Frøken Solslikk 2010 – presentasjon av kandidatene

Her har du de 57! deltagerne til konkurransen Frøken Solslikk 2010! (utlysningsteksten) Blogglandia bidrar her med fantastiske minner om herlige solfylte vår og sommerdager, håper du får en fin stund ved å bli kjent med alle deltageren. Nederst i denne posten finner du en avstemning hvor du kan være med på å stemme frem dine favoritter, husk, du kan stemme på flere samtidig (men kun stemme en gang). Innledende stemmerunde er åpen frem til og med onsdag 17.februar kl 20.00

Denne gangen har dere slått deltagerrekorden fra Frøken Rose 2009! Tusen takk til alle som bidrar med kandidater, både dere som har vært med før og dere som er med for første gang. Disse konkurransene er kun mulige fordi dere deltar 🙂
Alle bilder og tekst under er hentet på de respektive bloggene, følg gjerne lenkene videre og bli kjent med nye blogger 😀

Jeg gjør oppmerksom på at dette er kandidatene fra 2010, og ikke årets konkurranse.

.

Frøken Solsikke fra Lailas lille rede
Jeg må innrømme at her gikk det fort i svingene, og i hode mitt ble det frøken solsikke, men her står hun og slikker sol gjør hun.
Dette er mitt bidrag, en solsikke på over to meter sådd av fuglene, som sto uten støtte sommeren -08.

Frøken Frisk fra Hagemor
Jeg hadde egentlig tenkt å demonstrere litt..og vise et flott solskinnsbilde fra vinterogsnøhagen min i denne konkurransen. Vi har på Nordvestlandet hatt den flotteste høsten og vinteren som noen kan minnes. (….) Likevel er facebook og blogglandia full av lengsel mot vår og sommer…og lei av snø og kaldt.
Likevel…må jeg innrømme da jeg kikket i arkivet mitt, at lengselen til å gå i fjellet ligger og murrer. Vi går mye på ski, men siden vi ikke er så vant, er jeg best på svakt oppover, og vil helst ikke ha noe nedover…og her er mest fjell… Bildet ble tatt en dag sommeren 2009, da vi endelig fikk noen dager med 12*C og regn….jajaja, jeg er nok litt rar, men etter noen uker med sol og varmt vær, trenger vi Møringer (jeg hvertfall) litt regn. Derfor kaller jeg denne Klokkelyngen for Frøken Frisk

Frøken Lobo fra Sigrids Hadelandshage
Frøken Lobo dufter friskt og gir løfter om en fruktbar høst. Dessuten har hun omgitt seg med noen aldeles nydelige småsøsken 🙂

Frøken Sensommerflørt fra Bestemor Drillo
jeg hiver meg på som vanlig med et bilde fra hagen sent i August !
Bildet har jeg valgt å kalle : Frøken sensommerflørt ! Påfugløye elsker disse Nøkkeblommene og til tider var det mange av dem på hver blomst !

Frøken Nyutsprungen fra Solrosa
Denne rosen fulgte jeg over flere dager sist sommer, fra knopp til full blomst. Det var artig å følge den fra dag til dag og jeg har flere bilder av den, men valgte dette, da jeg synes det har en artig form. Det er nesten knopp og blomst i ett, synes jeg. Et fint minne fra en fin ferie i 2009!

Frøken Solskinn fra Vilt og vakkert
Hun skinner trofast som en sol selv om regnet strømmer ned, og himlen er tung og grå – uten store krav til stell og grønne fingre, bare litt småprating og en følsom hånd er mer enn nok !

Frøken Sommereventyr fra Dracurella
Disse to hadde sitt sommer-eventyr i rosebusken min. Det ser ut til at årets marihøne-bestand er sikret… 😉

Frk Mormor fra Bjerkmobakken
Mormor-blomsten over alle mormor-blomster er Geranium! Rosa, rød eller hvit – jeg tror hun hadde dem alle. Den sto alltid i vinduskarmen på våren for å vokse seg stor, sterk og vakker til sommeren kom og den kunne flytte ut på terrassen. Den har etterhvert blitt en liten favoritt hos meg også, siden den minner meg om varme sommerdager hos mormor, og fordi den er nostalgisk, sjarmerende og fargesterk.

Frøken Søte solslikk fra Magnys lille krinkelkrok
Mye å velge i hos meg som hos dere andre, men det ble dette mark-jordbæret, som tilslutt ble min versjon av Frøken Solslikke.
Mark-jordbær er er så søte og gode. Dette bæret har vokst seg stort og rødt, og nå bare slikker det solstråler for å godgjøre seg og bli saftig og søtt…
Frøken søte Solslikk..!

Mr Fyr og Flamme fra Mellom himmelen og havet
Kandidaten blomstrer trofast hver juni-juli til tross for mangelfullt stell og flittig (knopp-)beskjæring av de stedegne stylterottene.
Selv om hemerocallis går for å være spiselige – også blant mennesker – er det kun stylterottene som har råd til det her. Ikke så rart, det er alltid lettere å gå på slang enn å dyrke selv.
Av dagliljene i hagen er den en av de som blomstrer lengst og kanskje også den med de gladeste fargene. Iallfall er han ubestridt den med flest blomster så langt, selv om de ikke er så prangende i fasongen.
Den eneste bevertningen han får er en og annen uregelmessig neve med kunstgjødsel og litt aske når ovnen er full.
Kandidatens botaniske navn er Hemerocallis ‘Ed Murray’ og han oppsto fra en Br. Nelson-pakke kjøpt på halv pris i 2003. Han var forøvrig en av de aller første plantene inn i hagen vår.

Frøken Muscari fra Bakkane
Bildet er tatt siste våren vi bodde i Hjartdal og der var det mengder med løkblomster om våren før «ugraset» pynta opp. Vi bodde så og si i en blomstereng

Frøken Kongslys fra Som dagene går – as days go by
Jeg velger med Konglys som solslikker.
Utrolig vakker blomst som rager i terrenget.

Frøken Ustanselig fra Rabarbra og vanilje
Frøken Ustanselig er en ivrig og pliktoppfyllende frøken.
Hun blomstret i ett kjør hele sommeren, gjennom sol, regn og vind- helt til kulda kom, så selv om hun ikke hadde noen hovedrolle i årets hagespill, får hun heder og prisen for beste birolle.
Hun går under flere navn: hagepoppelrose, månedslavatera, sommerstokkrose og Lavatera trimestris.
og er en ettårig urt i kattostfamilien.
Hun blir 60–100 cm høy, har håndlappede, taggete blad og hvite, rosa eller røde blomster, 6–10 cm store. Hageplante som krever næringsrik jord og mye sol.
Om disse kriteriene oppfylles, vil hun vise seg som en sann heltinne og et sommerminne å ta vare på.

Frøken Vakker som en Drøm fra Hageliv og hagedesign
Det var forferdelig vanskelig å skulle velge en eneste én av fjorårets hagegleder. Det var jo så mange! Etter å ha vaklet lenge og vel mellom 12 bilder, falt valget på solhungrige og yndige Frøken Vakker som en Drøm. Surprice, det ble ikke en rosefrøken 😉
Iris Germaica er en gammel hageplante som hører til Sverdliljefamilien og har en utpreget gammledags sjarme. Kronbladene er som det tynneste silkepapir, de minner meg om oldermorblonder. Iris betyr regnbue og viser til sortens mange fargevariabler. Iris Germanica liker ikke å ha det vått rundt føttene og vil gjerne stikke hodet (Rhizom) litt over jorden. Jeg pleier å blande fin grus i jorden, grov sand duger også. Knollene trives godt i solen i mine sydvendte staude/rosebed og øker i antall for hvert år. Rotstokken bør deles år om annet for å forynge planten, på den måten holdes den blomstervillig. De blomstrer fra begynnelsen til slutten av juni. I fjor opplevde jeg at noen av mine Germanica gjenblomstret om høsten!

Urtefrøknene fra Randines hageblogg
Urtefrøknene er mine favoritter i hagen og gir meg mye glede – jeg blir nesten ekstatisk når de blomstrer om kapp og samler mengder av bier og humler som summer i blomstene. Rosa sitrontimian, hvit appelsintimian, hvit og blå lavendel – alle trives i skrinn jord uten stell.

Frk Utsikt fra Sol og Bolig

I mange år har denne peonen stått ytterst i hagen.
Her likar den seg godt , den vil ikkje flytta til noe anna sted, da nekter den å blomstre. Den vil stå her i fred og ro og nyta utsikten til fjell og fjord.
Frk. Utsikt ønsker alle ei fin ny veke!!

Frøken Himmelhøy fra Nostalgias verden
Frk Himmelhøy har hatt gode vekstvilkår og ble raskt en stor og flott frøken med god hjelp fra en annen solslikker, nemlig frk. Lotta fra Hønsegården som velvillig har gjødslet både frk. Himmelhøy og søstrene hennes 🙂

Frk Nøtteliten fra Villroses hage
Frk. Nøtteliten er en ekte solstråle i hagen. Her med solskinn i pelsen.

Jeg vil! fra Helens dagbok
Helt i siste runde av Moseplassens februarkonkurranse vil jeg vise fram yngstesønnens solsikke. Den er et resultat av vinterens fuglemating. Vanligvis pleier jeg å forsøke og fjerne planter som vil spire opp mellom terrasseplankene, men når sønnen min oppdaget den spede spiren av en solsikke titte opp mellom plankene fikk mor tydelig beskjed: Denne solsikken skal få leve! Og selvfølgelig blir mor glad når sønnen viser gartnertendenser. Han var flittig vanner av spiren gjennom sommeren og resultatet ble jo bra.

Frk Blodurt fra Lins Blogg

Er hun ikke fin, Frk Blodurt!
Hun står freidig for underholdningen rett på utsiden av kjøkkenhagen. Jeg står med baken i været og luker og gjør klart beddene for årets grønnsaker, når hun dukker opp. Først med frakken godt rundt seg, og senere som her med bladene pent spred ut.

Frk Sommer Kommer fra Junis hage
«Frøken Sommer Kommer» var min store fryd og glede i hagen forrige sommer. Nå venter jeg i spenning på sommeren i år og håper at hun er i god form og kanskje, kanskje gir meg fryd og glede også i år. Hun var den første blomsten på en av mine selvsådde peoner. Frøene kommer fra en av peonene i hagen min og etter at de var sådd måtte jeg vente jeg i sju lange og sju breie på at hun skulle blomstre, og i fjor sommer skjedde det!
Spenningen det var å oppdage blomsterknoppen og fryden den brakte da jeg gikk og ventet på blomstringen kan ikke beskrives. Jeg har sådd mange slags frø tidligere, men ingen frø eller småplanter har gitt meg den samme opplevelsen som det var å se»Frøken Sommer Kommer » folde seg ut i all sin prakt. Her er hun presentert mens jeg ennå gikk og ventet på å se om hun var fyllt eller enkel, fager eller mindre pen. De siste bildene viser at hun er både fyllt og fager! Du store min tid som jeg gleder meg til å treffe henne igjen denne sommeren.

Frk Fryd fra Lenemoras verden
Frk. Fryd er ei takknemmelig frøken, hun vokser gjerne i plenen eller i krukker på verandaen. Jeg pleier å strø frø av tusenfryd utover plenen på våren, slik at disse vakre, små blomstene vokser opp i hundretalls på plene og gjør den om til en deilig sommereng….

Frk Kløvereng med kua fra GundaM – playing around
Etter å ha kikket litt i arkivet mitt ser det ut til at det er flest ville blomster her inne men det er vel ingen bombe det 😉 Men hvilke av de skal en velge da..? Kvitveisen, rylikken, epleblomsten eller kløverblomsten med kua der bak fra en vakker sommerdag på sykkelen…
Tror det må bli Frk Kløvereng med kua jeg melder på denne gang !

Frøken Tornerose fra Jorunns hage og hobby
Ny konkurranse hos Anne På Moseplassen.Denne gang skal vi varme opp vinteren med et hageminne. Etter et dypt dykk i arkivet, ble det søte Georginen » Frøken Tornerose» som stiller herfra! Vinteren tilbringer hun som knoll i boden. Tror hun gleder seg til å komme i jorden og bli seg selv helt og fullt igjen. Få slikke sol og drikke regn .

Frøken Hvitveis i vårsola fra Hobbygåsa en hobbyblogg
Mine «Frøken hvitveis i vårsola» stod i skråningen i hagen min i fjor, og jeg husker ennå følelsen av solen som varmet og gleden over å finne disse. Vårens blomster er den beste bekreftelsen på at nå blir det sol og varme i mange deilige måneder 🙂

Frk Solblomst fra Adama

Frøken Snehvit fra Villniss
Bilder av blomster er vel det vi har mest av….! Så det er fryktelig vanskelig å plukke ut kun en! Denne klematisen har ikke så mye farge, men jeg liker lyset i bildet. Så her er Frøken Snehvit!

Frøken Hvit skjønnhet fra Sommertid
Og javisst blir jeg gjerne med og lyser opp litt i de her “grå” vinterdagene i påvente av vår og enda mer varmende sol. Som nicket mitt tilsier her i Blogglandia så er jeg et sommer menneske på godt og ondt. Elsker alt som har med sommer å gjøre. Og savner den dypt nå når det er vinter.
Min Frøken Hvit skjønnhet er Liljekonvall ( Convallaria majalis). Den er Østfolds fylkesblomst. Og på mine daglige turer i skogen her så finner jeg den på min vei når det er sesong for å se liljekonvallen sprette frem.
De er ganske mange og har en fin plass ser det ut som for de er der år etter år. Til alle turgåeres fornøyelse og vi plukker dem ikke..de får stå der så fint.

Frøken Apal Blom fra Heimdal
Dama heiter frøken Apal Blom. Ho lyste mot meg og mot sola i fjor vår.
Fruktblomar er noko av det vakraste som finns og så luktar dei så herleg! Frøken Apal Blom er ein villapal(sureple). Epla er små og kvinsure, men treet blømer overdådig.

Frk Barndom fra Moseplassen
Min frøken representerer barndommens vidunderlige somre, og plukking av uendelige mengder markblomstbuketter til min mor. Jeg har elsket å plukke blomster så lenge jeg kan huske, og kom daglig hjem med blomster, så mange at min mor måtte sette en begrensning på en bukett hver dag…. Akkurat tistel er en av min mors favorittblomster, og selv om det ikke er min favoritt å plukke uten hansker og saks så minner den meg om deilige dager i grøftekanter og eng 🙂
Kandidaten er som vanlig holdt utenfor avstemningen

Frøken Solstråle fra Hagen på Granheim
Min deltager er en ringblomst (Calendula) ved navn Frøken Solstråle, og hun er et trivelig hageminne fra sommeren som var. Ikke nok med at hun lyser opp med solens farge der hun står, hun er også en svært nyttig hagebeboer.
Kronbladene hennes kan brukes i salater, som kakepynt, og de kan tørkes og brukes til te. De kan også sette farge på ris, supper og bakverk.
I tillegg kan hun brukes til å lage olje og krem, som hjelper mot hudproblemer.
Plantet i kjøkkenhagen kan hun hindre skadedyrangrep på grønnsakene.
Frøene hennes strødde jeg ut i bedene i høst, så hun blir nok å finne i hagen også kommende sesong 🙂

Blåveispikene fra Grangerget
Blåveispikene, som bærer bud om lysere tider,
derfor godt å ta fram blåveis-bildet i disse mørketider
så snart snøen er borte, dukker disse opp
og slikker solens varme stråler til dagen er brukt opp…

Frk Solfryd fra Livet i Fattighuset
Tre dager under dyna med hosting og hodeverk er kjedelige greier. Liggende på sofaen er det lett å se alt som bør gjøres her i huset – men som jeg heldigvis ikke orker akkurat nå 🙁 Da er det oppløftende og inspirerende å bla i gamle og nye hageblader, der er jo ingen fare for at jeg får lyst til å ta i et tak i hagen akkurat nå som snøen ligger meterdyp. En tur i fotoarkivet på Mac-en i lillestua har jeg også tatt, for å myse litt på gamle vår- og sommerbilder. Anne på Moseplassen.com har igjen dratt igang en fotokonkurranse. Tema er sommerbilder fra hagen, og jeg stiller med dette bildet

Frk. Løytnantshjerte fra Quiltefia
Mitt bidrag blir Frk.Løyntnantshjerte….. I disse likestillings tider må det være mulig å gjøre det!? Sette Frk. foran, mener jeg. Hvert år blir jeg like fasinert, for denne stauden har gledet meg år etter år med sine ganske spesielle blomster….. Når jeg ser på blomsten, er den virkelig formet som et hjerte, og med en medalje? hengende i spissen?? Akkurat nå hviler denne trofaste stauden under mengder av snø!! Men 3 mnd fra nå, står den der igjen…….

Lille Stesøster fra Tulip
Mitt bidrag blir denne beskjedne stemorsblomsten, som jeg for anledningen har kalt
«lille stesøster.»
Synes stemor er en flott og robust plante. Denne lille stesøsteren har sådd seg selv fra frø som lå i blomsterjorda fra fjoråret. Dette bildet ble tatt tidlig på sommeren, og planten ble stor og tett etterhvert.
Men synes det er en egen sjarme med de aller første blomstene som kommer på våren.

Regnbuesøstrene fra Annes Hule
Mitt bidrag er Regnbuesøstrene. De viser seg i all sin prakt når solen skinner, og skjuler fargen sin når skyene og regnet kommer. De blomstrer litt sent på sommeren, men lyser til gjengjeld så nydelig opp der de står.
Opphavet til disse er ukjent, for de kom til meg i en vugge av papir, men deres «egentlige» navn skal visstnok være Middagsblomst. (Dorotheanthus bellidiformis) Fint skal det være.

Frøken Solsjokk fra RandiF sin vestlandshage
Syns denne lilja stråler så flott i solskinnet. Bildet er tatt i august i fjor. Lilja, som heter ‘Shocking’, har en fantastisk duft og den blomstrer ufattelig lenge.

Frøken Claire fra Twins hage
Å finne frem til bare en av mange hagegleder i fjor var veldig vanskelig. Til tross for det dårlige været var det faktisk veldig mange å glede seg over, men jeg landet til slutt på en av de mange nye liljene i hagen i 2009.
Lilium ‘Rose Claire’ er en asiatisk lilje som jeg kjøpte på vår tur til Paris våren 2008. Det ble ikke noe særlig greie på den det året, men i fjor var den nydelig sammen med blå Isop (Hyssopus officinalis).

Frøken Rotskudd fra Anitas hage i sør
Denne Prestegårdsrosen har jeg fått som et lite rotskudd fra min mor. Hun har hatt den i flere år og fikk den i sin tid som et rotskudd fra sin bror. Det er en nydelig rose og man blir ekstra glad i slike blomster som har en historie bak seg. Håper jeg klarer å ta vare på den i mange år framover.

Frøken Sunshine fra Nefertitis samlinger
Bildet er tatt i Toscana sommeren 2007, og med det samme jeg så konkurransetema visste jeg at dette måtte bli min kandidat.
Det er nesten så jeg kjenner både lukten og lyden av sommer når jeg ser på dette bildet.Det er ikke få ganger i løpet av en vinter at jeg må inn i albumet mitt og drømme meg bort i lyset og fargene det byr på. Dette er sommer – verken mer eller mindre 🙂

Frøken Alvorsnyt fra Kattene mine lager Engler i sneen
Siden hønene er et svært synlig og solnytende innslag i vår hage, var jeg ikke et øyeblikk i tvil. Frøken Solslikk her i gården er helt sikkert å finne i hønseflokken. De titter frem når solstrålene plutselig sildrer inn døren til hønsehuset. Og lenge før solen har varmet opp hele hagen, nyter de den i dørgløtten. Å slikke sol er en alvorlig sak.
Plukket ut av en stor flokk solslikkere – her er min kandidat: Frøken Alvorsnyt!
I aller beste konkurranseånd sier hun alvorlig: Stem på meg! Eller sier hun mon tro med dorsk, dyp stemme: “Du må jo bare elske meg…”?

Frøken Øyesukker fra Stubbetufsa
Dette er Frøken Øyesukker.
Hun er som sukker for mine øyne!
Da jeg kom hjem etter 18 år i Hammerfest, var Blå valmuesøster en av de plantene jeg sådde frø av og plantet utenfor hytta hvor jeg bodde i en overgangsperiode.
Den klare blå fargen går rett til hjertet mitt, den er så rett fram og innsmigrende, som den klareste sommerhimmel eller de ærligste barneøyne!
Og planten har overlevd og blitt mor til flere siden 1996. Barna har blitt gitt bort, og noen er der vi bor nå, ikke så langt unna.

Blyg sommerglede fra Som dagene går – Det blå lyset i mørketia
Blyg sommerglede har jeg kalt mitt bilde. Sommerblomsten, en Malva, har jeg satt frø om våren og drevet fram delvis i vinduskarmen og senere i minidrivhus. Den blomstrer villig hele sommeren til stor glede for meg. Syns den er så sart og uskyldig med marmorerte striper og lett rødme på kinnet.
Til våren vil jeg prøve å så nye frø og håpe på ny sommerglede.

Frøken Vårfornemmelse fra Berits hageskriblerier
Blant alle roser og prangende sommerblomstrende fant jeg dette, som symboliserer våren mer enn noen av de andre. Og akkurat nå er sommeren så fjern, men våren skal da være like rundt hjørnet?
Kusymra kommer gjerne med en og annen blomst fra januar (i normale vintre!) i sunnmørshagen min, i april står den slik som dette, og så holder den det gående ut mai. Stort mer går det vel ikke an å forlange av ei beskjeden, lita frøken?

Frøken Nostalgia fra Solbergets mange prosjekt
Jeg har kalt min kandidat Frk. Nostalgia simpelten fordi disse plantene bringer frem den ekte hagenostalgien hos meg:o)
Plantene ble også kalt bonderoser fordi den i gammel tid var en erstatning for den dyrere rosen, som ikke alle hadde råd til å skaffe seg.
For meg står de såvisst ikke tilbake for rosene, og i år skal jeg skaffe meg flere av disse lumbne skjønnhetene som bringer sommeren frem for meg:o)))

Frøken Vårlengt fra Marianns verden
Artig å bla gjennom bilder og se om det er noen som kan passe. Kom ikke så langt som til sommerbildene før dette dukket opp. Akkurat dette er det jeg lengter etter nå. Velger å kalle bildet Frøken Vårlengt. Gul krokus som suger til seg solstrålene og smelter snøen.
Godt å tenke på at under snøen ligger løker, knoller og stauder klar til å vokse så snart solen varmer, snøen tiner og det er vår.

Frøken Solhungrig fra Krepsemors hage
Hun er en solelsker av rang, og slår ut sine vakre blomster nesten bare når solen skinner!
Regner det, henger hun med nebbet! Hun er slående vakker, ikke sant? Og hun er på en måte som en liten primadonna

Frøknene Fresh fra Aud på Dal
Her er bilder av en samplanting med Gaillarda aristata Kobold sammen med vanlig Alunrot. En frisk samplanting synes jeg, den lyste virkelig opp i bedet.

Frk. Alpesnø fra Marits hagedagbok
Planten er en rhododendron som heter ‘Cunninghams White’ og er den aller første rhododendron som blomstrer i min hage. Den har rosa knopper og er virkelig et syn når hun står der i rosa og hvitt.

Frøken Nobilis fra Mias hageliv
Lille frøken Corydalis Nobilis, er en kjær gammel venninde til meg. Jeg blir like glad hvert år som hun kommer opp i mine blomsterabatter. Hun har jo reist et stykke, ca 55 mil faktiskt, helt fra mine foreldres hjem. Der ute på et kubeite har hun kommet opp hver sommer, gjennom hele min barndom, med løfter om en lang og solrik sommerferie. Er det rart hun gjør meg glad? Når hun slikker solen begynner sommeren. Hun vokser der ute på beitet, for for en gang for lenge, lenge siden var det min fars bestemors staudebedd. Etter blomstring, når hun har sikkret seg at sommeren har kommet, går hun atter inn i sin dvale og står ikke å finne igjen før til neste år.

Lille frøken Humle fra Thelma Louise
Stokkrosene mine har jeg selv sådd. Ekstra stas å følge de hele veien fra et bitte lite frø
til vakre lange stilker som bugner av knopper og de vakreste lys rosa blomster.
Her er humlen klar for en arbeidsinnsats. Bildet skal gis et navn. Det må jo bare bli. Lille Frøken Humle solslikk 2010
Litt tålmodig må man være om man skal så stokkroser. De blomster først andre året. Så første året er det mye blader. Man kan fort bli fristet til å røske de opp.

Dame med vaiende skjørt fra Furulunden
Du tittet frem mellom kar og krukker
med sort brusende midte
og rosa vaiende skjørt med skrukker
kunne jeg ikke la være å titte
Det var på Krukkegården vi møttes,
jeg løftet deg opp og bar deg til vår hage
og i leire og jord, med vann og sol
Står du stolt, uten å klage

Frøken Modig fra Kathrinehagen
Det måtte bli Frøken Modig i konkurransen til Moseplassen denne gangen. Frøken Modig er en løvetann, finnes over alt, og gir aldri opp. Den er gul, flott og lysende! Plenens smykke?

Frøken Kulerund fra Maritas hage
Hun står og strutter på høye hæler mot solen og våren og når hennes lilla hår faller av, er hun ikke flauere enn at hun viser frem grønne isse etterpå også. Hun er også veldig raus, denne damen som du ser, insektene elsker henne.

Frk Solstikk fra Ramme alvor
Frk. Solslikk skal varme opp forfrosne sjeler og spre litt sol og varme i eit ellers so nesnjodd bloggland. Eg tenkte meg ikkje om eingong. Instiktivt visste eg kven som skulle vere med….
Frk. Solstikk som tok overdose på pollen frå krokusen for så å rulle seg bort for ein liten kvil…før neste stikk….

Frøken Sukkerdrikke fra Lisbeth sin lille verden
Liker så godt Moseplassen sine månedlige konkurranser om «Frøken Ditt» og «Frøken Datt» innen blomsterverdenen. Synes det er et godt initiativ som knytter bloggere sammen. Jeg har aldri deltatt, men denne gangen kaster jeg meg rundt og melder meg på konkurransen om «Frøken Solslikk». Bidraget mitt heter «Frøken Sukkerdrikke». En riktig energibombe av en peon som lyder navnet «Bowl of Beauty». Den er virkelig et blikkfang i bedet når den blomstrer på sitt fineste i juni.
Ahh, gleder meg til å se den igjen. Ikke mange månedene unna!

Gull i grøfta fra Tovepia
Denne sto i grøftekanten og lyste i fjor sommer etter en regnfull dag, og jeg kaller den bare “Gull i grøfta”;)
Ha en gylden dag alle sammen!
Klem fra tovepia………….som ser sommeren i det fjerne;)

.

.Avstemningen er nå stengt.
Jeg gjør oppmerksom på at dette er bidragene fra 2010, ikke årets konkurranse

Finalerunden av konkurransen
Og vinneren ble:

Takk til alle som var med!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

42 KOMMENTARER

 1. Ja, nå ble det sommerstemning her!! Så mange flotte kandidater! Jeg har avlagt mine stemmer (og det ble flere, ja 🙂 ).

  Flott jobb Anne! Du er virkelig flink til dette, og nå håper jeg du sitter i sofakroken med en kopp kakao og virkelig slapper av etter økta. Klem!

 2. kjempeflotte kandidater og som vinterelskende må jeg nok innrømme at jeg ble inspirert til å finne frem frøposene og går i drivhuset i morgen tidlig.

 3. Detta var en kavalkad verkligen full av ögongodis! Så många härliga minnen bilderna ger och vilka förhoppningar om vad ska komma. Jag tycker alla fröknar är lika charmerande 🙂

 4. Så mange det ble! Herigheten!
  Og to fra «som dagene går»? Er det to blogger som har samme navnet? Uannsett, utrolige flotte og vakre alle sammen:) Du har nok en gang gjort en kjempeinnsats, Anne. Stemmer i morgen jeg.
  Ha en fin fin søndagskveld:))Klem:)

 5. Måtte inn å stemme ja:o)) Så mange flotte kandidater -nå skal jeg innom bloggene dere. Gleder meg:o)
  Satt og smilte for meg når jeg leste det du har skrevet under din kandidat. Kjenner meg igjen bare at her i huset er det min yngste sønn som kommer med favnen full ( eller bare en eneste uten stilk :o) til ho mor. Husker også tistlene jeg gjerne ville ha med hjem fordi de var så vakre, men akk så vonde å plukke:o)
  Liker konkuransene dine, Anne. Du binder mennesker sammen og skaper miljø for å treffe flere. Artig:o)

  Ha en flott uke!
  Klem fra Solveig

 6. Nå har jeg stemt …..og stemte på min favorittblomst;) Egentlig hadde alle bildene fortjent en stemme for det er utrolig flotte bilder:) Lykke til

 7. Oj så mange flotte bidrag, dette tar jo helt av. Håper du ikke sitter igjen helt utslitt etter å ha jobbet med dette Anne! Tusen takk iallefall for at du tar initiativet, det er gøy å være med på konkurransene dine. Nå skal jeg stemme – ha en fin uke!

 8. Så mye flotte bilder..en fryd å se.:-) Takk anne for at du lager dette.:-) og takk til alle innsendte bidrag.:-) en fryd for øyet.:-)

 9. Sier som Tulip, blir i humør av alle disse herlige sommerminnene !!!

  Og litt av en jobb du har med å organiserre dette Anne !

  Ha en fin kveld der nede;)

 10. Å så mange vidundelige frøkner som vekket lengselen etter sommeren. Har fått stemt på min favoritt, lett var det ikke, for det var så mange fine:)

 11. Så mange flotte bidrag – Anne – jeg er imponert – litt av en jobb – dine initiativ engasjerer og inspirerer – tusen takk for at du gir oss disse gledene!
  klEM hiLDE

 12. Her renner det inn både stemmer og kommentarer 😀
  kjempehyggeig å høre fra dere alle sammen, både på den ene og den andre måten.

  Jeg har nå bedrevet dagen med å gjøre noe av alt det andre jeg ikke fikk gjort i forrige uke, hehe, ting tar tid, men nå håper jeg at jeg også får litt mer tid til vanlig blogging og blogglesing. I morra så planlegger jeg å vise bilder av den fine forsytiaen som står og gleder meg på bordet nå, som mannen så fint sa det «nå er vi inne i ta inn grener fra hager sesongen» 😀

 13. Ja, så kom jeg ikke så langt da, at jeg fikk levert inn mitt bidrag – hadde nemlig et bilde på lur…;o) Ja, ja – nå skal jeg iallfall stemme på min favorit!!!

  Ønsker deg en flott uke videre!

  Klem fra Hildegunn

 14. Her renner det inn både stemmer og kommentarer 😀
  kjempehyggeig å høre fra dere alle sammen, både på den ene og den andre måten.

  Jeg har nå bedrevet dagen med å gjøre noe av alt det andre jeg ikke fikk gjort i forrige uke, hehe, ting tar tid, men nå håper jeg at jeg også får litt mer tid til vanlig blogging og blogglesing. I morra så planlegger jeg å vise bilder av den fine forsytiaen som står og gleder meg på bordet nå, som mannen så fint sa det «nå er vi inne i ta inn grener fra hager sesongen» 😀

 15. Jaja hildegunn, håper du blir med en annen gang da 🙂

  Nå er våren snart her, og i mens så er det jo pent ute med all snøen da, selv om jeg er litt lei 😉

 16. Hmm, dette var da rart. Tenkte jeg skulle stemme, men får beskjeden ‘Thank you, we have already counted your vote.’

  Og jeg har ikke stemt før så dette skjønner jeg ikke.

  Anne, hva er det ‘polldaddy.com’ tester på? Jeg sitter på jobben, kan det være andre i firmaet som også har stemt (forsåvidt ikke unaturlig siden vi er 12.000 ansatte), men den burde vel sjekke på IP-adressen og ikke f.eks. dns (eller noe sånt)

 17. Hei Wenche
  Det stemmer, den meldingen kommer opp om noen allerede har stemt. Jeg har satt opp polldaddy til å både sjekke cookies og IP adresse. Dette vil si at man ikke kan stemme fra to ulike datamaskiner i samme bolig, og det vil nok dessverre si at du ikke kan stemme på jobben fordi noen andre allerede har stemt (jeg vil regne med at dere ikke er 12000 som har samme IP adresse, men at endel av dere deler er sannsynlig.)

  Jeg måtte innføre dette etter at jeg oppdaget at noen ganske få synes det var skrekkelig festlig å stemme frem venners kandidater ved å avgi absurd mange stemmer.

  Beklager at denne innstillingen forhindrer deg fra å stemme, men håper du har mulighet til å stemme hjemmefra.

 18. Hmm, dette var da rart. Tenkte jeg skulle stemme, men får beskjeden ‘Thank you, we have already counted your vote.’

  Og jeg har ikke stemt før så dette skjønner jeg ikke.

  Anne, hva er det ‘polldaddy.com‘ tester på? Jeg sitter på jobben, kan det være andre i firmaet som også har stemt (forsåvidt ikke unaturlig siden vi er 12.000 ansatte), men den burde vel sjekke på IP-adressen og ikke f.eks. dns (eller noe sånt)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her