Min deltager til Frøken Vårfryd 2010

Frøknene Frekk og Freidig stikker nesene frem fra nesene, og vil være med på våren. De fleste blir kanskje ikke så glade for å få lønnespirer over hele hagen, men jeg frydes stort over slik livskraft og vokseglede!
Denne gjengen dukket opp bland høstbladene i en krok av hagen, det ser for meg ut som om de har en litt dårlig planlagt start på livet, men ambisjonene er der intet å si på 😉

Dette er mitt bidrag til konkurransen Frøken Vårfryd 2010. Konkurransen er åpen for alle. Har du noe som gir deg vårfryd enten det er spirer, eller blomster eller takdrypp eller trekkfugler eller annet så del med oss andre da vel!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

27 KOMMENTARER

 1. Så vakkert bilde Anne!
  Vet du jeg likte så godt den rolige fargen.
  Jeg elsker disse «nesene» jeg har ikke tall på hvor mange jeg har tatt på…. :))
  Ønsker deg en herlig 2.påskedag!
  Klem Lokki

 2. Nesene er kule. I år var det veldig mange av de, og flere henger fremdeles igjen på trærne, mon om de spirer der oppe også?

  Grogleden er tilstede ja! hihi 😀

  Vår er gøy!!!

 3. He he, ja hvem av oss husker ikke de der over neseryggen. den gangen en ikke stilte så stor krav til å ha det litt gøy det, enkle midler. Frøken VårFryd ja, litt meg kanskje?? spretter litt i alle fall…

  Fin fin ukestart til deg Anne

 4. Heisan..

  Så fint bidrag!

  Tenkte faktisk på deg i går morges:) Gikk på tur i skogen med hunden min, da tittet det frem et ekorn på en gren…så koselig. Heldig du som har dem i hagen!

  Ønsker deg en fin ny uke, klem ♥

 5. Artig bidrag du har her 🙂
  Alle har vi vel hatt litt enkel morro med dei der då vi var små… 🙂
  Må sjå til å finna meg eit bidrag eg og snart…
  Ha ein fin mandagskveld vidare.
  Klems

 6. Underbara näsor! Det är första gången som jag ser att det sticker ut en liten rot-tråd ur fröt… 🙂
  Det ser mycket spännande ut. Go lycke på konkurrensen!
  Ha en skön vecka, vi har påsklov nu:-)

 7. Hei Anne, først vil jeg takke for koselig hilsen hos meg!! 🙂
  Ja jeg ble så inspirert av mine foreldres hage i går, (litt misunnelig) jeg leeengter etter å sette hendene i jorda og plante nytt og se liv vokse! Håper bare mine Heritage roser har overlevd!! 😉 Så spennende!
  Nydelige blogger du har og dette innlegget var vakkert, sånne neser minner meg om bardommen .) Nydelig bildet!!
  Ønsker deg en herlig kveld videre!
  Jeg la meg til hos deg for hit vil jeg tilbake ! 🙂
  Klem Anki

 8. Om jeg ikke plukker disse i egen hage i tide og utide så har jeg også sett disse lønnespirene. ditt lille knippe er utrolig søtt og inspirer til å delta i konkurransen. Må gå litt i tenkeboksen før jeg evt kommer med et bidrag.

  Du har så rett så rett når du kommenterer min nokså slappe pelargonie-stikling. Dine granskende øyne overser ingenting 😉 Men sannheten er at det er få stiklinger som overlevde hos meg, til tross for jevnt fuktig jord. De som overlevde slo rot ganske fort, mens de andre råtnet på jord. Buhu. Nå skal det bemerkes i margen at dette er første gang jeg overvintrer pelliser og tar stiklinger. Når erfaringen setter seg, er jeg optimistisk nok til å tro at jeg får det til. Den jeg viser på bildet har slått rot, men regner med det ble litt for varmt i vinduskarmen, derfor noget slapp. Uansett er jeg særdeles lydhør for gode råd og vink fra deg når det gjelder pelargonier – om du ønsker å dele. Selv om jeg har en pelargoniebok og leser artikler på nett, er det ikke alltid like enkelt i teorien som i virkeligheten. Tyvärr!

  Ha en flott uke.

  Marit

 9. Tuuusen takk for rask respons. Joda, stiklingene gikk i såjord kjøpt på Plantasjen og jeg bestrebet meg på fuktig men ikke overfuktig jord. Kjøpte et litt spesielt gjødningsmiddel (organisk vekstnæring) som heter Bio Bact fordi den ble anbefalt i butikken. Jeg ønsket jo så inderlig å formere min vakre Dronning Ingrid og Mårbacka. Så langt ser det ut som jeg har fått til en stikling av hver. Og jeg sier meg fornøyd. Jeg prøvde å sette stiklingene i vann den første uka før jeg satte de i jord. Det var ikke vellykket. De jeg satte rett i jord har jeg lykkes med. Så vet jeg det!

  Erfaring er viktig. He he .. og jeg har fremdeles mye å gå på.

  Marit

 10. Om jeg ikke plukker disse i egen hage i tide og utide så har jeg også sett disse lønnespirene. ditt lille knippe er utrolig søtt og inspirer til å delta i konkurransen. Må gå litt i tenkeboksen før jeg evt kommer med et bidrag.

  Du har så rett så rett når du kommenterer min nokså slappe pelargonie-stikling. Dine granskende øyne overser ingenting 😉 Men sannheten er at det er få stiklinger som overlevde hos meg, til tross for jevnt fuktig jord. De som overlevde slo rot ganske fort, mens de andre råtnet på jord. Buhu. Nå skal det bemerkes i margen at dette er første gang jeg overvintrer pelliser og tar stiklinger. Når erfaringen setter seg, er jeg optimistisk nok til å tro at jeg får det til. Den jeg viser på bildet har slått rot, men regner med det ble litt for varmt i vinduskarmen, derfor noget slapp. Uansett er jeg særdeles lydhør for gode råd og vink fra deg når det gjelder pelargonier – om du ønsker å dele. Selv om jeg har en pelargoniebok og leser artikler på nett, er det ikke alltid like enkelt i teorien som i virkeligheten. Tyvärr!

  Ha en flott uke.

  Marit

 11. Flott bilde:)

  Håper du har hatt ei fin påske. Her i hagen var det nesten helt snøfritt da vi kom hjem igår. Kaffe ble servert i hagen og mens vi satt der hinta jeg til gubben om at det gamle epletreet sårt trengte en kraftig beskjæring. Da ble det fart ja….så nå er epletreet beskjært/besagd. 3 svære lange greiner ble tatt. Stakkars treet er vel ikke beskjært de siste 20 åra tenker jeg. Nå håper jeg at lavere grener skal utvikle seg greit. I tillegg får jeg mer sol på tiltenkt uteplass:))

  Ha ei fin uke:)

 12. Jeg har hatt finfin påske nr14, med deilige glimt av hagedager 😀
  Sola stikker seg jo frem av og til, og snøen er på retur, og det dukker opp små spennende spirer her og der, og spennende småfugler også. Vår = magi!

  Hyggelig om dere blir inspirert til å delta i konkurranse, det er mye der ute å glede seg over, uansett hvor langt våren har kommet der du bor 😀

 13. Hei Anne!!
  Ja tenk nå er det vår….den beste av årstidene!!!
  Så utrolig å kikke i hagen og der titter frem nye spirer nesten hver dag !!!
  Ha en fin uke …og kos deg :o)

 14. Jeg har hatt finfin påske nr14, med deilige glimt av hagedager 😀
  Sola stikker seg jo frem av og til, og snøen er på retur, og det dukker opp små spennende spirer her og der, og spennende småfugler også. Vår = magi!

  Hyggelig om dere blir inspirert til å delta i konkurranse, det er mye der ute å glede seg over, uansett hvor langt våren har kommet der du bor 😀

 15. Så moro å se sånne neser igjen. Som barn lekte jeg stadig med sånne. Det har gått litt i glemmeboka men det var koselig med en liten påminnelse.
  Skjønner av kommentaren din hos meg at du kanskje ikke bor så langt unna Ramme gård i Hvitsten?
  Eller tar du deg kanskje noen turer dit fra tid til annen? I hvertfall er det et herlig sted for store og små. Det arrangeres hagevandringer og markedsdager der..
  Herlig med vår! I morgen tidlig reiser vi til fjells og akkurat nå må jeg innrømme at det nesten hadde vært deilig å bare være hjemme og nyte snøsmeltingen, men vi håper på mye sol og gode skiløyper tross alt. Klem fra Kardemomme/Benedicte :))

 16. Kreativ dag ja 🙂 Takk, det var en kjempekoselig hilsen faktisk, jeg håper det blir en lang og kreativ og aktiv vår 😀

  Lønneneser var tøft, og er tøft. Nå er de jo mest til nytte som fuglefor, men jeg leker litt med de av og til forde jeg da…
  Jeg bor ikke nær Ramme egentlig, men det er ikke så langt unna at man ikke kan nå det om man vil. (bor i Oslo), et så flott hageanlegg må jeg jo bare få sett en gang, men enn så lenge har jeg ikke vært der.

  Og som sagt, hurra for våren!

 17. Kreativ dag ja 🙂 Takk, det var en kjempekoselig hilsen faktisk, jeg håper det blir en lang og kreativ og aktiv vår 😀

  Lønneneser var tøft, og er tøft. Nå er de jo mest til nytte som fuglefor, men jeg leker litt med de av og til forde jeg da…
  Jeg bor ikke nær Ramme egentlig, men det er ikke så langt unna at man ikke kan nå det om man vil. (bor i Oslo), et så flott hageanlegg må jeg jo bare få sett en gang, men enn så lenge har jeg ikke vært der.

  Og som sagt, hurra for våren!

 18. Wow, herleg, ein hageblogg! Eg har enno ikkje forvilla meg inn på dei, men etter at eg fekk meg hytte med eit villniss av ein hage så veks gleda og interessa. Takk for besøket forresten.

 19. Vi hadde ein stor lønn i hagen som vi klatra i , til tider budde eg i det treet. Frøa blei brukt som helekopter der dei dreiv avgarde med roterande propell. Såg aldrig at desse frøa spirte, det var litt artig. Fint vårtegn :0)

 20. Heisann!

  Med igjen etter en pause. Denne gangen med en kjær bekjent, Frøken Froskevakt!
  Alle er kanskje ikke like begeistra for valget mitt, det forstår jeg!
  Men vårfryd er det ☼

 21. […] Frøknene Frekk og Freidig fra Moseplassen (ikke med i avstemning) Frøknene Frekk og Freidig stikker nesene frem fra nesene, og vil være med på våren. De fleste blir kanskje ikke så glade for å få lønnespirer over hele hagen, men jeg frydes stort over slik livskraft og vokseglede! Denne gjengen dukket opp bland høstbladene i en krok av hagen, det ser for meg ut som om de har en litt dårlig planlagt start på livet, men ambisjonene er der intet å si på 😉 […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her