Lær å så, prikle og stikle på Botanisk hage Oslo

Dersom du bor i Osloområdet og er frønovise så kan kanskje dette være noe for deg:  Kl 1800 i morgen onsdag 24.3 holdes det et foredrag på Botanisk hage på Tøyen om det å lage egne planter.
Se her for litt mer informasjon. Det ser ut til at de legger seg på et enkelt nivå, med vinduskarm og lite utstyrsfokus.

Det er mye enklere å så og drive frem egne planter enn mange tror, og det er utrolig givende. Det er mye man kan kjøpe frø på som man aldri ser til salgs som planter på gartneriene, og man har gleden av å ha laget sine helt egne planter.

Jeg minner også om mine egne poster på prikling og topping og stikling. Eventuelt alt jeg har skrevet om planteformering
Og her finner du forslag til hvor kjøpe frø.

Takk til Eirunn for tips om arrangementet på Hagegal

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Å ja! På botaniske på Tøyen har jeg nesten «bodd» i fire år. Bodde bare noen hundre meter fra der da jeg studerte. En flott plass!

  Håper mange dukker opp i morgen. Frø er morro:)

 2. Jeg hadde sikkert hatt nytte av foredraget!
  Sist vår var jeg på plantsalg i botanisk hage, kom hjem med mange spennende planter, noen sår jeg selv i år. Fin informasjon om topping!
  Ha en fin ettermiddag!:)

 3. Hmm… Dette er vel ein av dei få gangane eg kunne ha tenkt meg å budd i Osloområdet… 😉 Men, ingen dårleg erstatning å lese alle dei gode tipsa du har lagt ut då. 😀
  Ha ein fin kveld vidare.
  Klems

 4. Det våres i Bergen også. Små spirer er på vei opp gjennom det som er igjen av snøen og i dag hørte og så jeg viper. Det er i alle fall et godt vårtegn… Men…
  Liker ikke at dere prikler petuniaen altså…

 5. Jeg anser at det å ha en konkurranse kun for kvinner = diskriminere menn. Liker at begge kjønn kan delta på samme vilkår. Forstår ønsket om å gjøre grep for å få flere kvinner til å tørre/ønske delta, men er dette den rette måten?

  Kathrine, hehe, har nesten ikke vært der sjøl jeg. Men så har jeg ikke bodd på den siden av byen, og de senere årene har jeg jo ikke orket så mye. Håper jeg orker magnoliablomstringen i år da. Den har jeg hørt mye fint om!

  Furulunden, vel, her var det enkelt nok, noen på hagegal fant og tipset, jeg bare slang meg rund og videreformidlet jeg 🙂

  Jorunn, plantesalg på botanisk er kjempespennende! Håper jeg er i form til å svinge innom der i år 🙂

  Randi, fint at de kommer til nytte disse tipsa da. Du kan jo tenke på å kontakte noen lokale hagelag, det er ofte slike småkurs her og der.

  Petunia, hehe, prikle er fint, prikle er sånnt man gjør med omsorg og kjerlighet for å gi hver enkelt Petuna egen bolig med god plass og fin mat 😉 Det som kanskje er verre er stikling og topping… Jeg skal opp og stikle litt på en petunia, altså, kappe av en arm og lag ny plante… hihi…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her