Frøken Kanarifugl – min deltager til Frøken Frø

Med nyryddet planterom og gjenfunnet frøboks så har de siste dagene blitt benyttet i frøeufori… Jeg blar og vurderer hva jeg skal så, og når. Det er så kjekt å så, men det er ikke kjekt om man sår for mye og ikke orker å stelle eller plante ut, så her må man begrense seg…

Min deltager til Frøken Frø er en den nette frøken Kanarifugl. Hun er av sorten kanariblomkarse, Tropaeolum Peregrinum, og er et særdeles trivelig bekjentskap. Fine frynsete gule blomster og flikete bladverk gjør at den skiller seg tydelig fra sin navnesøster blomkarsen. Dette er en robust ettårig klatrer som tåler en trøkk og vokser fort. Jeg har i år tenkt å ha den på en krevende og vindutsatt del av tomta, og håper de greier å trosse vinden og belønne meg med små søte gule kanarifugler over hele gjerdet 😀 Frøene er lagt til svelling nå, også blir det spennende å se når jeg blir lei av lange ranker som kanibaliserer andre planter som klatrestativ på planterommet…

Har du sådd sådd eller tenkt til å så? Bli med på Frøken Frø 2010 da vel!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Så vakkert!!
  Jeg synes det er så storveis med disse konkurransene dine!!
  Må legge meg i selen og prøve å få til noe frø-saker… og ta et knakende godt bilde av det…
  Vi blogges:)
  Ønsker deg en strålende kveld!
  Klem Lokki

 2. Fin frøken dette.
  Litt annerledes og spesiell,
  og det er gøy.
  Har sådd den selv et par ganger,
  og har kjøpt frø til den i år også.

  Platene på bildet mitt er panserplater fra Fjell festning
  Triste minnesmerker fra andre verdenskrig…

 3. Jeg er ofte her og leser, men jeg har ikke vært flink til å legge igjen kommentarer. Ville bare si Tusen takk for mange gode tips og masse inspirasjon.

 4. Heisann!

  Klart du må få et navn på deltakeren min til Frøken Frø… Det må vell bli Frøken Persille 🙂

  Frøken Kanarifugl var veldig sjarmerende!

 5. Heisann alle sammen 🙂
  Ja, man blir glad av sånn gulfarge! Håper jeg får den til å bli riktig frodig i år. Har jo sett bilder av hvor bra det kan bli, og vil gjerne ha oversvømmende blomstring akkurat der. Det vil glede både meg og naboen min, også vil det være noe flott som møter de besøkende 😀

 6. […] Frøken Kanarifugl fra Moseplassen Frøken Kanarifugl er kanariblomkarse, Tropaeolum Peregrinum. Fine frynsete gule blomster og flikete bladverk gjør at den skiller seg tydelig fra sin navnesøster blomkarsen. Dette er en robust ettårig klatrer som tåler en trøkk og vokser fort. Jeg har i år tenkt å ha den på en krevende og vindutsatt del av tomta, og håper de greier å trosse vinden og belønne meg med små søte gule kanarifugler over hele gjerdet 😀 Frøene er lagt til svelling nå, også blir det spennende å se når jeg blir lei av lange ranker som kanibaliserer andre planter som klatrestativ på planterommet… Kandidaten er unntatt avstemning grunnet inhabilitet 😉 […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her