig flittig med alle dine flotte konkurranser 🙂

 2. Et herlig blikkfang der den viser seg ute i naturen.
  Ligner litt på Marietistel,som ikke vokser her.
  Gratulerer med nytt videokamera.
  Ha en fin kveld!:)

 3. tistel har en utrolig flott blomst, litt eksotisk…!! (men den er et stygt ugres på beitemarkene…)
  nå har eg lagt ut min variasjon av frøken solslikk, litt annerledes ann de andre tenker eg… jaja…
  klem¨¨*

 4. Heisann :)) Det er visst altfor lenge siden jeg har vært innom her Anne! Det er så koselig med disse herlige naturbildene dine som ingen andre har maken til. Denne gangen var det bilde av det sommerlige slaget og jeg kjenner det bruse i blodet av tanken på vår og sommer. Selv om vi har hatt den meste fantastiske vinteren jeg kan huske kan jeg ikke huske å ha gledet meg sånn til lysere og varmere dager som akkurat i år. Bare tanken på å plukke markblomster gjør meg yr av glede!
  Jeg synes tistler er flotte jeg! Se bare på den fatatiske fargen og ikke minst den morsomme formen!
  Tistler er undervurderte! Nå skal jeg snart snu pannekaka her..Passer på å blogge før mannen kommer hjem. Vi har kun en pc som virker for tiden så vi må dele på den her og det går jo utover bloggingen men er til fordel for garnkurv og heklenål i stedet.
  Ha en fortsatt fin uke på Moseplassen!
  Klem fra Kardemomme :))

 5. Ja den er vakker, tistelen, og fin og klar farge. Mitt yngste barn elsker å plukke blomster, men det er sjelden jeg får denne i bukettene (sikkert fordi den stikker).

  Fint tema på denne månedens konkurranse, for på denne tiden av året gjør det godt med noen sommerminner.

  Gratulerer med nytt videokamera 🙂

  Ha en fin kveld!

 6. Åja, tistel er både flott å se på og vond å ta i. Og visst er den ugress. Det er dessuten svært mange ulike tistler, ikke alle har torner 🙂

  Jeg liker også fargen på disse, og den spesielle blomsterformen 🙂

  Ninni, hehe, jeg tror jeg gledet meg selv like mye som moren min, men det var nok et poeng for meg at hun ble glad for å få blomstene ja. Plukker fremdeles blomster til mor jeg 😉 og til meg selv da naturligvis.

  Utrolig artig at så mange er med på konkurransen! Nå har det allerede på fire dager meldt seg på 25 skjønne kandidater, og jeg er så glad for å få se så mye herlige solfylte bilder. Gleder meg veldig til å se den endelige presentasjonsposten (gleder meg ikke sååå mye til å sette den sammen, men det er nå sånn det er, hihi)

 7. Heisann!Tistel er en spennende og skummel vekst for små barnehender. Fine å se på, men manges ergelse.
  Har meldt meg på, og har lenket deg til min bloggside:)

 8. Åja, tistel er både flott å se på og vond å ta i. Og visst er den ugress. Det er dessuten svært mange ulike tistler, ikke alle har torner 🙂

  Jeg liker også fargen på disse, og den spesielle blomsterformen 🙂

  Ninni, hehe, jeg tror jeg gledet meg selv like mye som moren min, men det var nok et poeng for meg at hun ble glad for å få blomstene ja. Plukker fremdeles blomster til mor jeg 😉 og til meg selv da naturligvis.

  Utrolig artig at så mange er med på konkurransen! Nå har det allerede på fire dager meldt seg på 25 skjønne kandidater, og jeg er så glad for å få se så mye herlige solfylte bilder. Gleder meg veldig til å se den endelige presentasjonsposten (gleder meg ikke sååå mye til å sette den sammen, men det er nå sånn det er, hihi)

 9. Dette er barndommens blomst ja! Nydelige farger og pen og se på, men ekkel å plukke.Syns å huske at små insekter likte å sitte på den. Sikkert mye god nektar å finne….

 10. artig å høre at flere kaldte denne barberkost, jeg kan ikke huske å ha hørt det navnet før.
  Rart med det, men nå kom jeg på et annet barndomsminne med disse tistlene, et som ikke egentlig er så lykkerlig. Jeg fikk en masse borrer i håret en gang og mor måtte tilslutt klippe de løs.. Husker bare at det var rart og mye styr, tror ikke jeg tok sånn veldig skade av det, men min bror (jeg tror det var hans skyld) lærte vel at å kaste borrer på lillesøster ikke var så snillt.. 😉

 11. Heisann!

  Det er like hyggelig hver gang en liten farveklatt dukker fram blant alt det grønne.
  Har mange gode minner fra det å plukke blomster langs veikanten, som tistlene.
  Du dukket opp hos meg faktisk før jeg var ferdig med å skrive en liten tekst.
  Blir med på disse konkurransene fordi de er så frie for «stor fotokunst» (positivt ment)- her er det oss hobbyfotografer som deler bilder med hverandre – og blomstene viser seg fra sin naturlige side.
  Ha en fin kveld!

 12. Heisann!

  Det er like hyggelig hver gang en liten farveklatt dukker fram blant alt det grønne.
  Har mange gode minner fra det å plukke blomster langs veikanten, som tistlene.
  Du dukket opp hos meg faktisk før jeg var ferdig med å skrive en liten tekst.
  Blir med på disse konkurransene fordi de er så frie for «stor fotokunst» (positivt ment)- her er det oss hobbyfotografer som deler bilder med hverandre – og blomstene viser seg fra sin naturlige side.
  Ha en fin kveld!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her