Frøken Frø 2010 – konkurranseutlysning

Frø er forundringspakker, små mysterier som du kan trylle til å bli store praktverk!
Frø er forventninger, minner, håp og glede, og frø er tema for marskonkurransen.

Hver måned kjører jeg en uhøytidelig konkurranse her på bloggen hvor alle som ønsker kan delta. Målsetningen med konkurransene er at vi kan inspirere og glede hverandre, også er det en flott anledning til å bli kjent med nye blogger 🙂

Mange av dere der ute sår. Noen sår mye og har planterom og drivhus, andre sår noen frø i vinduskarmen eller rett og slett rett ut i bakken, og atter andre har lyst men ingen tidligere erfaring. Denne konkurransen er for alle dere som synes frø er gøy!

Har du allerede sådd noe, eller planlegger du å så? Vis frem ett eller annet som har noe med frøsåing å gjøre, for eksempel frøet, frøstanden, frøposen, pottene, sådden, spira eller småplanter. Eller vis frem bilder av hvordan den sådde vil se ut til sommeren, (husk det må være eget bilde). Eller vis frem bilder av frø og frøstander du synes er vakre, uavhengig om de skal sås eller ei.

Har du lyst på inspirasjon så titt innom presentasjonene for Frøken Frø 2009

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere av samme sort, og da blir det fort forvirrende om en av kandidatene heter feks fuglens navn. Se tidligere konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen alfakrøll gmail.com). Det er hyggelig om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂 Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning her på moseplassen, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmelding er åpen til og med natt til søndag 14 mars. Presentasjonen av kandidatene kommer mandag 15 mars og da åpnes også avstemningen. Hvor lenge avstemningen løper avhenger av antall deltagere, det kommer det ytterligere informasjon om dette i presentasjonsposten.
OPPDATERT: Jeg utvider påmeldingen til søndag kl 20 ettersom det er såpass få påmeldte. Presentasjon kommer mandagen som tidligere opplyst.

Se gjerne oppsummeringsposten for mer informasjon dersom dette er første gang du deltar.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

58 KOMMENTARER

 1. Her følger en liste over de som er med på konkurransen, oppdateres sånn relativt fortløpende.
  Denne listen er for å hjelpe meg å holde oversikt, og gjøre det enkelt for dere å se hvilken navn som er i bruk og besøke de som er med.
  Det kommer en stor presentasjonspost med bilder og tekst fra hver av deltageren den 15.

  Frøken Vårglede – http://magnyslillekrinkelkrok.blogspot.com/2010/03/nettopp-dette-ser-eg-frem-til.html
  Frøken Calendula – http://gamleheksa.blogspot.com/2010/03/frken-fr.html
  Frøken Juli – http://desmukkesteting.blogspot.com/2010/03/frken-fr-2010.html
  Blå Øye – http://thelma-louise-oslo.blogspot.com/2010/03/frken-fr-2010-frken-frodig-2010.html
  Frøken Erteberta – http://ninnisverden.blogspot.com/2010/03/lathyrus-odoratus-dufterteblomst.html
  Vårsprengte Kjempevalmuer – http://ide-hage.blogspot.com/2010/03/keiservalmuer.html
  Bustehue – http://kathrinehagen.blogspot.com/2010/03/bustehue.html
  Frk. Skrekk og Gru – http://villrosesblog.blogspot.com/2010/03/frk-skrekk-gru.html
  Frøken Kanarifugl – http://moseplassen.com/2010/03/kanarifugl-min-deltager-til-froken-fro/
  Frøken Lykkelandet – http://lisemorshave.blogspot.com/2010/03/min-kandidat-til-frken-fr-2010.html

  Frøken Persille – http://mittuterom.blogspot.com/2010/03/frken-fr-2010.html
  På mail fra Bothild – Frøken Skogstjerneball
  Frk Delicious – http://gundam-gundam.blogspot.com/2010/03/sterk-og-tff.html
  Frøken Engdrøm – http://www.levlivetlett.com/2010/03/frken-engdrm.html

  Frøken Nype – http://tunesphoto.blogspot.com/2010/03/frken-nype.html
  Frøken Edda – http://www.surfida.com/2010/03/frken-fr-2010.html
  Frøken Sprekkferdig – http://maritstusenfryd.blogspot.com/2010/03/frken-sprekkferdig.html

 2. vel, no tar æ vel kjæften for full her men, æ blir med :))

  minidrivhuset e klart, OG 12 stor ! hva som skal plantes aner jeg rett og slett ikke nå.. prøver å finne ut hva som skal sås nå for å plasseres ut senere..

  stadig i beste amatørstil (hi.hi.) men æ har det veldig artig!!! :)))

 3. Hipp hurra for Magni som var første deltager 😀

  Gleder meg til å se hva dere alle finner på, Frø er vel ikke det enkleste temaet, håper dere tar utfordringen 🙂

  Bestemor Drillo, Ellea og Bea, jeg venter spent!

 4. Du er flink med alle disse konkurransen som du setter i gang!! Koselig og hilse på deg forresten…bilde tenker jeg på. Kanskje jeg også skulle ta det steget….???

  Må også få si at «hageblogger» var blitt så mye mer interresant nå når bilder vises på bloggrollene…

  Frøken Frø….hm, her har jeg vel noe å bidra med. Får se etter i bildene mine..

  See you!

 5. Hei Anita 🙂 Ja, det føltes riktig nå å bruke bilde, ikke bare en grafisk fremstilling, så da ble det det. (om du som leser dette nå blir forvirra så er det gjerne slik at det kan ta litt tid før profilbildene blir oppdatert, så noen ser en fugl, andre ser et ansikt i bildet ved siden av kommentaren min.)

  Om du Anita, eller noen andre har lyst til å få bilde ved siden av kommentarene her så minner jeg om at det er enkelt å raskt å sette opp en Gravatar, og denne funker da rundomkring på andre wordpressblogger også. Se http://moseplassen.com/2009/05/gravatar-hvordan-bilde-ved-kommentarer-i-wp/

  Interessant å høre at du liker at bildene er med på Hageblogger. Jeg synes selv det blir rotete, men tenkte det var verdt å prøve en stund – om leserene liker å ha med bildene så blir det slik, også får jeg heller flikk litt på oppsettet så det blir seende mindre rotete ut.

 6. vel, no tar æ vel kjæften for full her men, æ blir med :))

  minidrivhuset e klart, OG 12 stor ! hva som skal plantes aner jeg rett og slett ikke nå.. prøver å finne ut hva som skal sås nå for å plasseres ut senere..

  stadig i beste amatørstil (hi.hi.) men æ har det veldig artig!!! :)))

 7. Men så koselig å se deg Anne! Hei hei 🙂 Kjempefint tema denne gangen også, slenger meg på jeg. Men ikke riktig enda, må tenke litt og se hva jeg har av bilder. Det må ikke være årest frø håper jeg?

  Jeg liker opgså at det er bilder med på hageblogger 🙂

 8. Heia, nå har jeg lagt ut mitt bidrag til frøken frø, på min blogg! Det er en herlig grønn «masse» som står og vokser i kjøkkenvinduet mitt, snart klar til å bruke i matlagingen…:)

  Ha en fin dag. Klem Anita

 9. Dette har jeg lyst til å være med på! Skal tenke litt mer over hva jeg skal så.

  Vi har flyttet fra leilighet til hus og dette blir første vår med hage. Den er overgrodd og vanstelt så her er det mye å ta tak i, og jeg kan foreløpig ikke annet om hager enn det jeg har lest i bøker. Er ivrig på å få til en deilig hage, så det har blitt endel bøker, men vi får se hvordan det går når planene skal settes ut i livet.

  Jeg skal begynne i det små har jeg tenkt. Det er bra å begynne med ett frø.

 10. hei Anne..

  det er ikke på de smukkeste ting.. det er inne i hagebloggen..

  om du scroller gjennom sidene.. finner du at mange bilder er vekk.. har forsøkt å vente i tilfelle de lastes tregt.. men de kommer ikke opp..

  er så lei av blogger.com at jeg har opprettet en hageblogg i worldpress men det kan ta tid.. hjelp hvor mange finesser det er der..

 11. Bea, lykke til med wordpress 🙂 Det er en liten kneik å komme over, men veldig greit å bruke når man bare har knekt koden. Har sendt deg mail om det andre.

  Mamma og mer, så hyggelig å høre at du er svanger med hage 🙂 Det er koselig å bygge opp drømmehagen, gleder meg til å få høre og se hva du har for planer 🙂

  Linda, jeg venter spent 🙂

  Ninni, nei det trenger absolutt ikke være årets frø. Arkiv er fint bare det ikke har vært med på konkurransen før. Takk for tilbakemelding på hagebloggeroppsettet. Jeg tror jeg skal lage en avstemning og legge der, så får jeg flest muligs meninger.

  Anita, hurra! Finfin deltager 😀

 12. Men så koselig å se deg Anne! Hei hei 🙂 Kjempefint tema denne gangen også, slenger meg på jeg. Men ikke riktig enda, må tenke litt og se hva jeg har av bilder. Det må ikke være årest frø håper jeg?

  Jeg liker opgså at det er bilder med på hageblogger 🙂

 13. Dette har jeg lyst til å være med på! Skal tenke litt mer over hva jeg skal så.

  Vi har flyttet fra leilighet til hus og dette blir første vår med hage. Den er overgrodd og vanstelt så her er det mye å ta tak i, og jeg kan foreløpig ikke annet om hager enn det jeg har lest i bøker. Er ivrig på å få til en deilig hage, så det har blitt endel bøker, men vi får se hvordan det går når planene skal settes ut i livet.

  Jeg skal begynne i det små har jeg tenkt. Det er bra å begynne med ett frø.

 14. hei Anne..

  det er ikke på de smukkeste ting.. det er inne i hagebloggen..

  om du scroller gjennom sidene.. finner du at mange bilder er vekk.. har forsøkt å vente i tilfelle de lastes tregt.. men de kommer ikke opp..

  er så lei av blogger.com at jeg har opprettet en hageblogg i worldpress men det kan ta tid.. hjelp hvor mange finesser det er der..

 15. postet mitt bidrag på de smukkeste ting..men ser nå at det skal være en beskrivelse.. den har jeg glemt.. gjør det noe??

 16. Bea. Neida man trenger ikke å ha med beskrivelse, bilde og navn holder 🙂

  Hurra for Bea og Gamleheksa og Ide-hage som er med på konkurranse. Første kommentar oppdateres.

  Marie og Kathrine, venter spent 😀

 17. Åh jeg tok et kult bilde i dag av frø…(synes jeg da he he) og det er vel egentlig frø konkurransen dreier seg om? Så her er mitt ordentlige frø bilde.

  http://ide-hage.blogspot.com/

  Ja visst gör det ont när knoppar brister.
  Varför skulle annars våren tveka?

  Randi

 18. […] Nå skal jeg så – hurra! Jeg har gledet meg til dette lenge. Veit ikke helt hva jeg skal så, men har tatt frem såesken og forsøker å prioritere frem det viktigste. Har faktisk ikke kjøpt noen frø i år, tenkte jeg skulle prøve å greie meg med det jeg har fra før. Det blir endel klatreplanter iallefall, og noen fargesprakende sommerblomster. Det skal ikke såås mengder, heller noen få utvalgte slik at jeg slipper å bli sittende med et tårn av planter på våren som jeg ikke orker å plante ut… Har du sådd eller har du såplaner? Bli med på Frøken Frø da vel! […]

 19. Hei!
  Jeg blir med denne gangen også!
  Det gir meg en følelse av å ha åpnet hagebloggen min.
  Takk for de siste bloggtips du lagt ut. Jeg er i gang med å legge inn sider.
  Ha en fin dag!:)

 20. Psst, da er min frk Delicious lagt ut i bloggen min 😉

  Så spennende med de nye bloggtips da, du er et unikum her inne Anne! Takk

  Ha en fin helg der nede;)

 21. Hei !
  Nå har jeg laget et innlegg på bloggen min og blir med på konkurransen med min kandidat » frøken Livskraft».
  Tuddiluuu !!!

 22. Hei igjen.
  Såg kommentaren din hos meg etter at jeg hadde vært innom her. Fikk postet kandidaten i kveld. Nå er det 24 maraton. Viktig, viktig. Hehe.
  Fortsatt god kveld! 🙂

 23. […] Frøken konkurranse Nå er jeg med på noe morsomt!Jeg er med på en konkurranse som heter Frøken Frø 2010Det hele foregår på den inspirerende bloggen til Anne på MoseplassenOg nå skal dere høre, hele […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her