Oppdrag: Operasjon tidlig-vår-hagen.

Våren er her, og i dag så har jeg et lite oppdrag til de av dere som ikke er 100% fornøyd med vårhagen. Det handler både om hva du kan gjøre raskt av forbedringer nå, og det å legge planer for neste vår. Tilpass tipset etter lokalt klima. Her i Oslo er snøsmelt i gang, om du bor på Røros så kan du kanskje heller bokmerke dette tipset og ta det frem senere på våren 😉

Akkurat nå:
* Plant til krukker og sett på strategiske steder i hagen. For eksempel ved inngangspartiet, balkongen, eller et sted du ser fra sofaen/kjøkkenbordet. Bruk utekrukker og blomster som tåler litt frost, og sett krukkene et lunt sted. Se her for inspirasjon og løktips, og her for tips på planter som tåler frost.
* Spa frem en bit av sitteplassen, finn frem noen av hagemøblene, lag en solkrok. Kanskje du sitter på trappa? eller ved hagedøren? Inntil husveggen er det lunere og varmere enn ute på flata. Har du drivhus så har du vel allerede rigget deg til med koseplass?

Planlegg for neste vår:
Snøen har sine vaner, som gjerne er like fra år til år. Den legger seg i ekstra mengder noen steder, og smelter ekstra fort andre steder. Det er det ikke alltid så lett å tenke seg til hvordan dette blir, og det kan derfor være svært lærerik å ta en tur i hagen nå og registrere hvor snøen smelter først og sist.
Merk deg også hvor i hagen det hadde vært hyggelig å ha vårflor, men hvor snøen smelter sakte. Du kan nemlig lage opphøyde bedd, og i slike så legger ikke nødvendigvis snøen seg i like stor grad, og den smelter fortere vekk på våren.
Tenk over hvor i hagen det hadde vært fint å ha en vår-sitteplass. Feks en benk inntil hus eller garasjeveggen, en plass det er lett å komme til og som sola varmer.
Ta bilder, skriv et notat, og så har du noe å ta frem litt ut på sommeren når planer kan gjennomføres.

Det er garantert ikke så mye som skal til for å gi hagen et lite vårløft, så sett i gang! 😀

Om du har lyst på inspirasjon til inngangspartiet så titt innom Ninni og Tonerose, og tips gjerne i kommentarfeltet om andre

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Jeg kjenner at jeg lengter enda mer etter våren nå, når jeg har lest innlegget ditt. Vil lese det senere når våren kommer her i Tromsø. Vil la meg inspirere. Har gode planer for hagen, har jo kjøpt huset til Herredsagronomen. Hagen hadde forfalt i 30 år, og jeg har ikke klart å gi den stoltheten tilbake. Men jeg vil at det skal skje.

  Takk for innleggene dine, og alt godt fra Eirin.

 2. Akkurat det har jeg gjort i vår – sett meg ut steder hvor snøen smelter først og der har jeg tenkt å sette flere tidlige løker til høsten. Vi er jo ikke vant med så mye snø som det har vært i år så derfor har jeg ikke tenkt slik før. Enten det blir flere snøvintre eller ei så må jo de stedene være der det først blir varmt uansett tenker jeg:))

 3. Du er så smart! :o) I år skal jeg jammen det – og skrive det ned et sted jeg finner igjen!! Mon tro om jeg burde skrevet det på bloggen, jeg har en tendens til å rote bort alle lister av ulike slag…

  Jeg må finne sted å plante julerosene mine, også skal jeg skrive ned hvor snøen forsvinner tidligst sånn at jeg kan sette ned flere løker i hagen. Opphøyde bed med vårblomstring ja, så snøen forsvinner tidlig/det ikke blir måket massevis av snø over – kjempelurt!!

  Topp innlegg – som vanlig! :o) Tusen takk for tips!

 4. Jammen flotte råd, og jeg har alle rede funnet ut hvor det mangler vårløk, at jeg ikke tenkt på det førr!! Nå gjelder det kun å huske på å få det gjort 🙂

 5. Våren er en fantastisk tid. Nye vekster dukker opp hver uke.
  Dette er første våren i nytt hus, så det blir spennende å se hva de forrige eierne har plantet i hagen.
  Fin blogg du har!

 6. Eirin, 30 år gammel forfalt hage høres ut som en drøm! Mon hva skuler seg i vilnisset..

  Marit, ja, jeg er enig med deg der. Dere har jo tæla selvom dere ikke har snø alltid.

  Tonerose og Mia, om jeg husker på det så er planen min å skrive noen «minnepå» bloggposter på sensommer/høst om dette 😉 om jeg husker altså..

  Marianne, o fryd! Her var vi også spente, flyttet inn på vinteren, det var noen hyggelige overraskelser faktisk 😀 Og takk for komplement!

 7. Hei og takk for kommentar hjå meg! Koseleg når nye folk legg att eit spor etter seg, så eg kan finna dei og… 🙂

  Klør i fingrene etter å få koma i gang litt ute i hagen no. Og her i Bergens området har vi fått regnet tilbake, så snøen er så godt som heilt vekke. Herlig! Ser løkene har byrja å spire så smått i beda, men absolutt fleire plassar som kunne ha fått seg nokre løkar til neste år ja…

  Flott blogg du har, kjem nok til å titte innom att her utover våren, på jakt etter fleire gode tips 🙂

  Ha ein fin mandagskveld vidare.
  Klems

 8. Har allerede sittet på trappen med kaffe, er litt for mye snø på terrassen ennå til å plukke frem møblene,men blomstene gir en følelse av at våren nærmer seg og nå skulle det vel bli mildere her på Østlandet også. Ser frem mot snøfrie plener igjen.
  Klem 🙂

 9. Du er så smart! :o) I år skal jeg jammen det – og skrive det ned et sted jeg finner igjen!! Mon tro om jeg burde skrevet det på bloggen, jeg har en tendens til å rote bort alle lister av ulike slag…

  Jeg må finne sted å plante julerosene mine, også skal jeg skrive ned hvor snøen forsvinner tidligst sånn at jeg kan sette ned flere løker i hagen. Opphøyde bed med vårblomstring ja, så snøen forsvinner tidlig/det ikke blir måket massevis av snø over – kjempelurt!!

  Topp innlegg – som vanlig! :o) Tusen takk for tips!

 10. Eirin, 30 år gammel forfalt hage høres ut som en drøm! Mon hva skuler seg i vilnisset..

  Marit, ja, jeg er enig med deg der. Dere har jo tæla selvom dere ikke har snø alltid.

  Tonerose og Mia, om jeg husker på det så er planen min å skrive noen «minnepå» bloggposter på sensommer/høst om dette 😉 om jeg husker altså..

  Marianne, o fryd! Her var vi også spente, flyttet inn på vinteren, det var noen hyggelige overraskelser faktisk 😀 Og takk for komplement!

 11. Hei og takk for kommentar hjå meg! Koseleg når nye folk legg att eit spor etter seg, så eg kan finna dei og… 🙂

  Klør i fingrene etter å få koma i gang litt ute i hagen no. Og her i Bergens området har vi fått regnet tilbake, så snøen er så godt som heilt vekke. Herlig! Ser løkene har byrja å spire så smått i beda, men absolutt fleire plassar som kunne ha fått seg nokre løkar til neste år ja…

  Flott blogg du har, kjem nok til å titte innom att her utover våren, på jakt etter fleire gode tips 🙂

  Ha ein fin mandagskveld vidare.
  Klems

 12. Sukk. Drømmen om en vår når snøen laver ned og gir et tykkere og tykkere teppe i hagen…Jeg er alltid misunnelig-hvert år. Det er tunge måneder framover når vi ser at det begynner å spire å gro der hos dere og snøen enda legger hvite tepper langt ut i mai… Jaja.. Vi vet hvor vi bor, så får vi kose oss med frøplantene og det som spirer innendørs til det plutselig en dag er grønt her og uti juni en gang(bokstavlig talt).

  Klem fra Nord-Troms…

 13. Siv, det burde vært slik at dere så langt nord fikk drivhus på blå resept 😉 sender varme tanker!

  hehe, ja, jeg har for eksempel glemt å skrive dette tipset i to år… haha. (og har fremdeles ikke løkene på den lureste plassen i hagen heller, men det er jo litt andre grunner til da)

  Christin, ja, det er jo ikke så mye som skal til for å gi litt vårfeel 🙂

  Hei Randi, så kjekt at du fant innom her 🙂
  Våren er en herlig tid, hva!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her