Hage-tv: Bli med til Chelsea Flowershow, eller ut i hagen med Gunnel.

Ooooo 😀
Kjempeglis!
Nye spennende hageprogram neste uke. Se hage-tv oversikten for å få oversikt 😉 både over resten av denne uken, og neste ukes sendinger.

Nyheter neste uke:
Jeg satt og ante fred og ingen fare, og søkte gjennom tvprogrammet på jakt etter hageprogram når dagens nyhet dukket opp. Om en uke sender NRK et program fra Chelsea Flowershow! Dette er altså Englands mest prestisjefylte hagearrangement, og her samler man hagedesignere fra inn og utland. Hagedesigneren og deres team lager så små og store visningshager, som alltid imponerer 😀 (I 2010 blir det forresten norsk deltagelse ved Darren Saines, les mer om det hos han). Du kan lese om programmet hos NRK. Jeg har lagt tv-titteplaner, og funnet frem siklesmekke 😉

I neste uke starter dessuten «ny» serie på NRK i den vanlige 12.40-13.10 lomma. Det er Gunnel i det grønne, som er en svensk serie som har gått tidligere på NRK. Jeg har faktisk ikke sett denne, tror jeg, og jeg greier ikke riktig få tak på hva serien handler om. Mulig det er litt Grønn glede aktig, altså litt av alt.

Obs: Tidligere i uken oppdaget jeg dessuten at ukens Ut i naturen magasin handler om fuglekasser. Kjempefint program, med masse fugl også, ikke bare kassene.  Programmet går i reprise i dag (torsdag) kl 15.30 og søndag 14.00 Les mer her, eller se programmet på nett-tv

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

  1. hihi…siklesmekke faktisk;) Skjønner at gleden er stor.

    I fjor deltok jeg på et foredrag som Darren Saines holdt her i Trondheim. Utrolig morsomt og inspirerende. Flink type men han mener faktisk at en liten hage skal ha sånn ca 40-50 lyspunkter….Jeg er vel ikke helt der hehe. Masse annet han er tilhenger av…digger jeg rått:)

  2. Jeg er så takknemlig for disse hageprogramtipsene.
    Jeg koser meg med programmene og lærer og blir storveis inspirert!
    Kjempeflott det her Anne!
    Ønsker deg en nydelig dag!
    Klem Lokki

  3. Gunnels Gröna som det het på svensk fjernsyn, er bra! Hun vet hva hun snakker om og har bra driv. Disse programmene burde jo gå på kveldstid, slik at mange slipper å ta dem opp.

  4. Kjempebra Anne! Hva er det som går av NRK i år tro? Kanskje underskriftskampanjen har gitt resultater 🙂 Gjett om jeg skal sitte klistret 1 april… Ja!

  5. Jippi!!

    Du snakker om, jeg skulle akkurat gå inn og sjekke oversikten over hage-tv her inne hos deg, og ser på bloggen min at du har lagt inn nytt innlegg nettop om dette. Herlig!

    øjøj, gleder meg til 1 april!! Det er allerede lagret i telefonen, og satt til varsling. hihi.

    Tusen takk for tipset!

  6. En gang i tiden når jeg er frisk nok så skal jeg på Chelsea. For endel år siden hadde vi en BBC kanal på prøve i kabelnettet, dette var på våren (midt i passende eksamenslesing) og kanalen disket opp med daglige flere timers lange program fra Chelsea… Både mannen og jeg ble hekta, og har siden hatt BBC, uten at det noen gang siden har blitt vist noe slikt. Dustekanalen.

    Jeg gleder meg til å se hva Darren kommer opp med, spennende er det absolutt, og han har jo fått et stort område å boltre seg på (220m2 om jeg ikke leste feil). Har ikke hørt noen av foredragene, men 40 lyspunkt i en liten hage hørtes dyrt ut… 😉

    Kjempehyggelig å høre at dere har glede av programoversikten 😀 Og ja, hurra for NRK som virkelig disker opp med stjerneprogram denne våren!

  7. Gunnel har hatt hageprogram på svt i mange år, men så skulle de fornye og hun ble borte – hun er helt vidunderlig behagelig og ikke så fjollete – ikke for å tråkke noen på tærne da, men hun norske damen på grønn glede og den slitsomme gratneren gir meg anfall… ( kanskje man ikke skal skrive slike ikke så snille ting, men….Beklager om noen blir triste…)
    Hilde

  8. Jippi!!

    Du snakker om, jeg skulle akkurat gå inn og sjekke oversikten over hage-tv her inne hos deg, og ser på bloggen min at du har lagt inn nytt innlegg nettop om dette. Herlig!

    øjøj, gleder meg til 1 april!! Det er allerede lagret i telefonen, og satt til varsling. hihi.

    Tusen takk for tipset!

  9. NRK turned down the chance to have exclusive coverage from Chelsea 2010, sadly. Still I now work together with the BBC perhaps they might show this show later on, we shall see.

    The forty lights is an example, I use more lights on low power to highlight certain details. The fewer lights installed using more power becomes to bright in my opinion. Still you don’t have to put all the lights on at once, I mainly «zone» them for effect. There is no rule to how many lights you use, but the pictures shown in Trondheim had about that number of lights in a few of the gardens.

    The Chelsea garden does have around 40-50 lights, but 15 of those will be very low power lighting up the pavilion roof. 8 will light up our water feature and the rest lighting up plants etc. We will have in excess of 1200 plants in 220m2 so i need lights..!!!!
    Sadly the public won’t see the lights, but selected guests in the evening will after the public have left.

    Best regards

    Darren

  10. Hei Darren, så hyggelig å høre fra deg!

    Jeg leste det inne hos deg, at NRK ikke var interessert i å følge deg opp mot utstillingen. Trist at de ikke kjenner sin besøkstid, for jeg er sikker på at det ville blitt et flott program. Hageproduksjonene til NRK er ikke hva jeg vil kalle spennende eller med fokus på design, de trenger vel en primus motor som kan dytte litt der tror jeg. Men det hender da de kjøper inn noe flott fra utlandet, så jeg krysser fingrene for at de kjøper inn det som BBC filmer fra hagen og oppløpet.

    Jeg kan godt forstå at det blir flott med 40 lyspunkt (og også at dette er et eksempel, ikke en regel for hva du synes en hage skal ha.) Med mange lys står man jo fritt til å bruke lys til ulikt, og på lav styrke slik at de ikke i like stor grad blir tydelig at det er lys, men heller rett og slett lyssatt.

    Det å jobbe med lys ute er svært krevende, men gir også vakre resultat, og kan forme om hagen og gi en helt ny dimensjon. Jeg håper Darren legger ut bilder fra showhagen på nettsiden så vi kan få se 🙂
    I mens så oppfordrer jeg alle lesere til å besøke Darrens nettside. Der finner dere en hel del bilder under fanen galleri. Her er lenke til et av tv-prosjektene som viser belysningen. Vakkert og mykt.

    (Men jeg må innrømme at om jeg har trangt budgett, så blir det heller en fancy mangolia enn ekstra armatur… hehe, men hver sin lyst, eller romslig budgett til alt fint)

  11. Ååå, Gunnel! Hun og AlanT er lissom mine yndlingstvhagemennesker, de! Og så går programmene midt på dagen, og jeg er ELENDIG på å huske å ta opp og sånn.

    Men! første april er det jo påskefri, jo 😀 Juhuuu!!

  12. Ja, jeg har jo hørt hagefolk skryte av Gunnel før, så jeg gleder meg til å få sett dette nå 🙂

    Opptaksboks er tingen… Og i dag fikk vi oss SVT og DR! hurra 😀

  13. The good thing about Magnolia as regards to lighting is they only really need one light, and not much power either. Wintergreen plants in general need more lighting and higher power.

    Darren

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her